F1 - GP Αζερμπαϊτζάν 2024: Το σενάριο που αλλάζει το βάθρο των νικητών

F1 - GP Αζερμπαϊτζάν 2024: Το σενάριο που αλλάζει το βάθρο των νικητών

Γυρίστε το χρόνο πίσω, όταν ο Λούις Χάμιλτον, κληρονόμησε τη νίκη στο Grand Prix του Βελγίου και η Ferrari ήταν μια ομάδα, που κοίταζε μια ορμητική Mercedes να έρχεται με φόρα.

Γυρνώντας στο σήμερα, και από το πουθενά, η ομάδα με έδρα το Μαρανέλο, έχει γίνει ένας σοβαρός υποψήφιος για τον τίτλο της F1. Με οκτώ γύρους να απομένουν, είναι ήδη μία εκπληκτική χρονιά για τους Ιταλούς, η οποία θα μπορούσε να τελειώσει με τη δόξα του πρωταθλήματος.

Η Ferrari έχει κάνει ήσυχα τη δουλειά της τους τελευταίους μήνες, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από τη McLaren, μια ομάδα που πολλοί συμφωνούν ότι έχει το ισχυρότερο αυτοκίνητο στο grid.

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι η Ferrari, ήταν η μεγαλύτερη απειλή της Red Bull στους πρώτους γύρους, με τον Κάρλος Σάινθ να παίρνει μια ηρωική νίκη στην Αυστραλία, λίγες μέρες μετά από μία αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και μετά από ένα πρόβλημα στα φρένα του Φερστάπεν στο τέλος του αγώνα.

Λίγους γύρους αργότερα, ο Τσαρλς Λεκλέρ, ήταν νικητής στο Μονακό. Καθώς ο Λεκλέρ στάθηκε στην κορυφή του βάθρου, η Ferrari θεωρήθηκε ξαφνικά ως πιθανός διεκδικητής του τίτλου.

Αυτή η «δυνατότητα», ωστόσο, γρήγορα έγινε αδύνατη, καθώς μια εφιαλτική σειρά αποτελεσμάτων είδε τη Ferrari να διαγράφεται από οποιαδήποτε συζήτηση για τον τίτλο.

Το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στο Ισπανικό Grand Prix, προκάλεσε αρκετά σοβαρά προβλήματα στην ομάδα και στο SF-24. Μετά το Μονακό, ο Λεκλέρ συγκέντρωσε μόλις 12 βαθμούς στους τέσσερις επόμενους αγώνες.

Οι πιθανότητες του Λεκλέρ για τον τίτλο

Η διαφορά στη φόρμα, ωστόσο, οδήγησε τον Σάινθ να ασκήσει πίεση στον Λεκλέρ, εάν λάβετε υπόψη οτι ο Λεκλέρ είναι αυτός που θα συνεργάζεται με το Χάμιλτον την επόμενη σεζόν.

Το χρυσό αγόρι της Ferrari έχει ανέβει στο ύψος των περιστάσεων, σημειώνοντας 62 βαθμούς στους 4 τελευταίους αγώνες, συμπεριλαμβανομένης μιας νίκης στο Ιταλικό Grand Prix.

Αυτή η νίκη του Λεκλέρ, τον έχει τοποθετήσει στον αγώνα του τίτλου, καθώς ο Φερστάπεν είναι μόνο 86 βαθμούς μπροστά.

Είναι μία σημαντική διαφορά, ωστόσο, μια νίκη για τον Λεκλέρ και μια κακή εικόνα του Νόρις στο Αζερμπαϊτζάν αυτό το Σαββατοκύριακο, θα βρει τον οδηγό της Ferrari στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Με την Red Bull να καταρρέει, οι 86 βαθμοί είναι ένα εμπόδιο που μπορεί να ξεπεραστεί, αν και αυτό απαιτεί το καλύτερο που μπορούν να προσφέρουν ο Λεκλέρ και η Ferrari.

Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι, παρά το δύσκολο τετράμηνο μετά το Μονακό, ο Λεκλέρ έχει περάσει απαρατήρητος στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Ο Λεκλέρ και η Ferrari θα μπορούσαν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στον αγώνα για τον τίτλο, ανεξάρτητα από το ποιος θα βγει στην κορυφή. Οι αναβαθμίσεις της Ferrari που παρουσιάστηκαν στη Monza λειτούργησαν – το μεγάλο ερώτημα είναι εάν το πακέτο θα συνεχίσει να λειτουργεί στο διπλό μίνι του Αζερμπαϊτζάν και της Σιγκαπούρης.

Βασισμένη στην προηγούμενη σεζόν, η Σιγκαπούρη θα είναι μια ισχυρή πίστα για τη Ferrari καθώς ο Σάινθ πήρε τη νίκη στις ζεστές και υγρές συνθήκες – ο μόνος αγώνας που κέρδισε ένας οδηγός που δεν ήταν της Red Bull το 2023.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μία πίστα που απολαμβάνει ο Λεκλέρ, καθώς κατέκτησε ένα βάθρο την περασμένη σεζόν. Ο Λεκλέρ, ήταν ο μόνος οδηγός που πάλεψε με την Red Bull στο Μπακού 15 μήνες πριν.

Η σημασία του Σάινθ

Το τρέχον σερί του Λεκλέρ με τρία συνεχόμενα βάθρα, έχει ωθήσει τη Ferrari στον αγώνα για τον τίτλο των κατασκευαστών. Αν και απίθανο, η Ferrari θα μπορούσε να φύγει από το Μπακού στην κορυφή της κατάταξης. Η Red Bull θα μπορούσε ακόμη και να πέσει στην τρίτη θέση.

Ο αγώνας για τον τίτλο είναι εξαιρετικός, με τον Σάινθ εξίσου σημαντικό για τη Ferrari όσο και ο Leclerc. Ο Σάινθ είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου και θα ενταχθεί στη Williams το επόμενο έτος. Ωστόσο, είναι πρόθυμος να διατηρήσει καλές σχέσεις με τον επικεφαλής της ομάδας Fred Vasseur και τη Ferrari.

Έχει δείξει εκπληκτική συνέπεια, τερματίζοντας στις έξι πρώτες θέσεις σε 14 από τους 15 αγώνες στους οποίους έχει αγωνιστεί. Εάν ο Λεκλέρ μπορέσει να συνεχίσει το σερί του με συνεχόμενα βάθρα, τότε τα καλά αποτελέσματα του Σάινθ, θα αφαιρέσουν περαιτέρω βαθμούς από την Red Bull και τη McLaren.

Η Ferrari και η McLaren, μοιράζονται τη δυνατότητα να έχουν δύο οδηγούς που μπορούν να αγωνιστούν για νίκες, κάτι το οποίο δεν διαθέτει η Red Bull.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις τα δύο ίδια αυτοκίνητα σε 15″;

Τεστ: Μπορείς να βρεις τα δύο ίδια αυτοκίνητα σε 15″;

Μπορεί ένα βρώμικο αμάξι να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου;

Μπορεί ένα βρώμικο αμάξι να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου;

Είναι τα μεγάλα αυτοκίνητα πιο ασφαλή από τα μικρά; Ποιο είναι το πιο θανατηφόρο;

Είναι τα μεγάλα αυτοκίνητα πιο ασφαλή από τα μικρά; Ποιο είναι το πιο θανατηφόρο;

Γιατί τα υβριδικά σημειώνουν αύξηση στις πωλήσεις;

Γιατί τα υβριδικά σημειώνουν αύξηση στις πωλήσεις;

YouTuber ανακάλυψε εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα μέσα σε ορυχείο

YouTuber ανακάλυψε εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα μέσα σε ορυχείο

F1 – GP Σιγκαπούρης 2024: Πού και πότε θα το δούμε

F1 – GP Σιγκαπούρης 2024: Πού και πότε θα το δούμε