Site icon TheCars.gr

Continental: μάχη για να αυξήσει τις τιμές

Η Continental δίνει μάχη για να αυξήσει τις τιμές στις διαπραγματεύσεις με τους πελάτες και αναζητά τρόπους περαιτέρω μείωσης του αποθέματος προκειμένου να βελτιώσει την απόδοσή της στον αυτοκινητικό τομέα.

Ο Γερμανός προμηθευτής προσβλέπει στην υψηλότερη τιμολόγηση και στην επικέντρωση σε premium προϊόντα για να αντισταθμίσει την πτώση στον τομέα των ελαστικών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, που μαζί αποτελούν περίπου το 70% των συνολικών πωλήσεών του.

Η οικονομική διευθύντρια Katja Duerrfeld δήλωσε ότι δεν προβλέπεται η Continental να επιστρέψει στα προ-COVID επίπεδα όσον αφορά τα κεφαλαία κίνησης, για τα οποία αναμένεται μείωση περίπου 10% από τα τρέχοντα επίπεδα. «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να καθορίσουμε το σωστό επίπεδο αποθέματος για τα διάφορα ανταλλακτικά και εξαρτήματα που διαθέτουμε. Προσπαθούμε σκληρά να διαπραγματευτούμε τις νέες τιμές μας, ώστε να αντιπροσωπεύουν την αξία των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών μας», πρόσθεσε η Duerrfeld.

Η Continental μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις ελαστικών σε 14-15 δισ. ευρώ από 14,5-15,5 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά, αλλά διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το περιθώριο κέρδους, καθώς η υψηλότερη τιμολόγηση και η εστίαση σε premium προϊόντα αύξησαν τα έσοδα κατά το β’ τρίμηνο.

Χρειάστηκε να «καλύψει σημαντικό έδαφος» στον τομέα αυτοκινήτου, ο οποίος υπολήφθηκε των προσδοκιών το β’ τρίμηνο, εν μέρει λόγω των επιδράσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το χαμηλότερο από το αναμενόμενο προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους στα επίπεδα του 4,8% και τις πωλήσεις της στα 10,4 δισ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε στα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ιουλίου.

Οι ζημιές του τομέα αυτοκινήτου στο περιθώριο κέρδους ύψους 0,6% ήταν χαμηλότερες από την επικρατούσα άποψη για αύξηση 1%, παρά την ικανοποίηση των προσδοκιών για πωλήσεις ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Continental δήλωσε ότι αναμένει ότι η παραγωγή εξαρτημάτων για επιβατικά και  ελαφρά επαγγελματικά οχήματα θα αυξηθεί κατά 3-5% φέτος, έναντι 2-4% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, αλλά αναμένει ότι η αντικατάσταση ελαστικών σε παγκόσμιο επίπεδο θα παραμείνει αμετάβλητη ή θα μειωθεί έως και 2%.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι η παγκόσμια παραγωγή εξαρτημάτων της Continental για επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα αυξήθηκε κατά περίπου 16% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι.

Πηγή: Automotive News

Exit mobile version