Site icon TheCars.gr

Citroën ë-C3: το ηλεκτρικό του λαού! [Βίντεο]

Citroën ë-C3: το ηλεκτρικό του λαού! [Βίντεο]

Το νέο ë-C3 σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για τη Citroën. Η δημοφιλής μάρκα ανακαλύπτει εκ νέου τον εαυτό της, αντιμετωπίζοντας επιθετικά τις προκλήσεις, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση, προσιτή σε όλους.

New Citroën ë-C3 all electric, forget everything you know about electric cars

Το νέο ë-C3 είναι μακρύτερο, φαρδύτερο και ψηλότερο από τον προκάτοχό του και οδηγεί σε μια νέα πλατφόρμα, που η Citroën λέει ότι είναι βελτιστοποιημένη για ηλεκτρικά οχήματα. Η πιο ακριβή έκδοση θα παρουσιαστεί πρώτη, ξεκινώντας από τα 23.300 €.

Θα διαθέτει μπαταρία 44 kWh και θα υπόσχεται αυτονομία 320 χιλιομέτρων, ενώ θα προσφέρει επίσης την δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC 100 kW. Η Citroën ισχυρίζεται ότι η φθηνότερη έκδοση θα έχει αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Το ë-C3 θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων που όμως δεν θα βάζει φωτιά στο δρόμο, καθώς θα έχει μέτριες επιδόσεις με τα 0-100 να έρχονται περίπου στα 11” και με τελική ταχύτητα γύρω στα 140 χλμ/ώρα.

Citroën ë-C3: το ηλεκτρικό του λαού! [Βίντεο]

Το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 προσφέρει κορυφαίο για την κατηγορία του επίπεδο άνεσης, ευκολία στη συμβίωση με την ηλεκτροκίνηση, πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και μοναδική σχέση «value for money». Στο μπροστινό μέρος, η ψηλότερη, και πιο κάθετη μάσκα ενσωματώνει ένα μεγάλο νέο οβάλ σήμα που κυριαρχεί στο κέντρο της και ενισχύεται σε κάθε πλευρά από γυαλιστερές μαύρες οριζόντιες γρίλιες,  ενω η ξεχωριστή σχεδίαση των νέων εμπρός και πίσω φώτων, διαθέτει μια μοναδική φωτεινή «υπογραφή» τριών επιπέδων με μία κατακόρυφη και δύο οριζόντιες μονάδες.

Η ίδια αισθητική συνεχίζεται και στο πίσω μέρος με τις ρευστές γραμμές στο κάτω μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών, πάνω από την οποία υπάρχει μια οριζόντια γυαλιστερή μαύρη διακοσμητική λωρίδα, που διαθέτει το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο και πλαισιώνει το μεγάλο, κεντρικά τοποθετημένο νέο οβάλ σήμα της Citroën. Το χαρακτηριστικό σχήμα των πίσω φώτων φτάνει μέχρι τις γωνίες του αμαξώματος, και περιλαμβάνουν δύο οριζόντιες και μία κατακόρυφη μονάδα που ταιριάζουν αισθητικά με τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Μένουμε συντονισμένοι!

Exit mobile version