Site icon TheCars.gr

Έξοδα αυτοκινήτου: 7 τρόποι για να τα μειώσετε

car bills

Ως οδηγοί, πάντα προσπαθούμε να μειώσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, ώστε να μπορέσουμε να διαθέσουμε τα χρήματα που εξοικονομήσαμε σε πιο σημαντικά πράγματα.

Λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία και τις ζοφερές οικονομικές προοπτικές, η ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων του αυτοκινήτου μας είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Πώς να μειώσετε τα έξοδα του αυτοκινήτου σας:

  1. Σχεδιάστε τις διαδρομές σας
  2. Μην υπερβαίνετε τα 20 χιλ. ανά διαδρομή
  3. Βρείτε φθηνό πάρκινγκ
  4. Κάντε το πλύσιμο του αυτοκινήτου μόνοι σας
  5. Οικολογικά λάστιχα
  6. Χρησιμοποιήστε καύσιμο με χαμηλότερο αριθμό οκτανίου
  7. Οδηγήστε ομαλά και σταθερά

1. Σχεδιάστε τις διαδρομές σας

Ο καλός προγραμματισμός είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Ο προγραμματισμός των καθημερινών σας διαδρομών θα σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα.

2. Μην υπερβαίνετε τα 20 χιλ. ανά διαδρομή

Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να ελαχιστοποιήσετε τα λειτουργικά έξοδα του αυτοκινήτου σας μειώνοντας τις δαπάνες για βενζίνη, μην οδηγείτε περισσότερα από 20 χιλιόμετρα ανά διαδρομή.

Σας προτείνουμε τα 20 χιλιόμετρα γιατί συνήθως τότε ο κινητήρας έχει αρκετό χρόνο όχι μόνο να ζεσταθεί, αλλά και να φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία του.

3. Βρείτε φθηνό πάρκινγκ

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδα του αυτοκινήτου σας. Αναζητήστε πάρκινγκ με φθηνότερες τιμές, διαφορετικά επωφεληθείτε από την ύπαρξη των δημοτικών χώρων στάθμευσης.

Μία ακόμη λύση είναι να σταθμεύσετε έξω από κάποιο μετρό και να συνεχίσετε την μετακίνηση σας με το τρένο, μετρό, τράμ.

4. Κάντε το πλύσιμο του αυτοκινήτου μόνοι σας

Το να πλένετε μόνοι σας το αυτοκίνητό σας αντί να πληρώνετε 10-15€ στο πρατήριο βενζίνης κάθε εβδομάδα, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους του αυτοκινήτου σας. Επιπλέον, κάνετε και λίγη γυμναστική, με όλο αυτό το σήκωμα, το κάθισμα και το κουβάλημα κουβάδων με νερό!

5. Οικολογικά λάστιχα

Εάν δεν είστε λάτρης της οδήγησης, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε σε οικολογικά ή ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης στην επόμενη αλλαγή ελαστικών σας. Τέτοιου είδους ελαστικά μπορούν άνετα να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα και καύσιμα.

6. Χρησιμοποιήστε καύσιμο με χαμηλότερο αριθμό οκτανίων

Πριν αλλάξετε καύσιμο με διαφορετική βαθμίδα οκτανίων, ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου σας. Εάν είναι ασφαλές τότε, προχωρήστε και κάντε το. Θα εξοικονομήσετε.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε καύσιμο με χαμηλότερο οκτάνιο από αυτό που συνιστά ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα σας.

7. Οδηγήστε ομαλά και σταθερά

Το να ακολουθείτε τις προηγούμενες συμβουλές είναι καλό, αλλά όλα θα πάνε στράφι αν δεν υιοθετήσετε έναν πιο ήπιο τρόπο οδήγησης.

Δεν προτείνουμε υπερβολική οδήγηση (hypermiling) για να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδα του αυτοκινήτου σας, καθώς αυτό είναι ανέφικτο για τους περισσότερους οδηγούς. Ωστόσο, συνιστούμε να αποφεύγετε τον απότομο τερματισμό και το ξαφνικό φρενάρισμα, καθώς αυτά θα επιδεινώσουν την οικονομία καυσίμου.

Exit mobile version