Site icon TheCars.gr

Επισκευή αυτοκινήτου: 5 μύθοι που καταρρίπτονται

car maintance

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την επισκευή του αυτοκινήτου, που μπορούν να οδηγήσουν σε παραπληροφόρηση ακόμη και σε δαπανηρά λάθη.

Για αυτό το λόγο, θα καταρρίψουμε 5 κοινούς μύθους γύρω από τη συντήρηση του αμαξιού.

1. Πάντα πρέπει να πηγαίνεις το αυτοκίνητο στην επίσημη αντιπροσωπεία για επισκευή

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να πηγαίνουν το αυτοκίνητό αποκλειστικά στην αντιπροσωπεία για επισκευές, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα συνεργεία αυτοκινήτων είναι συχνά μια πιο οικονομική και βολική επιλογή και μπορούν να παρέχουν το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και ποιότητας, συνήθως σε καλύτερη τιμή .

2. Πρέπει να αλλάζεις λάδια κάθε 4.800 χιλιόμετρα

Ενώ η τακτική αλλαγή λαδιών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του κινητήρα, δεν χρειάζεται απαραίτητα να το κάνετε κάθε 4.800 χιλιόμετρα. Η συχνότητα αλλαγής λαδιού εξαρτάται από το πώς οδηγείτε, την ηλικία του οχήματος και τον τύπο λαδιού.

Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για τα συνιστώμενα διαστήματα αλλαγής λαδιού του κατασκευαστή.

car mechanic

3. Μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα αποφεύγοντας το τακτικό σέρβις

Η παράλειψη του σέρβις του αυτοκινήτου μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα βραχυπρόθεσμα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές στο μέλλον. Η τακτική συντήρηση, όπως η αλλαγή λαδιών και ο έλεγχος των φρένων, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη σημαντικών προβλημάτων και στην παράταση της διάρκειας ζωής του οχήματος.

4. Όλα τα τακάκια είναι ίδια

Δεν κατασκευάζονται όλα τα τακάκια των φρένων με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι, καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Για παράδειγμα, τα κεραμικά τακάκια, προσφέρουν μία πιο ήσυχη οδήγηση και παράγουν λιγότερη σκόνη, ενώ τα μεταλλικά, διαρκούν περισσότερο και προσφέρουν καλύτερο φρενάρισμα.

5. Μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε καύσιμο στο αυτοκίνητο.

Η χρήση του λάθους τύπου καυσίμου στο αυτοκίνητο, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα και να οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος για τον τύπο καυσίμου που συνιστά ο κατασκευαστής και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο αυτόν τον τύπο καυσίμου.

Exit mobile version