F1: Κινδυνεύει ο Ράσελ εάν ο Φερστάπεν πάει στη Mercedes;

F1: Κινδυνεύει ο Ράσελ εάν ο Φερστάπεν πάει στη Mercedes;

Ο Τζορτζ Ράσελ θα μπορούσε να βρεθεί σε «κίνδυνο» στη Mercedes αν ο Μαξ Φερστάπεν αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Red Bull, με τον Τότο Γουλφ να είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για να κλείσει συμβόλαιο με τον εν ενεργεία Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1.

Αυτή είναι η άποψη του πρώην πιλότου της F1 Ralf Schumacher, ο οποίος πιστεύει ότι η Mercedes «χρειάζεται επειγόντως» έναν καθιερωμένο νικητή του βεληνεκούς του Verstappen για να οδηγήσει την ομάδα πίσω στην κορυφή μετά την αποχώρηση του Lewis Hamilton για τη Ferrari.

Θα μπορούσε το ενδιαφέρον του Μαξ Φερστάπεν να αφήσει τον Τζορτζ Ράσελ ευάλωτο στη Mercedes;

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε 50 από τους τελευταίους 75 αγώνες και κατέχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της F1 2028, οι φήμες επιμένουν ότι ο Verstappen θα μπορούσε να επιλέξει να φύγει από τη Red Bull – ενδεχομένως ήδη από φέτος – εν μέσω των διαταραχών εκτός πίστας που κατακλύζουν την ομάδα.

Με τις Ferrari και McLaren να έχουν ήδη κλειδώσει τις συνθέσεις των οδηγών τους για την F1 2025, η Mercedes – η οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον διάδοχο του Hamilton – θα ήταν σχεδόν σίγουρα η μόνη επιλογή του Verstappen σε περίπτωση που εγκαταλείψει τους σημερινούς εργοδότες του.

Το PlanetF1.com αποκάλυψε πριν από το Grand Prix του Μονακό του περασμένου μήνα ότι η Mercedes έχει κλείσει την πόρτα σε έναν πιθανό κορυφαίο υποψήφιο, τον Carlos Sainz, που τώρα θεωρείται ότι είναι στα πρόθυρα να ενταχθεί στη Williams από τη Ferrari – καθώς παρακολουθεί την κατάσταση του Verstappen στη Red Bull.

Πώς ξεκίνησε: Η αλλαγή του Lewis Hamilton στην F1 2025 Ferrari, αναλυτικά

Αν ο Verstappen είναι απρόσιτος για την επόμενη σεζόν, πιστεύεται ότι η Mercedes είναι έτοιμη να προωθήσει τον νεαρό Andrea Kimi Antonelli δίπλα στον Russell για την F1 2025.

Ωστόσο, με τη Mercedes να εκτιμάται ότι θα είναι άσος στους κανόνες της F1 2026, έχοντας αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη της F1 μετά τις σαρωτικές αλλαγές στους κανονισμούς των κινητήρων το 2014, ο Verstappen θα μπορούσε να πεισθεί να ενταχθεί στην ομάδα πριν από τη νέα εποχή του αθλήματος.

Μιλώντας στο Sky Germany, ο Σουμάχερ – ο οποίος κατέκτησε έξι νίκες σε 180 εκκινήσεις σε γκραν πρι μεταξύ 1997 και 2007 – υποστήριξε ότι «τώρα είναι η τέλεια στιγμή» για τη Mercedes να δώσει στον Αντονέλι ζωτικής σημασίας εμπειρία στη F1.

Και με τις φήμες ότι υπάρχουν ήδη «συμβατικές συμφωνίες» για τον Antonelli, φοβάται ότι ο Russell θα μπορούσε να γίνει ευάλωτος αν ο Verstappen αποφασίσει ξαφνικά να εγκαταλείψει τη Red Bull.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο Αντέλντεν θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να αλλάξει την κατάσταση και να έχει την ευκαιρία να το κάνει: Από την άποψη του Toto Wolff, ο Kimi Antonelli αξίζει την ευκαιρία και προφανώς υπάρχουν συμβατικές συμφωνίες».

