Site icon TheCars.gr

«Έξυπνα» σημάδια στο πεζοδρόμιο βοηθούν στην πλοήγηση αυτόνομων οχημάτων [Βίντεο]

«Έξυπνα» σημάδια στο πεζοδρόμιο βοηθούν στην πλοήγηση αυτόνομων οχημάτων [Βίντεο]

Ερευνητές από το Oak Ridge National Laboratory και το Western Michigan University, ανέπτυξαν νέα σημάδια πεζοδρομίου, που βοηθούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα να παραμένουν σε πορεία, ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες.

Η τεχνολογία δοκιμάστηκε πρόσφατα σε δρόμο στο Chattanooga του Tennessee, όπου ένα αυτόνομο αυτοκίνητο «άκουγε» τα ανακλαστικά σημάδια που βρίσκονταν στη λωρίδα του δρόμου. Τα σημάδια αυτά, είναι εξοπλισμένα με μικροτσίπ, που στέλνουν πληροφορίες σχετικά με το σχήμα του δρόμου, απευθείας στο αυτοκίνητο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου οι κάμερες, στις οποίες βασίζονται συχνά τα αυτόνομα αυτοκίνητα, δεν λειτουργούν καλά λόγω ομίχλης, χιονιού ή άλλων κακών καιρικών συνθηκών.

Ένα από τα κύρια οφέλη αυτής της τεχνολογίας, είναι ότι μπορεί να βοηθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) να εξοικονομήσουν ενέργεια. Αντί να βασίζονται στα δικά τους περίπλοκα συστήματα οδήγησης, θα μπορούν να βασίζονται στα «έξυπνα» σημάδια, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την αύξηση της αυτονομίας.

Οι ερευνητές, σχεδίασαν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί σήματα ραδιοσυχνοτήτων, μέσω των οποίων τα «έξυπνα» σημάδια, θα στέλνουν δεδομένα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Ali Riza Ekti από το Oak Ridge, «Ένα αυτοκίνητο μπορεί τώρα να λαμβάνει δεδομένα από 50 σημάδια σε μία στιγμή».

Αυτή η τεχνολογία, θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στα αυτόνομα αυτοκίνητα, ειδικά σε δυσμενείς συνθήκες οδήγησης.

Δείτε το βίντεο

YouTube video player

Exit mobile version