Site icon TheCars.gr

Μπορεί η γύρη να κάνει ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου;

car with pollen

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι εποχές αλλεργιών, περίοδοι που χαρακτηρίζονται από φαγούρα στα μάτια και καταρροή στη μύτη λόγω υψηλής συγκέντρωσης γύρης. Αλλά πέρα από αυτά, αυτή η λεπτή σκόνη μπορεί επίσης να έχει επιβλαβείς συνέπειες για το αυτοκίνητο.

Ενώ εσείς παλεύετε με τις αλλεργίες, μπορεί να αναρωτιέστε: Μπορεί η γύρη να βλάψει τη βαφή του αυτοκινήτου μου;

Εάν τη δείτε κάτω από μικροσκόπιο, θα διαπιστώσετε ότι αν και οι κόκκοι γύρης είναι ακανθώδεις, είναι απίθανο να γρατσουνίσουν τη βαφή του αυτοκινήτου. Απίθανο, αλλά όχι αδύνατο.

Συνιστάται να είστε προσεκτικοί όταν πλένετε το αυτοκίνητό, ειδικά εάν η βαφή είναι ήδη θαμπή, επειδή μια θαμπή επιφάνεια είναι πιο επιρρεπής σε γρατσουνιές.

Εάν αφήσετε τη γύρη για πολύ καιρό, η οξύτητά της μπορεί να διαβρώσει το αυτοκίνητο, αφήνοντας άσχημα σημάδια, ειδικά όταν βραχεί. Τα σκούρα οχήματα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτή την όξινη διάβρωση.

Πώς να πλύνετε το αμάξι σας για να αποφύγετε γρατζουνιές από τη γύρη

Αν και η γύρη από μόνη της δεν είναι πιθανό να βλάψει τη βαφή του αυτοκινήτου σας, όταν επικάθεται στο αυτοκίνητο, μπορεί να αναμειχθεί με σκόνη και βρωμιά δημιουργώντας μια τραχιά επιφάνεια.

Μερικές συμβουλές για το πώς να πλένετε το αυτοκίνητό σας για να αποφύγετε ζημιές από γύρη είναι:

Η φροντίδα του χρώματος του αυτοκινήτου, απαιτεί συνεχή προσοχή και προσπάθεια. Αν διατηρήσετε τη βαφή του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση, θα βελτιώσετε τη συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου και θα διατηρήσετε υψηλή τη μεταπωλητική του αξία.

Exit mobile version