Site icon TheCars.gr

Bloodhound LSR: Το αυτοκίνητο πύραυλος που μπορεί να πιάσει υπερηχητικές ταχύτητες

Bloodhound LSR

Μπορεί να μοιάζει με πύραυλο, αλλά αυτό το αυτοκίνητο πατάει δυνατά στη Γη.

Η Bloodhound σχεδιάζει να δημιουργήσει ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, ωθώντας το όχημά της, το Bloodhound LSR, σε ταχύτητες πάνω από 1287 χιλιόμετρα την ώρα (800 mph). Η εταιρεία αναζητά οδηγούς που θα δεχτούν αυτή την πρόκληση.

Σαν πύραυλος – Ο μεγάλος στόχος της Bloodhound

Ο μοναδικός οδηγός της Bloodhound, Andy Green, είναι ο τρέχων κάτοχος του ρεκόρ, έχοντας πιάσει την εντυπωσιακή ταχύτητα των 763 μιλίων/ώρα το 1997.

Ολοκλήρωσε την διαδρομή με το Thrust SSC της Bloodhound. Ωστόσο, θα αποσυρθεί για να δώσει την ευκαιρία σε έναν νέο οδηγό να διεκδικήσει το ρεκόρ στην επόμενη προσπάθεια.

Άλλωστε, αφού έχεις οδηγήσει τόσο γρήγορα, τι άλλο μένει να κάνεις;

Bloodhound LSR

Πιστεύει πως ο ιδανικός υποψήφιος για το επόμενο ρεκόρ είναι κάποιος με δεξιότητες πιλότου ή επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Είναι λογικό, δεν μπορείς απλά να πάρεις κάποιον τυχαίο από το δρόμο για να το κάνει. Εκτός κι αν μένετε στο Μονακό, όπου δεν είσαι και πολύ μακριά από κάποιον οδηγό της Formula 1.

Η Bloodhound επίσης στοχεύει στο να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτό σημαίνει πως το όχημα θα τρέξει με συνθετικό καύσιμο, κάνοντας το επίτευγμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Πού και πότε θα σπάσει αυτό το ρεκόρ;

Η Bloodhound υπολογίζει ότι θα κοστίσει 12 εκατομμύρια λίρες για να σπάσει το φράγμα των 1287 χιλιομέτρων την ώρα (800 mph).
Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πραγματοποιηθεί η προσπάθεια, αλλά θα συμβεί σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στη Νότια Αφρική.

Bloodhound LSR
Ο Stuart Edmondson, Διευθύνων Σύμβουλος της Bloodhound, δήλωσε:

«Καθώς μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο του project Bloodhound LSR, είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία και τις προκλήσεις που μας περιμένουν και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στη Νότια Αφρική και να θέσουμε ένα νέο ρεκόρ».

«Με έναν νέο οδηγό, μαζί με τον στόχο μου να μην χρησιμοποιήσουμε ορυκτά καύσιμα για να σπάσουμε το ρεκόρ ταχύτητας ξηράς της FIA, το project υπόσχεται να είναι συναρπαστικό και ελκυστικό σε πολλά επίπεδα».

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα τα καταφέρουν.

Exit mobile version