Δεν κινείτε το αυτοκίνητο; Τί μπορεί να συμβεί

Δεν κινείτε το αυτοκίνητο; Τί μπορεί να συμβεί

Ενώ η τακτική χρήση ενός αυτοκινήτου προκαλεί φθορά στον κινητήρα, την ανάρτηση και άλλα εξαρτήματα, το να αφήνετε ένα αυτοκίνητο αχρησιμοποίητο χωρίς να το βάζετε μπροστά, μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα.

Εάν δεν οδηγείτε το αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να γνωρίζετε τις βέλτιστες πρακτικές για να το διατηρήσετε ασφαλές.

Σε αυτόν το άρθρο, θα δούμε πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε ένα αυτοκίνητο χωρίς να το βάλετε μπροστά και πώς να ξεκινήσετε ένα αυτοκίνητο που έχει μείνει ακίνητο για μήνες.

Τι συμβαίνει στο αυτοκίνητο αν δεν το χρησιμοποιείτε;

Το να αφήνετε ένα αυτοκίνητο ακίνητο για καιρό, μπορεί να προκαλέσει ζημιά και να απαιτεί την αντικατάσταση ορισμένων εξαρτημάτων, όπως:

Ελαστικά

flat tyre

Τα λάστιχα φθείρονται με τον χρόνο και την έκθεση στον ήλιο, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται, όταν τα ελαστικά έχουν χαμηλή πίεση επειδή δεν τα φουσκώνετε τακτικά.

Αν χαθεί όλη πίεση, τα πλευρικά τοιχώματα μπορεί να σκάσουν και τα ελαστικά να αναπτύξουν ένα “επίπεδο σημείο” μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθιστώντας τα ακατάλληλα για χρήση.

Σωληνάκια

Τα σωληνάκια χρησιμοποιούνται σε διάφορα συστήματα στα σύγχρονα αυτοκίνητα, όπως στο σύστημα ψύξης, στον κλιματισμό, στο τιμόνι και στα φρένα. Τα ελαστικά σωληνάκια φθείρονται πιο γρήγορα όταν δεν χρησιμοποιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχετε διαρροές σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου μετά από μερικούς μήνες.

Σύνδεσμοι ανάρτησης

Εκτός από τα σωληνάκια και τα ελαστικά, πολλοί από τους ελαστικούς συνδέσμους της ανάρτησης και του κινητήρα είναι κατασκευασμένοι από καουτσούκ, οι οποίοι επίσης φθείρονται πιο γρήγορα όταν βρίσκονται στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπαταρία

Διάφορα συστήματα όπως ο συναγερμός, λειτουργούν ακόμα και όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται. Αυτό ονομάζεται παρασιτικό φορτίο και είναι αδύνατο να αποφευχθεί εντελώς.

Η ακινησία του αυτοκινήτου λοιπόν, μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία.

Πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε ένα αυτοκίνητο χωρίς να το βάλετε μπροστά;

Θα πρέπει να βάζετε μπροστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να το αφήνετε να λειτουργήσει για μισή ώρα.

Το καλύτερο θα ήταν να οδηγήσετε το αυτοκίνητο για λίγο, καθώς αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της φόρτισης της μπαταρίας. Αυτό είναι απαραίτητο εάν δεν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας κάθε μέρα.

Τι θα συμβεί εάν αφήσετε το αμάξι αχρησιμοποίητο για 2 εβδομάδες;

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα αν μείνουν αχρησιμοποίητα για δύο εβδομάδες. Δεν είναι αρκετός χρόνος για να φθαρούν τα ελαστικά, άλλα εξαρτήματα από καουτσούκ , οι σύνδεσμοι της ανάρτησης και οι υαλοκαθαριστήρες.

Πριν σταθμεύσετε το αυτοκίνητο, φουσκώστε σωστά τα λάστιχα και ελέγξτε τη φόρτιση της μπαταρίας – αρκεί να κάνετε μια μεγάλη διαδρομή.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει αναμμένα φώτα ή αλάρμ.

Τι θα συμβεί εάν αφήσετε το αμάξι αχρησιμοποίητο για ένα μήνα;

Ένα διάστημα ακινησίας 30 ημερών για ένα αυτοκίνητο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ειδικά σε παλαιότερα μοντέλα. Το πιο πιθανό πρόβλημα είναι μια νεκρή μπαταρία. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αποσυνδέοντας και αφαιρώντας την.

Τι θα συμβεί εάν αφήσετε το αμάξι αχρησιμοποίητο για 6 μήνες;

Η μπαταρία σχεδόν σίγουρα θα είναι τελείως άδεια και δεν θα μπορεί να φορτιστεί ξανά. Έξι μήνες είναι αρκετά μεγάλο διάστημα για να αφήσετε ένα αυτοκίνητο ακίνητο.

battery charge

Είναι επίσης πιθανό ένα ή περισσότερα από τα ελαστικά να έχουν ξεφουσκώσει. Εάν ένα λάστιχο έχει ξεφουσκώσει, πιθανότατα θα χρειαστεί αντικατάσταση, καθώς τα πλευρικά του τοιχώματα θα έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά, προκαλώντας ρωγμές.

Ότι καύσιμο έχει απομείνει στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου πιθανότατα θα έχει γίνει ακατάλληλο για χρήση.

Τι θα συμβεί εάν αφήσετε το αμάξι αχρησιμοποίητο για ένα χρόνο ή περισσότερο;

Μετά από ένα χρόνο ακινησίας, εμφανίζονται ακόμη περισσότερα προβλήματα, όπως η φθορά των εξαρτημάτων από καουτσούκ. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με μικρές διαρροές στα σωληνάκια του συστήματος ψύξης ή κλιματισμού, καθώς και τριξίματα στην ανάρτηση.

Πώς να βάλετε μπροστά ένα αμάξι μετά από 6 χρόνια ακινησίας;

Εάν χρειαστεί να βάλετε μπροστά ένα αυτοκίνητο που έχει μείνει ακίνητο για έξι μήνες ή περισσότερο, υπάρχουν ορισμένοι πρόσθετοι έλεγχοι που πρέπει να κάνετε για την ασφάλειά σας. Αυτοί περιλαμβάνουν:

  • Έλεγχος υγρών
  • Έλεγχος και φόρτιση μπαταρίας
  • Εξέταση ελαστικών για ζημιές
  • Έλεγχος για ζώα κάτω από τους τροχούς ή το αμάξωμα

Δείτε επίσης

Νέος ΚΟΚ: Για ποιες παραβάσεις προβλέπονται αυστηρές ποινές – Έως το τέλος Σεπτεμβρίου έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή

Νέος ΚΟΚ: Για ποιες παραβάσεις προβλέπονται αυστηρές ποινές – Έως το τέλος Σεπτεμβρίου έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή

7 συμβουλές για να διώξετε τις μυρωδιές από το αυτοκίνητο

7 συμβουλές για να διώξετε τις μυρωδιές από το αυτοκίνητο

Γιατί οι προβολείς δεν φωτίζουν μακριά: Αιτίες και πώς να τους επισκευάσετε

Γιατί οι προβολείς δεν φωτίζουν μακριά: Αιτίες και πώς να τους επισκευάσετε

Harley-Davidson: Τί σημαίνει η λυχνία με το κόκκινο κλειδί στο καντράν;

Harley-Davidson: Τί σημαίνει η λυχνία με το κόκκινο κλειδί στο καντράν;

Google Maps: Πώς να αποφύγετε τα διόδια και την εθνική

Google Maps: Πώς να αποφύγετε τα διόδια και την εθνική

Την Κυριακή με τη Realnews: Δωροεπιταγή 10€

Την Κυριακή με τη Realnews: Δωροεπιταγή 10€