Site icon TheCars.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η ρυθμιστική πινακίδα Ρ57

Στους δρόμους συναντάμε διάφορες πινακίδες σήμανσης, οι οποίες μας ενημερώνουν για τυχόν κινδύνους και μας βοηθούν να οδηγούμε με ασφάλεια.

Οι πινακίδες αυτές είναι κυρίως στρόγγυλες. Ο χρωματισμός τους αποτελείται κυρίως από μαύρο σύμβολο (pictogram) σε λευκό υπόβαθρο με κόκκινο πλαίσιο, καμιά φορά με διαγώνια γραμμή στην μέση (η οποία υποδηλώνει απαγόρευση), όταν πρόκειται για απαγορευτικές και λευκό σύμβολο σε μπλε υπόβαθρο, όταν πρόκειται για υποχρεωτικές πινακίδες.

Οι εν λόγω πινακίδες, τoπoθετoύνται για να ενημερώνουν τους οδηγούς για υπoχρεώσεις, περιoρισμoύς ή απαγoρεύσεις, και την συμμόρφωσή τους σε αυτές. Οι παραβιάσεις τους ισούνται με παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ επισύρονται ποινές και πρόστιμα. Ακόμη, εκθέτουν τον παραβάτη οδηγό αλλά και τους υπολοίπους, που κινούνται στο ίδιο οδικό δίκτυο, σε κινδύνους.

Συνολικά, υπάρχουν 88 τέτοιες πινακίδες. Μία από αυτές είναι η ρυθμιστική πινακίδα Ρ57, η οποία φέρει το όνομα «Υποχρεωτική ελάχιστη ταχύτητα που αναγράφεται με λευκούς αριθμούς σε (πχ. 30 χλμ/ώρα).» Χρησιμοποιείται για να υποδείξει στους οδηγούς την υποχρεωτική ελάχιστη ταχύτητα με την οποία οφείλουν να κινούνται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.

Ρυθμιστική πινακίδα Ρ57 Υποχρεωτική ελάχιστη ταχύτητα που αναγράφεται με λευκούς αριθμούς σε (πχ. 30 χλμ/ώρα)

Σημασία και Σκοπός

Η Ρυθμιστική Πινακίδα Ρ57 έχει ως στόχο:

Πού Συναντάμε την Ρυθμιστική Πινακίδα Ρ57

Η Ρυθμιστική Πινακίδα Ρ57 δύναται να τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, όπως:

Συμμόρφωση και Κυρώσεις

Η μη συμμόρφωση με την υποχρεωτική ελάχιστη ταχύτητα που υποδεικνύεται από την Ρυθμιστική Πινακίδα Ρ57 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο.

Επιπλέον, η μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) μπορεί να επιφέρει και άλλες κυρώσεις, όπως:

Συμπέρασμα

Η Ρυθμιστική Πινακίδα Ρ57 αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την οδική ασφάλεια. Η τήρηση της υποχρεωτικής ελάχιστης ταχύτητας που υποδεικνύεται από την πινακίδα συμβάλλει στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας, στην προστασία των πιο ευάλωτων χρηστών του δρόμου και στην πρόληψη ατυχημάτων.

Είναι σημαντικό οι οδηγοί να γνωρίζουν και να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης και της τήρησης των υποδείξεων που παρέχονται από τις ρυθμιστικές πινακίδες.

Exit mobile version