Site icon TheCars.gr

BMW Ζ3: «Ινδονήσιος Δράκος»

BMW Ζ3: «Ινδονήσιος Δράκος»

Η Z3 έλαβε μια «μποέμ» αναβάθμιση, με αυθεντικά σώματα φωτισμού της BMW, ενσωματωμένα με μαεστρία σε ένα αμάξωμα με μπόλικες επεμβάσεις.

Έτσι, το Z3 υποβλήθηκε σε αρκετή μετατροπή, με εκτεταμένες οπτικές παρεμβάσεις. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα, προέρχονται από την 3άρα της εποχής 2012-19, η οποία για την ιστορία, παρουσιάστηκε 16 χρόνια μετά την εμφάνιση της Z3. Ομοίως, ο προσαρμοσμένος μπροστινός προφυλακτήρας, εμπνεύστηκε από την M3 και M4 της ίδιας εποχής.

BMW Ζ3: «Ινδονήσιος Δράκος»

Στο προφίλ κυριαρχούν οι φαρδιές προεκτάσεις του φτερού τύπου «rocket bunny», που συνδέονται με πιο χοντρές πλαϊνές ποδιές και συμπληρώνονται από ένα νέο σετ ζαντών αλουμινίου. Ο μπροστινός διαχωριστής από ανθρακονήματα, ευθυγραμμίζεται με παρόμοιες προεκτάσεις στις πλαϊνές ποδιές και στον πίσω διαχύτη.

BMW Ζ3: «Ινδονήσιος Δράκος»

Τα «βρόγχια» της έχουν διατηρηθεί, αν και οι αρχικές χειρολαβές των θυρών έχουν αντικατασταθεί με πιο σύγχρονες. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι λαβές είναι τοποθετημένες σε γωνία που ευθυγραμμίζεται με την custom αναβαθμισμένη γραμμή που προέρχεται από το καπό.

BMW Ζ3: «Ινδονήσιος Δράκος»

Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της μετατροπής, είναι οι μηχανοκίνητες πόρτες τύπου ψαλιδιού, που ανοίγουν προς τα πάνω. Τα πίσω φώτα της σειράς 3 φαίνονται μάλλον τεράστια για το μικροκαμωμένο πίσω μέρος του Z3. Το ίδιο και η μεγάλη αεροτομή από ανθρακονήματα η οποία «καταπίνει» ολόκληρο το πορτπαγκάζ. Ο custom πίσω προφυλακτήρας διαθέτει τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στον διαχύτη και μια επιπλέον μονάδα αεραγωγών.

BMW Ζ3: «Ινδονήσιος Δράκος»

Ως τελευταία προσωπική βελτίωση, το ρόντστερ βάφτηκε σε ένα πρωτότυπο χρώμα «Apple Red Candy». Αν και το εσωτερικό της BMW Z3 δεν υπέστη δραστική μεταμόρφωση, αναβαθμίστηκε με νέες κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις, κατακόκκινο ταμπλό και διακριτικές πινελιές από ανθρακονήματα διασκορπισμένα παντού.

Μηχανικά δεν «πειράχτηκε» τίποτα από τους 116 PS του βασικού κινητήρα των 1,8 λίτρων. Η Ζ3 της σειράς Μ να θυμίσουμε ότι απέδιδε 325 PS απο τον 6 κύλινδρο κινητήρα των 3,2 λίτρων. Με βάση τις αναρτήσεις του «δράστη» Kupu-Kupu Malam στο Instagram, η συνολική μετατροπή διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο.

Exit mobile version