Site icon TheCars.gr

Apple Project Titan: Ξόδεψε δισεκατομμύρια και τελικά δεν έφτιαξε αυτοκίνητο

Apple Project Titan: Ξόδεψε δισεκατομμύρια και τελικά δεν έφτιαξε αυτοκίνητο

Η Apple φέρεται να έχει συζητήσει πιθανές συνεργασίες με τις Mercedes-Benz, Ford Motor, BMW, VW, Tesla, Canoo και McLaren σε διάφορα στάδια της προσπάθειάς της να αναπτύξει το δικό της αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο πριν τελικά εγκαταλείψει το όλο εγχείρημα.

Ελέχθη μάλιστα ότι ο συνιδρυτής της εταιρείας Steve Jobs πρότεινε ακόμη και την αγορά της General Motors στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008.

Το Project Titan, όπως το αποκαλούσε η Apple, κόστισε στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, αλλά δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να δοκιμαστούν πρωτότυπα πλήρους κλίμακας σε δημόσιους δρόμους.

Η εταιρεία άρχισε να προσλαμβάνει εκατοντάδες μηχανικούς αυτοκινήτων πριν από σχεδόν μια δεκαετία και αρχικά είχε ως στόχο να ξεκινήσει τις πωλήσεις το 2020, αλλά μέχρι τις αρχές του δεκαετίας το πρωτότυπο που δημιούργησε η ομάδα εξέλιξης της Apple – ένα στρογγυλεμένο τετραθέσιο microbus με την ονομασία Bread Loaf – απείχε ακόμη πέντε χρόνια από το να είναι έτοιμο για παραγωγή.

Μεταξύ άλλων, πρόσφατα ήρθαν στο φως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις όπως:

Η Apple σκόπευε να διαθέσει το αυτοκίνητό της στην αγορά στα 85.000 δολάρια / 77.600 ευρώ, αλλά εσωτερικές εκτιμήσεις ανεβάζουν το κόστος παραγωγής σε περίπου 120.000 δολάρια / 110.000 ευρώ. Η Apple αγόρασε την πρώην πίστα δοκιμών της Chrysler στην Αριζόνα το 2021 και τώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την βγάζει στο σφυρί.

 

Πηγή: Automotive News

Exit mobile version