Site icon TheCars.gr

Γιατί το κλιματιστικό κάνει θόρυβο; Πώς να το διορθώσετε

Γιατί το κλιματιστικό κάνει θόρυβο; Πώς να το διορθώσετε

Photo: rf123

Μερικές φορές τα κλιματιστικά είναι απλώς θορυβώδη, αλλά μερικές φορές αυτοί οι ήχοι είναι προειδοποιήσεις για μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εάν το κλιματιστικό του αυτοκινήτου αρχίζει να κάνει θόρυβο, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, για να να λειτουργήσει ξανά ομαλά. Εάν αυτές οι συμβουλές δεν λειτουργήσουν, ίσως είναι καιρός να καλέσετε έναν ειδικό.

Τα είδη θορύβων ενός κλιματιστικού αυτοκινήτου

Το πρώτο βήμα για την επισκευή ενός θορυβώδους κλιματιστικού, είναι να καταλάβετε τί θόρυβο κάνει. Το να γνωρίζετε τον ήχο που κάνει το κλιματιστικό, μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος.

Θόρυβος χτυπήματος

Ένας από τους πιο συνηθισμένους ήχους που μπορεί να ακούσετε από το κλιματιστικό είναι ένας θόρυβος χτυπήματος, σαν να είναι χαλαρά κάποια μέρη μέσα στη μηχανή. Αυτό μπορεί συχνά να συνοδεύεται από ένα κροτάλισμα. Θα μπορούσε να οφείλεται σε έναν αριθμό προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός χαλαρού μέρους μέσα στον συμπιεστή του κλιματιστικού.

Θόρυβος κλακ

Οι θόρυβοι κλακ, παρόμοιοι με τους θορύβους χτυπήματος, μπορεί να είναι σημάδι χαλαρών εξαρτημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με τις λεπίδες του ανεμιστήρα. Μερικές φορές οι λεπίδες του ανεμιστήρα χαλαρώνουν ή χάνουν την ισορροπία τους και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε άλλα εσωτερικά μέρη της μηχανής.

Θόρυβος βουητού

Εάν ακούτε ένα συνεχές ή σταθερό βουητό που προέρχεται από το κλιματιστικό, υπάρχει μια σειρά από πιθανά προβλήματα. Αυτά κυμαίνονται από πρόβλημα με τον ανεμιστήρα, ένα ηλεκτρικό πρόβλημα με τον συμπιεστή έως χαλαρά ή κατεστραμμένα καλώδια.

Θόρυβος τσιρίγματος

Από όλους τους ήχους που μπορεί να κάνει το κλιματιστικό, ένας θόρυβος τσιρίσματος μπορεί να είναι ο πιο ανησυχητικός. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η το σύστημα κλιματισμού αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα πίεσης που θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα.

Πώς να διορθώσετε ένα θορυβώδες κλιματιστικό

Ενώ ορισμένα προβλήματα κλιματισμού είναι πιο σοβαρά από άλλα, πρέπει να αντιμετωπιστούν για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί σωστά και σας κρατά δροσερούς.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο και αποσυνδεμένο.

  1. Καθαρισμός βρωμιάς
  2. Στερέωση βιδών
  3. Καθαρισμός πτερυγίων
  4. Λίπανση

1. Καθαρισμός βρωμιάς

Μία από τις πιο κοινές αιτίες ενός θορυβώδους κλιματιστικού, είναι απλώς συλλογή σκόνης και βρωμιάς μέσα στη μηχανή. Αυτό συμβαίνει από την συχνή χρήση. Καθαρίστε οτιδήποτε δεν πρέπει να υπάρχει εκεί ή μπορεί να πιαστεί στον ανεμιστήρα ή σε άλλα μέρη της μηχανής και δείτε αν αυτό βοηθά να εξαλειφθεί ο θόρυβος.

2. Στερέωση βιδών

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα θορυβώδες κλιματιστικό είναι η χαλάρωση βιδών και άλλων εξαρτημάτων. Αυτό προέρχεται από την κανονική χρήση και τη φθορά και η μηχανή θα καταλήξει αναπόφευκτα με χαλαρά εξαρτήματα – ιδιαίτερα βίδες και άλλα υποστηρίγματα. Δοκιμάστε να τα σφίξετε και να προσδιορίσετε εάν αυτό βοηθά τη μηχανή να λειτουργεί πιο αθόρυβα.

3. Καθαρισμός πτερυγίων

Τα πτερύγια, είναι το μέρος του κλιματιστικού που βοηθά στην διευκόλυνση της διαδικασίας ανταλλαγής θερμότητας απομακρύνοντας τη θερμότητα από τον αέρα καθώς περνά μέσα από το σύστημα. Μερικές φορές, μπορούν να λυγίσουν, γεγονός που μπορεί τόσο να επιβραδύνει τη ροή του αέρα όσο και να προκαλέσει θόρυβο στο κλιματιστικό.

4. Λίπανση

Για να διατηρείτε τα πράγματα ομαλά, μερικές φορές πρέπει να λιπαίνετε το κλιματιστικό. Ελέγξτε τον κινητήρα και τυχόν ιμάντες που μπορεί να προκαλούν υπερβολικό θόρυβο και εφαρμόστε ένα λιπαντικό για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Exit mobile version