«Δεν λέει με ποια ομάδα πρέπει να είναι – αλλά επειδή η Williams έχει μιλήσει, υποθέτω ότι θα είναι με τη Mercedes».

«Ο ίδιος ο Wolff έχει πει ότι θέλει να επικεντρωθεί στο μέλλον. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή».

«Η Mercedes βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση ανάτασης και είχε έναν εξαιρετικό αγώνα στον Καναδά. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να ζεσταθεί ο Antonelli».

«Αν ο Max Verstappen αποφασίσει πραγματικά να φύγει από τη Red Bull, μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει μια θέση γι’ αυτόν στη Mercedes».

«Τότε θα μπορούσε να είναι μάλλον κακό για τον George Russell».

«Είναι – ή ήταν – ένα σούπερ ταλέντο, αλλά κάνει επίσης πολλά λάθη».

Τα σχόλια του Σουμάχερ έρχονται μετά από έναν αγώνα γεμάτο λάθη για τον Ράσελ στον Καναδά, όπου ο Βρετανός οδηγός έπεσε στην τρίτη θέση σε ευμετάβλητες συνθήκες μετά την κατάκτηση της δεύτερης pole position της καριέρας του στο Circuit Gilles Villeneuve.

Ο Russell – ο οποίος κατέκτησε τη μοναδική νίκη της Mercedes τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη Βραζιλία 2022 – έκανε μια μελαγχολική φιγούρα στο τέλος του αγώνα, παραδεχόμενος ότι αισθάνθηκε ότι «απογοήτευσε λίγο την ομάδα» με μια σειρά από λάθη.

Ο Σουμάχερ εκτιμά ότι ο Φερστάπεν θα είχε περάσει τη νίκη για τη Mercedes στον Καναδά, υπογραμμίζοντας πώς ένας κορυφαίος οδηγός μπορεί να κάνει τη «μεγάλη διαφορά» σε μια ομάδα.

Και πιστεύει ότι ο Ολλανδός θα δημιουργούσε μια υγιή και παραγωγική σχέση με τον Wolff, παρά την πικρή αντιπαλότητα της Mercedes με τη Red Bull κατά τη διάρκεια της διαβόητης σεζόν 2021.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο κ: Η Mercedes θα είχε κερδίσει τον αγώνα στον Καναδά με τον Max Verstappen – μια ξεκάθαρη περίπτωση».

«Ο Max είναι ο οδηγός που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η Mercedes είχε μια μακρά περίοδο ξηρασίας και χρειάζεται επειγόντως έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή για να επιστρέψει στην πρώτη θέση».

«Ο Verstappen είναι επίσης ένας τύπος που φαίνεται πολύ συντηρητικός, ευχάριστος και αθλητικός».

«Κατά συνέπεια, θα μπορούσα να φανταστώ ότι ο Toto Wolff και η Mercedes θα έκαναν πολλά μαζί του και θα έκαναν πολλά γι’ αυτόν».

Δείτε επίσης

Η νέα μπαταρία μειώνει το χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 λεπτά

Η νέα μπαταρία μειώνει το χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 λεπτά

Το Starr Bumble Bee II κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να αποκτήσει τον τίτλο του «μικρότερου αεροπλάνου στον κόσμο».

Το Starr Bumble Bee II κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να αποκτήσει τον τίτλο του «μικρότερου αεροπλάνου στον κόσμο».

Η BMW προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την πώληση 300 αυτοκινήτων της

Η BMW προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την πώληση 300 αυτοκινήτων της

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ10

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ10

Βρέθηκε μισή Ferrari σε γκαράζ στο Λος Άντζελες: ποιά η ιστορία της

Βρέθηκε μισή Ferrari σε γκαράζ στο Λος Άντζελες: ποιά η ιστορία της

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;