F1: Η ατάκα του Μπραντ Πιτ που κατέστρεψε το τρέιλερ της νέας ταινίας του

F1: Η ατάκα του Μπραντ Πιτ που κατέστρεψε το τρέιλερ της νέας ταινίας του

Μετά από μήνες καθυστερήσεων, απογοητεύσεων και ελάχιστων trailer, μαθαίνουμε περισσότερα για το F1, την νέα ταινία της Formula 1 σε σκηνοθεσία Joseph Kosinski, με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.

Αφού ανακοινώθηκε ο τίτλος (F1) και η ημερομηνία κυκλοφορίας (25 Ιουνίου 2025 διεθνώς, 27 Ιουνίου 2025 στις ΗΠΑ), πήραμε μία πρώτη γεύση από τα πλάνα της ταινίας, λίγο πριν το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Ποιο είναι το θέμα της ταινίας;

Ενώ το teaser 97 δευτερολέπτων δεν περιέχει πολλούς διαλόγους για να καταλάβουμε την πλοκή, έδειξε ένα πράγμα: το F1 έχει την ευκαιρία να γίνει το Grand Prix (1966) της εποχής μας, εάν μπορέσει να ξεπεράσει το “Hollywoodification” του.

Παρόλο που το teaser δεν αποκάλυψε πολλά για την ταινία, έχουμε ήδη μια σύντομη περίληψη.

Ο Sonny Hayes (τον οποίο υποδύεται ο Brad Pitt) ήταν οδηγός της Formula 1 τη δεκαετία του 1990, μέχρι που ένα ατύχημα τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τους αγώνες της F1. Ενώ εξακολουθεί να αγωνίζεται σε άλλα πρωταθλήματα, έχει αποχωρήσει από τη Formula 1.

Μέχρι που, ο ιδιοκτήτης μίας ομάδας του ζητά να επιστρέψει για να γίνει μέντορας ενός νεαρού ταλαντούχου οδηγού, ονόματι Joshua Pearce (τον οποίο υποδύεται ο Damson Idris). Έτσι, ο Hayes εντάσσεται στην ομάδα Expensify Apex Grand Prix και επιστρέφει στον κόσμο της Formula 1.

Όπως αναφέρθηκε, το teaser δεν δείχνει πολλά για την πλοκή της ταινίας, καθώς επικεντρώνεται κυρίως σε πλάνα αγώνων που κατέγραψε η ομάδα παραγωγής.

Δυστυχώς, ο μόνος διάλογος στο μοντάζ προϊδεάζει αρνητικά για την ταινία.

Η Kerry Condon υποδύεται έναν χαρακτήρα ονόματι Kate, η οποία στο trailer ρωτάει: “Πώς να το κάνω αυτό ασφαλές;

Ο Pitt, ως Sonny Hayes, απαντά: “Ποιος μίλησε για ασφάλεια;

Πολλοί σύγχρονοι fans της Formula 1 παγκοσμίως γκρίνιαξαν με αυτό το κομμάτι του διαλόγου. Ένας στόχος του σύγχρονου αθλητισμού, είναι η αύξηση της ασφάλειας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στην πραγματικότητα, η ίδια η FIA πιθανότατα θα είχε πολλά να πει για την ασφάλεια που ο Sonny Hayes αγνοεί με τόση ανευθυνότητα.

Είναι το μοναδικό κομμάτι διαλόγου που υπάρχει στο trailer και σίγουρα σχεδιάστηκε για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που γνωρίζουν τη Formula 1 – και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα – θα γνωρίζουν ότι όλοι έχουν πολλά να πουν για την ασφάλεια.

Αυτή η ατάκα, φυσικά, είναι εκτός πλαισίου. Ίσως ο Sonny Hayes να επιπλήττεται αυστηρά για την αναλγησία του, ή ίσως η στάση του απέναντι στην ασφάλεια να γίνει βασικό σημείο της πλοκής. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά.

Αλλά η συμπερίληψή του στο κατά τα άλλα απίστευτο trailer, ήταν απογοητευτική.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η ταινία F1 (2025) είχε όλα τα φόντα, για να γίνει μια σύγχρονη εκδοχή του Grand Prix (1966), της ταινίας που εμπνεύστηκε από τους τότε αγώνες της Formula 1. Το F1, όπως και το Grand Prix, διαθέτει ένα καστ οδηγών και προσωπικού, προσφέροντας μια γεύση αυθεντικότητας στο σενάριο.

Αλλά το μεγαλύτερο σημείο σύγκρισης μεταξύ της F1 και του Grand Prix είναι η χρήση τεχνολογίας, για την καταγραφή της Formula 1 από νέες γωνίες. Η συμπερίληψη πραγματικών πλάνων αγώνων, σε συνδυασμό με τις μηχανές Formula 3 με κάμερες του John Frankenheimer, δημιούργησε ένα θέαμα άνευ προηγουμένου.

Αυτά τα στιγμιότυπα, θα είναι αρκετά για να πείσουν τους λάτρεις τόσο του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και του κινηματογράφου, να πάνε στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 2025. Η F1 πιθανότατα θα συστήσει τη Formula 1 σε νέο κοινό και θα αυξήσει την ελκυστικότητά της.

Αλλά αν ένα κλισέ για την ασφάλεια, θεωρήθηκε αρκετά ελκυστικό για να μπει στο πρώτο trailer της ταινίας, αυτό δεν είναι καλό για την ταινία γενικότερα. Υποδηλώνει ότι η εντυπωσιακή υπόθεση της ταινίας θα αμαυρωθεί από μια αδέξια, hollywoodification απεικόνιση της F1 στη μεγάλη οθόνη.

Με έναν χρόνο μέχρι την κυκλοφορία και μόνο ένα trailer προς εξέταση, μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 

Δείτε επίσης

Κουίζ: Σου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα; Μόνο το 2% κάνει το 3/3;

Κουίζ: Σου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα; Μόνο το 2% κάνει το 3/3;

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόση ώρα διαρκεί;

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόση ώρα διαρκεί;

Απάτη με λάδια: Πώς απατεώνες εξαπάτησαν ανυποψίαστους πωλητές;

Απάτη με λάδια: Πώς απατεώνες εξαπάτησαν ανυποψίαστους πωλητές;

Ελληνική πρεμιέρα για την Alfa Romeo Junior στην Auto Athina 2024

Ελληνική πρεμιέρα για την Alfa Romeo Junior στην Auto Athina 2024

Τι θα γίνει αν παραλείψετε την αλλαγή λαδιών;

Τι θα γίνει αν παραλείψετε την αλλαγή λαδιών;

Κουίζ: Ξέρεις τα πάντα για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Ξέρεις τα πάντα για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;