F1 - McLaren: Τί λέει για το επεισόδιο μεταξύ των οδηγών της

F1 - McLaren: Τί λέει για το επεισόδιο μεταξύ των οδηγών της

Ο Andrea Stella δήλωσε, ότι η McLaren θα επανεξετάσει τους «κανόνες της παπάγιας» και τις ενέργειες των οδηγών της, αφού ο Λάντο Νόρις δήλωσε ότι εκείνος και ο Όσκαρ Πιάστρι, σχεδόν «συγκρούστηκαν» όταν ο Αυστραλός τον «αμφισβήτησε» στον πρώτο γύρο του Grand Prix της Ιταλίας.

Όντας πρώτος και δεύτερος στη σειρά εκκίνησης της Monza με τον Νόρις στην pole position, ο Stella προειδοποίησε τους οδηγούς του να σεβαστούν τους «κανόνες της παπάγιας» και να μην σκέφτονται τον συμπαίκτη ως αντίπαλό, καθώς αυτό «δεν είναι παραγωγικό».

Η McLaren θα εξετάσει εάν οι οδηγοί ήταν «συνεργάσιμοι»

Οι οδηγοί της McLaren, ξεκίνησαν καθαρά από την εκκίνηση και μέσα από τη σικάν της 1ης/2ης στροφής με τον Νόρις να κρατάει το προβάδισμα μπροστά από τον Πιάστρι, μόνο για να τον αμφισβητήσει ο Αυστραλός στη δεύτερη σικάν.

Όχι μόνο τον ξεπέρασε για να πάρει το προβάδισμα, αλλά με αυτόν τον τρόπο, επέτρεψε στον Λεκλέρ να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Νόρις.

Ο Βρετανός θεωρεί ότι αν είχε φρενάρει «ένα μέτρο αργότερα, πιθανότατα θα είχαμε συντριβεί. Άρα κάτι πρέπει να δούμε».

Ο Stella ρωτήθηκε μετά τον αγώνα, εάν ο Piastri είχε σεβαστεί τους κανόνες της παπάγιας.

«Θα πρέπει να το επανεξετάσουμε μαζί με τους οδηγούς, να δούμε τα βίντεο, να καταλάβουμε την οπτική τους γωνία και στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε μαζί εάν ήταν πλήρως συνεργάσιμοι ή όχι», απάντησε.

«Θα πάρουμε τα διδάγματα, αν υπάρχουν διδάγματα που πρέπει να πάρουμε, και στη συνέχεια θα προσαρμόσουμε τους «κανόνες παπάγιας» έτσι ώστε να μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών όσο και το Πρωτάθλημα Οδηγών επειδή πρέπει τώρα να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι μόνο το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών που είναι πιθανό.

«Ακόμα και από την οπτική γωνία ενός οδηγού, με τις επιδόσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μονοθέσιο και με κάποιες από τις δυσκολίες που βλέπουμε με τη Red Bull, είναι σίγουρα εφικτό.

«Έτσι, αν μπορούμε να το πετύχουμε και οι δύο ως ομάδα, πρέπει να θέσουμε την ομάδα και το Λάντο σε θέση να διεκδικήσουν και τα δύο πρωταθλήματα.»

Η McLaren «δεν σκέφτηκε» αλλαγή θέσης στη Monza

Το αποτέλεσμα της Κυριακής έδειξε ότι ο Πιάστρι σημείωσε 18 πόντους έναντι των 15 του Νόρις, καθώς τελικά νικητής ήταν ο Λεκλέρ, που τερμάτισε μπροστά από τους οδηγούς της McLaren.

Με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μαξ Φέρσταπεν να σημειώνει μόνο οκτώ πόντους σε ένα προβληματικό Σαββατοκύριακο για τη McLaren, ο Νόρις, μείωσε το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 62 πόντους.

Θα μπορούσε να είναι 59 εάν η McLaren είχε ανταλλάξει τους οδηγούς.

«Δεν το σκεφτήκαμε», είπε ο Stella. «Εξετάσαμε άλλους τρόπους κατά τη διάρκεια του αγώνα για να βεβαιωθούμε ότι ο Λάντο είχε τις δικές του ευκαιρίες, αλλά δεν εξετάσαμε την ανταλλαγή επειδή ήμασταν ακόμα πρόθυμοι να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στον Λεκλέρ».

Ωστόσο, παραδέχεται ότι είναι κάτι που η McLaren μπορεί να κάνει σε μελλοντικούς αγώνες καθώς ο Νόρις είναι στη «καλύτερη θέση» για να αμφισβητήσει τον Φέρσταπεν για τον παγκόσμιο τίτλο.

«Και οι δύο οδηγοί είναι μαθηματικά [στο αγώνα για τον τίτλο], αλλά ο Lando είναι προφανώς στην καλύτερη θέση από την άποψη των αριθμών», είπε.

«Αγωνιζόμαστε με τον Μαξ Φέρσταπεν , οπότε νομίζω ότι αν θέλουμε να στηρίξουμε έναν οδηγό, πρέπει σίγουρα να επιλέξουμε αυτόν που βρίσκεται στη καλύτερη θέση.

«Και επίσης, νομίζω ότι ο Λάντο, όπως γνωρίζετε, τα πηγαίνει πολύ καλά, όπως η pole position στη Zandvoort, η pole position εδώ. Αν υπάρχει κάτι με τον Λάντο, πρέπει να προσαρμόσουμε μερικά μικρά πράγματα αγώνων που μπορεί να τον βοηθήσουν, μπορεί να μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε τη pole position όπως είχαμε εδώ στη Monza.

«Νομίζω ότι αν κοιτάξουμε αυτόν τον πρώτο γύρο, ενώ το επανεξετάζουμε μαζί, μπορεί να δούμε ότι υπήρχαν μερικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερο, λίγο καλύτερα.»

Το διπλό βάθρο της McLaren την είδε να κλείνει το κενό από τη Red Bull σε μόλις οκτώ βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με οκτώ αγώνες να απομένουν.

Δείτε επίσης

Νέος ΚΟΚ: Για ποιες παραβάσεις προβλέπονται αυστηρές ποινές – Έως το τέλος Σεπτεμβρίου έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή

Νέος ΚΟΚ: Για ποιες παραβάσεις προβλέπονται αυστηρές ποινές – Έως το τέλος Σεπτεμβρίου έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή

7 συμβουλές για να διώξετε τις μυρωδιές από το αυτοκίνητο

7 συμβουλές για να διώξετε τις μυρωδιές από το αυτοκίνητο

Γιατί οι προβολείς δεν φωτίζουν μακριά: Αιτίες και πώς να τους επισκευάσετε

Γιατί οι προβολείς δεν φωτίζουν μακριά: Αιτίες και πώς να τους επισκευάσετε

Harley-Davidson: Τί σημαίνει η λυχνία με το κόκκινο κλειδί στο καντράν;

Harley-Davidson: Τί σημαίνει η λυχνία με το κόκκινο κλειδί στο καντράν;

Google Maps: Πώς να αποφύγετε τα διόδια και την εθνική

Google Maps: Πώς να αποφύγετε τα διόδια και την εθνική

Την Κυριακή με τη Realnews: Δωροεπιταγή 10€

Την Κυριακή με τη Realnews: Δωροεπιταγή 10€