Κάρλος Σάινθ: αποκάλυψε ειδική ρήτρα διακοπής και διάρκεια του νέου συμβολαίου

Κάρλος Σάινθ: αποκάλυψε ειδική ρήτρα διακοπής και διάρκεια του νέου συμβολαίου

Η Williams προσέφερε στον Carlos Sainz τετραετές συμβόλαιο από τη σεζόν 2025 της F1, με δυνατότητα αποχώρησης μετά από δύο σεζόν, αν η ομάδα δεν σημειώσει την επιθυμητή πρόοδο.

Αυτό ισχυρίζεται ο πολύ έγκυρος δημοσιογράφος της F1 Michael Schmidt, ο οποίος πιστεύει ότι ο απερχόμενος οδηγός της Ferrari Sainz είναι προς το παρόν «πιο πιθανό» να ενταχθεί στη Williams παρά στη Sauber για την επόμενη σεζόν.

Ο Ισπανός ανταποκρίθηκε κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα σε μια σεζόν στην F1 2024, με αποκορύφωμα τη νίκη του στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, αλλά ο Sainz είδε τις ευκαιρίες στη Mercedes και τη Red Bull να ξεθωριάζουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Το PlanetF1.com αποκάλυψε πριν από το Grand Prix του Μονακό τον περασμένο μήνα ότι ο Sainz δεν είναι πλέον υπό εξέταση από τη Mercedes – τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον – με την ομάδα να είναι έτοιμη να προωθήσει τον 17χρονο εντυπωσιακό Andrea Kimi Antonelli ως διάδοχο του Hamilton για την F1 2025, αν δεν μπορέσει να προσελκύσει τον επικρατούντα τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Max Verstappen από τη Red Bull.

Ο Carlos Sainz στη Williams: Ένας παραδεισένιος γάμος;

Η Red Bull, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε πριν από το Grand Prix του Καναδά το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι ο συμπαίκτης του Verstappen στην ομάδα, Sergio Perez, υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο, το οποίο τον δεσμεύει με τους εν ενεργεία Πρωταθλητές Κατασκευαστών μέχρι το τέλος της F1 2026.

Οι επιλογές του Sainz πιστεύεται πλέον ότι είναι μεταξύ της Audi – η οποία θα αναλάβει την υπάρχουσα ομάδα της Sauber στην F1 2026 και φλερτάρει τον 29χρονο εδώ και αρκετό καιρό – και της Williams.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή Formula Schmidt του Auto Motor und Sport, ο Schmidt αποκάλυψε τις λεπτομέρειες πίσω από την πρόταση της Williams προς τον Sainz.

Λέγεται ότι η ομάδα έχει προσφέρει τετραετές συμβόλαιο στον Sainz, με δυνατότητα αποχώρησης “”χωρίς αν και αλλά”” μετά από δύο χρόνια, αν η Williams δεν σημειώσει αρκετή πρόοδο με επικεφαλή της ομάδας τον James Vowles.

Η φημολογούμενη ρήτρα διακοπής θα επέτρεπε θεωρητικά στον Sainz να λάβει μια τεκμηριωμένη απόφαση για το μέλλον του κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του επόμενου κύκλου κανονισμών της F1 το 2026, ο οποίος αναμένεται να αναδιαμορφώσει σημαντικά την ανταγωνιστική σειρά της F1.

Ο Σμιντ δήλωσε: «Ο Σάιντζ θα πρέπει να είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, Williams και Sauber.»

«Η Sauber, είναι στην πραγματικότητα η Audi. Ακούγεται πολύ, πολύ καλύτερα στα χαρτιά. Η Audi είναι εργοστασιακή σύμβαση και η Williams είναι απλά μια ιδιωτική ομάδα πελατών.»

«Αυτή τη στιγμή η Williams είναι σε καλύτερη θέση με ανοδική τάση, ενώ στη Sauber υπάρχει μόνο στασιμότητα.»

«Η Williams πρότεινε ένα ενδιαφέρον συμβόλαιο τεσσάρων ετών.»

«Ωστόσο, μπορεί να αλλάξει [ομάδα] μετά από δύο χρόνια αν τα πράγματα δεν πανε καλά.»

«Αυτή τη στιγμή, είναι πιο πιθανό να πάει στη Williams παρά στην Audi.»

«Ίσως να μπορεί να πάει και πάλι στην Audi σε δύο χρόνια».

Σε δηλώσεις του στο Sky F1 στον Καναδά το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Vowles εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα κλείσει τον Sainz για την F1 2025, υποστηρίζοντας ότι θα είναι μια “εύκολη απόφαση” για τον τρεις φορές νικητή αγώνων να ενταχθεί στη Williams.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ας απαντήσουμε στην ερώτηση γιατί η Williams»

«Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο είμαι εδώ. Η Williams δεν είναι η ίδια Williams που ήταν πριν από τρία χρόνια.»

«Και εξ ορισμού, το γεγονός ότι μιλήσαμε με τον Κάρλος σας δείχνει ότι έχουμε αλλάξει την προσέγγισή μας.»

«Θέλουμε δύο οδηγούς παγκόσμιας κλάσης να αποτελέσουν μέρος της σταθερής μας ομάδας για το μέλλον. Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαστε εδώ και είμαστε σοβαροί, επενδύουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε ξανά στην πρώτη θέση.»

«Το 2026, έχουμε μία από τις καλύτερες μονάδες ισχύος – αν όχι την καλύτερη μονάδα ισχύος – που έρχεται στο μονοθέσιό μας»

«Θα το ανακοινώσουμε σύντομα, ελπίζω, αλλά υπάρχουν περίπου 30 απίστευτοι άνθρωποι από άλλες ομάδες που εντάσσονται στην οργάνωσή μας και τους οποίους έχουμε συγκεντρώσει τους τελευταίους 12 μήνες.»

«Ό κόσμος αλλάζει και κάποιος σαν τον Κάρλος θα ήταν πολύ σημαντικός για τη θέση και την εικόνα που βρισκόμαστε».

«Φυσικά η διαφορά είναι ότι έχει την επιλογή αν θέλει να έρθει εδώ ή όχι και αυτό είναι δική του απόφαση».

Στην ερώτηση αν αισθάνεται ότι ο Sainz έχει πειστεί από την πρόταση της Williams, ο Vowles απάντησε: «Είναι δύσκολο να πω. Νομίζω ότι μπορεί να δει όλα τα πλεονεκτήματα.»

«Νομίζω ότι είναι εύκολο για μένα να πω, επειδή ανήκω στη Williams και φοράω τη φανέλα, αλλά νομίζω ότι είναι εύκολη απόφαση να έρθει εδώ.»

«Αλλά πρέπει να είναι δική του η απόφαση».

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε