Site icon TheCars.gr

Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέρος μιας συνωμοσίας;

Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέρος μιας συνωμοσίας;

Photo: rf123

Μία από τις πιο περίεργες αλλά παραδόξως και πιο συχνές αντιδράσεις που υπάρχουν ενάντια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ειδικά σε σχόλια στο διαδίκτυο, είναι ότι πρόκειται για συνωμοσία.

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες, υπάρχουν σκοτεινές και σατανικές δυνάμεις που λειτουργούν για να προωθήσουν την παγκόσμια μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα. Αλλά αν αφιερώσετε ακόμη και πέντε δευτερόλεπτα διαβάζοντας αυτές τις θεωρίες, μια απλή ερώτηση αναδύεται: Γιατί να το κάνουν;

Γιατί οι κυβερνήσεις θα ήθελαν να προωθήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα ενάντια στη κοινή γνώμη; Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία, με τα μάτια στρμμένα στις επόμενες εκλογές, έχουν μια τεράστια ανάγκη για βραχυπρόθεσμη δημοτικότητα.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, είναι σε πολλά επίπεδα μη δημοφιλής και όσον αφορά τα έσοδα: μια πιο εύκολη βραχυπρόθεσμη λύση από τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι να μειωθεί ο φόρος βενζίνης.

Τώρα οι εταιρείες αυτοκινήτων. Γιατί να θέλουν έναν κόσμο με ηλεκτρικά οχήματα; Οι μπαταρίες, έχουν τεράστιο κόστος κατασκευής και κατασκευάζονται μόνο σε συγκεκριμένα εργοστάσια. Τα εργοστάσια που έχουμε μέχρι τώρα είναι μία χαρά. Εάν όλοι γυρίσουν στην ηλεκτροκίνηση, οι κατασκευαστές μάλλον θα χάσουν λεφτά.

Ή μήπως είναι οι εταιρείες ορυκτών; Ναι, είναι ισχυρές και τα ορυχεία τους είναι επιβλαβή για το περιβάλλον. Αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλες και ισχυρές όσο οι εταιρείες πετρελαίου, για τις οποίες η ενεργειακή μετάβαση, αντιπροσωπεύει μια τεράστια απειλή για τα κέρδη τους.

Έτσι, η μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι κάποιος περίπλοκος και ύπουλος ιστός μυστικής συνωμοσίας. Είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση, έναντι του μακροπρόθεσμου προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Exit mobile version