F1: Ο Kravitz ανακαλύπτει τι μπορεί να οδηγήσει τον Verstappen να φύγει από την RedBull

F1: Ο Kravitz ανακαλύπτει τι μπορεί να οδηγήσει τον Verstappen να φύγει από την RedBull

Η πιθανή άφιξη του Kimi Antonelli στη Mercedes θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων του Max Verstappen για το 2025, σύμφωνα με τον Ted Kravitz.

Ενώ ο Max Verstappen έχει συμβόλαιο με τη Red Bull μέχρι το 2028, οι εικασίες λένε ότι ο Ολλανδός οδηγός θα μπορούσε να εξετάζει μια αλλαγή στη Mercedes μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.

Ted Kravitz: Κίμι Αντονέλι η κύρια ανησυχία για τον Μαξ Φερστάπεν

Με πιθανές αδυναμίες να εμφανίζονται στη σχέση μεταξύ της Red Bull και του Max Verstappen μετά την εσωτερική έρευνα της Red Bull GmbH για τον επικεφαλής της ομάδας Christian Horner νωρίτερα φέτος, το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, κατέστησε σαφές το ενδιαφέρον του να πάρει την υπογραφή του Verstappen.

Η Mercedes αναζητά έναν άξιο αντικαταστάτη για τον αποχωρούντα, επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή F1, Lewis Hamilton, ο οποίος προορίζεται για τη Ferrari, και η εξασφάλιση του Verstappen ως διαδόχου του θα αποτελούσε ένα σημαντικό πραξικόπημα για την ομάδα με έδρα το Brackley.

Αν και κάποιες αναφορές στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις μεταξύ του στρατοπέδου του Verstappen και της Mercedes, ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 πήρε πρόσφατα αποστάσεις από το ενδεχόμενο αλλαγής στη Mercedes, λέγοντας ότι οι προτάσεις για ποσά που βγάζουν μάτι δεν θα ήταν αρκετές για να τον δελεάσουν να αφήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να απασχολεί τον Verstappen είναι ότι, ενώ φαίνεται να είναι καθηλωμένος για τίτλους το 2024 και, ενδεχομένως, το 2025, χάρη στην ανταγωνιστικότητα της Red Bull με τους ισχύοντες κανονισμούς, το επαναστατικό βιβλίο κανονισμών που έρχεται το 2026 σημαίνει ότι δεν υπάρχει εγγύηση για συνεχή επιτυχία με τη Red Bull.

Η Red Bull χάνει τη Honda στο τέλος του 2025 και θα στραφεί στη δική της προμήθεια κινητήρων μετά την ανάπτυξη της Red Bull Powertrains στην πανεπιστημιούπολη του Milton Keynes τα τελευταία χρόνια. Αλλά η RBPT είναι άπειρη στον κόσμο της κατασκευής κινητήρων, ενώ η Mercedes κυριάρχησε στην τελευταία αλλαγή των κανονισμών των κινητήρων, όταν εισήχθησαν τα υβριδικά το 2014.

Είναι κατανοητό ότι, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο με τη Red Bull, ο Verstappen έχει διάφορες ρήτρες αποχώρησης στη συμφωνία του που θα του επέτρεπαν να εγκαταλείψει την ομάδα αν το επιθυμούσε – μία από αυτές είναι η δυνατότητα να φύγει αν ο σύμβουλος της ομάδας και στενός φίλος Helmut Marko δεν είναι πλέον στη θέση του.

Η ομάδα επιβεβαίωσε πρόσφατα τον Sergio Perez μαζί με τον Verstappen που έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για το 2025, αλλά το θέμα του αν αυτή θα είναι όντως η σύνθεση των οδηγών της Red Bull το 2025 συζητήθηκε στο podcast του Sky F1 πριν από το ισπανικό Grand Prix.

«Ο Checo είναι εκεί και ο Max μπορεί να φύγει αν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Kravitz στην εκπομπή.

«Μία από αυτές τις προϋποθέσεις είναι αν απλά έχει όρεξη. Η άλλη προϋπόθεση είναι αυτό που συμβαίνει με τον Χέλμουτ Μάρκο – αν φύγει αυτός, τότε μπορεί να φύγει και ο Μαξ».

«Είναι το ίδιο είδος συμβολαίου που είχε ο Sebastian Vettel στη Red Bull που του επέτρεψε να πάει στη Ferrari, είναι πάνω κάτω το ίδιο πράγμα με ρήτρες αποχώρησης είτε έτσι είτε αλλιώς που έχει ο Max Verstappen».

«Αλλά, αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να αγωνιστεί για τη Red Bull Racing το 2025 και οι ανησυχίες του για το 2026 είναι αβάσιμες, μπορεί να συνεχίσει μέχρι το τέλος του συμβολαίου του ούτως ή άλλως. Ή αν πιστεύει ότι υπάρχει μια συσκευή ή ένας μηχανισμός με τον οποίο μπορεί να μετακινήσει έναν από τους οδηγούς της Mercedes – αν εξακολουθεί να επιλέγει να πάει εκεί το 2026 – τότε υποθέτω ότι θα μπορούσε να παραμείνει [στην RBR] για το 2025».

«Αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτεί και κάτι που δεν θα ξέρουμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Πολλές εικασίες και υποθέσεις υπάρχουν εκεί μέσα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε λίγο πολύ να πούμε ότι θα είναι οι Verstappen και Perez για τη Red Bull του χρόνου. Είμαι 99 τοις εκατό σίγουρος» .

Bernie Collins: Αντονέλι: Η Mercedes αξιολογεί την ετοιμότητα του Κίμι Αντονέλι

Με τη Mercedes να μην έχει αποφασίσει ακόμα για το αν θα πάρει ή όχι το ρίσκο της προώθησης του Αντονέλι στην ομάδα της για το 2025, ο παρουσιαστής του Sky F1 και πρώην μηχανικός αγώνων της F1, Μπέρνι Κόλινς, μίλησε για τη δουλειά που θα γίνει για την αξιολόγηση των ικανοτήτων του Ιταλού.

«Θα συμβαίνουν αρκετά πράγματα στο παρασκήνιο, θα γίνονται όλα τα τρεξίματα σε προσομοιωτές», είπε.

«Υπάρχει ένα αρκετά εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών που γίνεται με ιστορικά αυτοκίνητα, τα οποία είναι βασικά παλαιότερα από δύο χρόνια. Οπότε γίνεται πολλή δουλειά στο παρασκήνιο για να τον ανεβάσουμε στην ταχύτητα, να κάνουμε κάποιες αναλύσεις για να δούμε πού βρίσκεται».

«Έχουμε την εντύπωση ότι υπάρχει ο φόβος μήπως χάσουν τον επόμενο Verstappen και θέλουν να στηρίξουν κάποιον νέο και στη συνέχεια να τον φέρουν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια, ενδεχομένως σε μερικά χρόνια, αυτός να είναι ο επόμενος Verstappen».

«Νομίζω ότι υπάρχει αυτός ο φόβος γύρω από το να χάσουν την ευκαιρία να τον βάλουν σε αυτή τη θέση. Αυτός είναι ενδεχομένως ο λόγος για τον οποίο θα υπάρξει αυτή η πίεση για να τον βάλουν στη θέση του λίγο πριν είναι έτοιμος».

Με τη Williams να έχει ακόμα μια θέση διαθέσιμη, καθώς ο Logan Sargeant συνεχίζει να μην ικανοποιεί τον επικεφαλής της ομάδας James Vowles, ο Collins πρότεινε ότι η ομάδα με έδρα το Grove θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Antonelli για το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν, ώστε να δοκιμάσει κάποιον νέο στη θέση του Sargeant, βοηθώντας παράλληλα τη Mercedes.

«Τώρα, υπάρχει κάτι που μπορούν να παίξουν με τη θέση της Williams διερωτήθηκε.»

¦Μπορεί να πάει στη Williams για το δεύτερο μισό της χρονιάς, για παράδειγμα, και μετά να μπει στη Mercedes;

«Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει στο παρελθόν »- συνέβη με τον George. Έκανε μερικά χρόνια στη Williams, μετά πήγε στη Mercedes – ήταν αυτό τόσο επιτυχημένο όσο το να τον βάλουμε απλά στη Mercedes;

«Δεν ξέρουμε, δεν έχουμε μια αναδρομή σε αυτό. Αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω, νομίζω, στο στρατόπεδο της Mercedes αυτή τη στιγμή».

Ο Kravitz επεσήμανε ότι, αν πιστέψουμε τις εικασίες, η Williams θα μπορούσε να ανακοινώσει σύντομα τον δεύτερο οδηγό της για το 2025 – κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο Verstappen θα παραμείνει στη Red Bull.

«Τώρα, υπάρχει κάτι που μπορούν να παίξουν με το κάθισμα του Williams;» ρώτησε.

«Μπορεί να πάει στη Williams για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, για παράδειγμα, και μετά να μπει στη Mercedes;»

«Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει στο παρελθόν – συνέβη με τον George. Έκανε μερικά χρόνια στη Williams, μετά πήγε στη Mercedes – ήταν αυτό τόσο επιτυχημένο όσο το να τον βάλουμε απλά στη Mercedes»;

Δεν ξέρουμε, δεν έχουμε μια αναδρομή σε αυτό. Αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω, νομίζω, στο στρατόπεδο της Mercedes αυτή τη στιγμή”.

Ο Kravitz επεσήμανε ότι, αν πιστέψουμε τις εικασίες, η Williams θα μπορούσε να ανακοινώσει σύντομα τον δεύτερο οδηγό της για το 2025 – κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο Verstappen θα παραμείνει στη Red Bull.

«Περιμένουμε να μην υπάρχει χώρος στο πανδοχείο της Williams, περιμένουμε να επιβεβαιώσουν ότι ο συνεργάτης του Alex Albon θα είναι ο Carlos Sainz αρκετά σύντομα», είπε για τη Williams».

«Τι ξέρουν λοιπόν ο James Vowles και ο Toto Wolff που δεν ξέρουμε εμείς»

«Γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ο Max Verstappen να έρθει στη Mercedes και να φύγει από τη Red Bull; Ίσως το γνωρίζουν αυτό. Και αυτό τους δίνει την ελευθερία να καλύψουν τότε και τις δύο θέσεις της Williams και στη συνέχεια ενδεχομένως και τις θέσεις της Mercedes».

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε