Site icon TheCars.gr

F1: Ο Φερστάπεν έχει πρόβλημα στην όραση μετά τη σύγκρουση με τον Χάμιλτον το 2021

Max Verstappen

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν,  αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει θολή όραση μετά την τρομακτική σύγκρουση με 51G στο Silverstone το 2021.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη μετά από σύγκρουση με τον Χάμιλτον, έστειλε το μονοθέσιο του Φερστάπεν με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά λάστιχα.

Πριν από τρία χρόνια, στον πρώτο γύρο του αγώνα του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, οι Φερστάπεν και Χάμιλτον πάλεψαν σκληρά για την πρωτοπορία στην στροφή Copse. Η ελαφριά επαφή τροχών τους εκτόξευσε τον Verstappen στα προστατευτικά λάστιχα.

Ευτυχώς, ο Φερστάπεν βγήκε αλώβητος από τη σύγκρουση. Ωστόσο, τώρα αποκαλύφθηκε ότι η πρόσκρουση ήταν τόσο σοβαρή που συνεχίζει να έχει παρενέργειες.

Ο Ολλανδός δήλωσε ότι η θολή όραση γίνεται ιδιαίτερα προβληματική «σε διαδρομές με σκαμπανεβάσματα ή όταν υπάρχουν πολλές διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος της πίστας.»

Σε συνέντευξή του, όπου συζητούσε τις 10 κορυφαίες νίκες του από τις 61 που έχει πετύχει στην καριέρα του στην F1, ο Φερστάπεν ξεχώρισε το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών του 2021 ως την έβδομη στη λίστα του για τους παρακάτω λόγους.

Είπε:

«Μετά τη σύγκρουσή μου στο Silverstone, δυσκολεύομαι με προβλήματα ορατότητας, σε διαδρομές με σκαμπανεβάσματα ή όταν υπάρχουν πολλές διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος της πίστας.»

«Σε αυτόν τον αγώνα, δεν πάλευα μόνο με τον Λούις, αλλά και με θολές εικόνες. Ήταν σαν να οδηγώ ένα ταχύπλοο στα 300 χλμ/ώρα!»

«Δεν σας το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά για μερικούς γύρους ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα που σκεφτόμουν σοβαρά να σταματήσω το μονοθέσιο.»

«Το μόνο που με βοήθησε, ήταν να συγκεντρωθώ στην αναπνοή μου ενώ ο Lewis ανέπνεε στον σβέρκο μου .»

«Μια σημαντική νίκη που την είχα ανάγκη στον αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.»

Παρά το ότι αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό και συμμετείχε σε έντονες μάχες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Φερστάπεν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα F1 εκείνο το έτος υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, εμποδίζοντας το Χάμιλτον να πάρει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του.

Exit mobile version