F1- Canada GP: Τί να περιμένουμε - Η κατάρα της McLaren, η μάχη για τον τίτλο και η επόμενη κίνηση του Ocon

F1- Canada GP: Τί να περιμένουμε - Η κατάρα της McLaren, η μάχη για τον τίτλο και η επόμενη κίνηση του Ocon

Η F1 επιστρέφει στη Βόρεια Αμερική για δεύτερη φορά φέτος, αλλά η πίστα του Μόντρεαλ αποτελεί μια πιο δύσκολη πρόκληση.

Παρόλο που δεν είναι σε επίπεδα Μονακό, η καναδική πίστα έχει διεκδικήσει την υπερηφάνεια πολλών οδηγών και ο τοίχος των πρωταθλητών είναι πάντα πεινασμένος να προσθέσει άλλο ένα όνομα στη λίστα των επιτυχιών του. Με αυτό κατά νου, ακολουθούν πέντε ερωτήσεις ενόψει του γκραν πρι το Σαββατοκύριακο.

Το πρόβλημα της Red Bull με το κράσπεδο θα την στοιχειώσει ξανά στο Μόντρεαλ;

Η εκτίμηση του Max Verstappen για τις πιθανότητες της Red Bull στο Μονακό ήταν το μόνο λιγότερο θετικό από την πρόβλεψή του για το τι πρόκειται να συμβεί στον Καναδά.

Το κύριο πρόβλημα στο Μόντε Κάρλο ήταν η αδυναμία της RB20 να καβαλήσει τα kerbs, κάτι που ο Verstappen εκτίμησε ότι υπάρχει από την αρχή της σεζόν 2022, αλλά με το υπόλοιπο grid να κλείνει, οι περιορισμοί τους αποκαλύπτονται τώρα .

Το Circuit Gilles Villeneuve είναι παρόμοιο με το Μονακό, καθώς πρόκειται για μια ανώμαλη πίστα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τα ίδια προβλήματα στο μονοθέσιο της Red Bull.

Ο Verstappen δήλωσε ότι το μόνο θετικό από το Μονακό είναι ότι τώρα καταλαβαίνουν τις αδυναμίες τους και πού πρέπει να δουλέψουν, αλλά θα είναι δύσκολο να παράγουν μια γρήγορη λύση εγκαίρως για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου.

Μπορεί η McLaren να σπάσει την κατάρα του Καναδά;

Η άνοδος του Denny Hulme από την έκτη θέση στην P1 για τη δεύτερη νίκη της McLaren στην F1, η παρθενική νίκη του Lewis Hamilton στην F1, η απίστευτη οδήγηση του Jenson Button το 2011.

Ο Καναδάς υπήρξε το σπίτι μερικών ιστορικών στιγμών της McLaren, αλλά τον τελευταίο καιρό η τύχη της ομάδας του Woking στην πίστα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

Το γεγονός ότι ο Kevin Magnussen και ο Button ήταν οι τελευταίοι οδηγοί της McLaren που πήραν βαθμούς για την ομάδα στον Καναδά λέει όλα όσα πρέπει να ξέρετε, αλλά το Μόντρεαλ ήταν επίσης μια πίστα όπου η αξιοπιστία ήταν ένα πραγματικό πρόβλημα.

Από το 2014, η McLaren έχει υποστεί έξι DNFs, δηλαδή τρεις φορές περισσότερους βαθμούς από όσους έχει συγκεντρώσει στο ίδιο διάστημα. Το περσινό αποτέλεσμα είδε τον Lando Norris να τερματίζει στην P13 έχοντας ξεκινήσει έβδομος, ενώ ο Oscar Piastri γλίστρησε από την P8 εκτός βαθμών στην 11η θέση.

Το μονοθέσιο της McLaren είναι αναμφισβήτητα το πιο ανταγωνιστικό που έχει υπάρξει εδώ και χρόνια – άρα μήπως το 2024 είναι η σεζόν που τα πράγματα θα αλλάξουν για την ομάδα του Woking;

Τι θα συμβεί στη συνέχεια μετά την επιβεβαιωμένη αποχώρηση του Esteban Ocon από την Alpine;

Η κύρια είδηση στον κόσμο της F1 αυτή την εβδομάδα ήταν η επιβεβαίωση ότι ο Esteban Ocon θα αποχωρήσει από την Alpine μετά από πέντε σεζόν με τη γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία.

