Site icon TheCars.gr

Γιατί το Volvo EX30 αποπνέει γνήσια δύναμη

Γιατί το Volvo EX30 αποπνέει γνήσια δύναμη

Το εμβληματικό κράνος του θρυλικού κυνηγού επικηρυγμένων Μπόμπα Φετ από τον «Πόλεμο των Άστρων» ενέπνευσε την εμφάνιση του μικρού SUV της Volvo.

Εδώ και χρόνια η Volvo χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης για τη σχεδίαση των αυτοκινήτων της το πρόσωπο ενός θηλαστικού.

Η πρακτική αυτή λειτουργεί καλά, καθώς προσφέρει στη δημιουργική ομάδα μια άμεση προσωπική σύνδεση με το αυτοκίνητο, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Εξωτερικού Σχεδιασμού της Volvo T. Jon Mayer.

Για παράδειγμα, η φυσιογνωμία του κορυφαίου μεγάλου XC90 παραπέμπει στο πρόσωπο ενός περήφανου, γεμάτου αυτοπεποίθηση λιονταριού.

Για το νέο EX30 η Volvo θέλησε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, δήλωσε ο Mayer, επιλέγοντας αυτή τη φορά ως θέμα τον «Πόλεμο των Άστρων».

Για να καταστήσει το αυτοκίνητο πιο αιχμηρό και παιχνιδιάρικο σε σχέση με τα μεγαλύτερα SUV αδέλφια του, χωρίς όμως να θυσιάζει την αυτοπεποίθησή του, ο Mayer εμπνεύστηκε από το εμβληματικό κράνος που φορούσε ο κυνηγός επικηρυγμένων Μπόμπα Φετ.

Δημιούργησε μάλιστα μια εκδοχή του κράνους σε λευκό χρώμα, χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή για να δώσει ζωή στην εικόνα που είχε στο μυαλό του.

Τα μάγουλα του κράνους αντιπροσωπεύουν τα μπροστινά φτερά του EX30 και αναδεικνύουν τη δύναμη που αποπνέουν οι πλευρικές επιφάνειες του αμαξώματος. Η λεπτή, χαρακτηριστική μάσκα του κράνους αποτυπώνεται στους προβολείς με σήμα κατατεθέν το «Σφυρί του Θορ».

Ο Mayer πρόσθεσε ότι η σχεδίαση του EX30 το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο νεανικό. Την ίδια στιγμή, ο Mayer έχει στόχο να αποτυπώσει την ουσία της σκανδιναβικής σχεδίασης, η οποία είναι απλή και ξεκάθαρη. «Ακόμα και ένα παιδί θα πρέπει να μπορεί να την αναπαράγει χρησιμοποιώντας μόνο τρεις γραμμές».

Exit mobile version