Site icon TheCars.gr

Grand Prix Βελγίου: Νικητής ο Χάμιλτον – Γιατί αποκλείστηκε ο Ράσελ

f1

Ο Τζώρτζ Ράσελ, αποκλείστηκε από το Grand Prix του Βελγίου, δίνοντας την πρώτη θέση και τη νίκη στο συμπαίκτη του στη Mercedes, Λούις Χάμιλτον.

Ο Ράσελ, έκανε μια στάση για να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο Spa, μόλις μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Χάμιλτον, ο οποίος κυριάρχησε στον αγώνα, αφού ανέλαβε την πρωτοπορία στον τρίτο γύρο.

Ο Νόρις, μπήκε στα πιτ στο 16ο γύρο, βγαίνοντας έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Φερστάπεν αλλά με το πλεονέκτημα των φρεσκότερων ελαστικών. Δεν μπόρεσε να προσπεράσει πριν από τον δεύτερο γύρο των pit stop, όπου ο Φερστάπεν πέρασε στα μεσαία και ο Νόρις ξανά στα σκληρά. Ο πρωτοπόρος του αγώνα εκείνη τη στιγμή Ράσελ, παρότρυνε τη Mercedes να εξετάσει τη μία στάση.

Ο Χάμιλτον έπιασε τον συμπαίκτη του στη Mercedes πέντε γύρους πριν το τέλος, αλλά με τον Πιάστρι να πλησιάζει γρήγορα, η Mercedes έπρεπε να προσέχει την απειλή από πίσω. Ο Ράσελ άντεξε, κατακτώντας τη νίκη, καθώς ο Χάμιλτον έκανε το 1-2 για τη Mercedes και ο Πιάστρι συμπλήρωσε το βάθρο, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε όλοι.

Ο Χάμιλτον έκλεισε το χάσμα με το Ράσελ μετά τη δεύτερη στάση του, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει αρκετά, καθώς η Mercedes σημείωσε τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες και την πρώτη νίκη διπλής κατάταξης, από το Grand Prix του Σάο Πάολο το 2022.

Ωστόσο, μετά τον αγώνα, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο του Ράσελ ζύγιζε 796,5 κιλά αφού αποστραγγίστηκαν τα καύσιμα, περίπου 1,5 κιλό λιγότερο από το απαιτούμενο ξηρό βάρος των 798 κιλών σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς.

Το θέμα πήγε στους επιμελητές του αγώνα, με τον Ράσελ να αποκλείεται άμεσα και το αποτέλεσμα να διαγράφεται. Αυτό σημαίνει ότι ο Χάμιλτον κατακτά την 105η νίκη της καριέρας του σε Grand Prix, με τον Όσκαρ Πιάστρι δεύτερο και τον Τσάρλς Λεκλέρ να συμπληρώνει το βάθρο.

Είναι η πρώτη φορά, που ο νικητής ενός Grand Prix αποκλείεται μετά το 1994, τότε που ο Μίκαελ Σουμάχερ αποκλείστηκε, και πάλι στο Βελγικό Grand Prix.

Οι Φερστάπεν, Νόρις, Σάινθ, Πέρεζ, Αλόνσο και Οκόν προχωρούν όλοι μία θέση μπροστά, με τον Ντάνιελ Ρικάρντο να μπαίνει τελευταίος στη δεκάδα για την RB.

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών μετά τον αποκλεισμό του Ράσελ

f1 standings

 

f1 constructors

Exit mobile version