Η ομάδα επέμεινε ότι δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό στο Μονακό που είδε τον Ocon να βομβαρδίζει τον ίδιο του τον συναθλητή κατευθυνόμενος προς το τούνελ, αλλά αυτή η δυναμική θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο υπαινιγμός του Bruno Famin ότι ο Ocon μπορεί να εγκαταλειφθεί για χάρη του Jack Doohan στον Καναδά, δεν έφερε τελικά αποτέλεσμα, αλλά με το μέλλον του Ocon να αποφασίζεται τώρα, πιθανώς θα έχει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά προκειμένου να κερδίσει τυχόν μελλοντικούς μνηστήρες.

Για τον Pierre Gasly εν τω μεταξύ, φαίνεται πιθανό να παραμείνει στην Alpine, αλλά και το δικό του συμβόλαιο λήγει φέτος, οπότε η ανάκαμψη της ομάδας από το κακό της ξεκίνημα θα είναι το κλειδί για την επιθυμία του να παραμείνει στο Enstone.

Πραγματικά έχουμε να κάνουμε με μια μάχη τίτλου;

Για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν 2022, η Red Bull δεν μοιάζει με την ασταμάτητη δύναμη που ήταν.

Το Μονακό ήταν το τελευταίο σημάδι προβλήματος, αλλά το Μαϊάμι ήταν άλλη μια ένδειξη ότι η Red Bull μπορεί να νικηθεί.

Ο Christian Horner έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και καιρό ότι ο χρόνος της Red Bull στην κορυφή δεν θα είναι για πάντα, αλλά ακόμη και ο ίδιος μπορεί να εκπλαγεί από το πόσο γρήγορες φαίνεται να είναι φέτος οι McLaren και Ferrari.

Ο Καναδάς είναι μια πίστα που προσφέρει μια μοναδική πρόκληση και δεν θα είναι μέχρι η F1 να πάει σε μια πιο παραδοσιακή πίστα στη Βαρκελώνη για να έχουμε μια πραγματική ανάγνωση της ανταγωνιστικότητας των ομάδων, αλλά, με τη διαφορά της Red Bull να έχει μειωθεί στους 24 βαθμούς, οι αντίπαλοί της μπορεί να αισθάνονται ότι θα ανάψουν τα αίματα.

Θα μπορούσε να παίξει μεγάλο ρόλο η πλήρως ανακαινισμένη πίστα του Μόντρεαλ;

Υπάρχει το στοιχείο του αγνώστου ενόψει του αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου, καθώς η πίστα έχει ανακαινιστεί πλήρως από τον τελευταίο αγώνα της F1 εκεί.

Η Pirelli λέει ότι στα χαρτιά, τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά της πίστας, δηλαδή η χαμηλή τριβή και η μειωμένη πρόσφυση, θα πρέπει να παραμείνουν τα ίδια, αλλά ακόμη και οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι μέχρι οι μηχανικοί τους να πραγματοποιήσουν τις πρώτες δοκιμές μέτρησης την Τετάρτη.

Με το γεγονός ότι πρόκειται για πίστα δρόμου και ότι χρησιμοποιείται από πεζούς και ποδηλάτες, μπορείτε να περιμένετε ότι οι χρόνοι γύρου θα μειωθούν σημαντικά καθώς τα μονοθέσια ελαστικοποιούνται στην επιφάνεια, οπότε το να βγείτε όσο το δυνατόν πιο αργά στις κατατακτήριες δοκιμές θα είναι το κλειδί για μια καλή θέση στην εκκίνηση.

Όσον αφορά τον αγώνα, η Pirelli λέει ότι μπορεί να εμφανιστεί φθορά με τις πιο μαλακές μίξεις, αλλά γενικά, το Μόντρεαλ είναι μία από τις πιο εύκολες πίστες της σεζόν για τα ελαστικά.

Όσον αφορά τα κράσπεδά τους, στις στροφές 4 και 5 του σικέιν η άσφαλτος έχει αντικατασταθεί με γρασίδι, οπότε θα είναι πιο δαπανηρό αν οι οδηγοί παρεκκλίνουν εκεί.

Δείτε επίσης

Η νέα μπαταρία μειώνει το χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 λεπτά

Η νέα μπαταρία μειώνει το χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 λεπτά

Το Starr Bumble Bee II κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να αποκτήσει τον τίτλο του «μικρότερου αεροπλάνου στον κόσμο».

Το Starr Bumble Bee II κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να αποκτήσει τον τίτλο του «μικρότερου αεροπλάνου στον κόσμο».

Η BMW προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την πώληση 300 αυτοκινήτων της

Η BMW προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την πώληση 300 αυτοκινήτων της

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ10

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ10

Βρέθηκε μισή Ferrari σε γκαράζ στο Λος Άντζελες: ποιά η ιστορία της

Βρέθηκε μισή Ferrari σε γκαράζ στο Λος Άντζελες: ποιά η ιστορία της

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;