Site icon TheCars.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ30;

Πινακίδα Κινδύνου Κ30 Προσέγγιση σε κυκλική υποχρεωτική πορεία

Στους δρόμους συναντάμε διάφορες πινακίδες σήμανσης, οι οποίες μας ενημερώνουν για τυχόν κινδύνους και μας βοηθούν να οδηγούμε με ασφάλεια.

Οι πινακίδες αυτές είναι κυρίως τριγωνικές. Ο χρωματισμός τους αποτελείται κυρίως από μαύρο σύμβολο (pictogram) σε κίτρινο υπόβαθρο με κόκκινο πλαίσιο. Οι εν λόγω πινακίδες, έχουν ως σκοπό την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών για κινδύνους, που μπορεί να συναντήσουν στη συνέχεια της πορείας τους. Συνολικά, υπάρχουν 49 τέτοιες πινακίδες.

Μία από αυτές είναι η Κ30, η οποία φέρει το όνομα «Προσέγγιση σε κυκλική υποχρεωτική πορεία».

Τι σημαίνει η πινακίδα

Η πινακίδα κινδύνου Κ30 προειδοποιεί τους οδηγούς για την ύπαρξη κυκλικού κόμβου, στον οποίο οφείλουν να κινηθούν υποχρεωτικά ακολουθώντας τη ροή της κυκλοφορίας. Η πινακίδα αυτή τοποθετείται σε απόσταση 150 έως 250 μέτρων πριν από τον κυκλικό κόμβο, επιτρέποντας στους οδηγούς να προετοιμαστούν και να προσαρμόσουν την ταχύτητά τους.

Τι πρέπει να κάνω αν συναντήσω πινακίδα Κ30;

Η πινακίδα Κ30 έχει ζωτική σημασία για την οδική ασφάλεια, καθώς ενημερώνει τους οδηγούς για την επικείμενη αλλαγή στην κατεύθυνση πορείας και τους προτρέπει να:

Συμπέρασμα

Η πινακίδα Κ30 αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την οδική ασφάλεια, προειδοποιώντας τους οδηγούς για την ύπαρξη κυκλικού κόμβου και υπενθυμίζοντάς τους την υποχρέωση να κινηθούν ακολουθώντας τη ροή της κυκλοφορίας.

Η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και η προσεκτική οδήγηση στους κυκλικούς κόμβους συμβάλλουν στην πρόληψη ατυχημάτων και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία.

Exit mobile version