Site icon TheCars.gr

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD έχει προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά μιας κοινοπραξίας που είχε στην Κίνα με την Mercedes-Benz Group AG, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών μειώνει την παρουσία του στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η BYD απέκτησε το υπόλοιπο 10% των μετοχών που κατείχε η Mercedes, σε μια εταιρεία που δημιουργήθηκε για την προώθηση της premium ηλεκτρικής μάρκας Denza, σύμφωνα με μια ανακοίνωση αργά τη Δευτέρα. Εκπρόσωποι της Mercedes-Benz στην Κίνα αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η κίνηση αυτή τερματίζει μια 13ετή συνεργασία και έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα έως και 36,3%. Μια ψηφοφορία από τα κράτη-μέλη για την πρόταση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Η Denza, ενσωματωμένη ως Shenzhen BYD New Energy Co., ιδρύθηκε από την BYD και τη Mercedes το 2011 με την καθεμία να κατέχει 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε premium ηλεκτρικά οχήματα, αλλά οι κακές πωλήσεις οδήγησαν τη Mercedes, τότε γνωστή ως Daimler, να μειώσει το μερίδιο της στο 10% το 2021.

Μετά από μια επαναφορά στρατηγικής την επόμενη χρονιά, η Denza έχει βρει νέα δημοτικότητα στα πολυτελή βαν μεταφοράς, με το D9 minivan να κατατάσσεται ως το πιο κερδοφόρο μοντέλο στην κατηγορία για το 2023. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Denza πρόκειται να λανσάρει το μοντέλο Z9GT αργότερα αυτή την εβδομάδα με τιμή που ξεκινά από 339.800 γουάν ($47.900).

Exit mobile version