Site icon TheCars.gr

Formula1: Κόκκινη σημαία! Κόκκινη σημαία! Ούρλιαζε ο Ράσελ! (video)

2024 Australian Grand Prix, Friday - LAT Images

Ο Τζορτζ Ράσελ, με την αγωνιώδη έκκληση του για να βγει η “κόκκινη σημαία”, ανατρίχιασε τους φίλους της F1, που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν το Grand Prix Αυστραλίας.

Έφυγε ξαφνικά!
Στο Grand Prix της Αυστραλίας, η ομάδα της Mercedes ήταν πάλι μακριά από τις επιδόσεις, που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο Λιούις Χάμιλτον είχε εγκαταλείψει τον αγώνα από μηχανική βλάβη, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ πάλευε να πάρει την έκτη θέση από τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Βρετανός είχε πλησιάσει στο μισό δευτερόλεπτο τον οδηγό της Aston Martin και λίγο πριν μπουν στον τελευταίο γύρο, ξαφνικά ο Ράσελ έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε στις προστατευτικές μπαριέρες. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το μονοθέσιο του Ράσελ σταμάτησε στη μέση της πίστας, πάνω στη στροφή γυρισμένο στο πλάι. Τότε ο οδηγός της Mercedes ούρλιαζε φωνάζοντας να βγει η κόκκινη σημαία. Ο Ράσελ ένοιωθε τελείως απροστάτευτος στη μέση της αγωνιστικής γραμμής. Οι αγωνοδίκες, όμως είχαν δει, πως το επόμενο αυτοκίνητο ήταν μακριά και ήδη είχαν βγάλει τις κίτρινες σημαίες και αμέσως μετά το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Ράσελ, όμως δεν ήξερε πόσο πίσω ήταν τα επόμενα αυτοκίνητα και δικαίως ούρλιαζε να βγει η κόκκινη σημαία.

Σφάλμα του Αλόνσο!
Για την ιστορία, ο Φερνάντο Αλόνσο θεωρήθηκε υπαίτιος για το ατύχημα και την έξοδο του Ράσελ, μιας και ο δαιμόνιος Ισπανός στην προσπάθειά του να αμυνθεί, πονηρά πάτησε φρένο εκεί, που δεν έπρεπε αιφνιδιάζοντας, επικίνδυνα από ότι αποδείχθηκε, τον Ράσελ. Ο Ισπανός δέχθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων και έπεσε στην 8η θέση.

Δείτε το video από το κόκπιτ του Ράσελ!

Exit mobile version