Αξιολογήσεις οδηγών στο GP Αυστρίας: Max Verstappen δέχεται μεγάλο πλήγμα με δαπανηρό λάθος

Αξιολογήσεις οδηγών στο GP Αυστρίας: Max Verstappen δέχεται μεγάλο πλήγμα με δαπανηρό λάθος

Ο Max Verstappen και ο Lando Norris συγκρούστηκαν για να δώσουν στον George Russell μια απίθανη νίκη, αλλά πώς τα πήγαν αυτοί και οι άλλοι οδηγοί;

Τόσο ο Norris όσο και ο Verstappen θα ονειρεύονταν αυτή τη νίκη πριν από το συμβάν τους, αλλά τι βαθμολογία τους δώσαμε μετά τη σύγκρουσή τους;

Βαθμολογία οδηγών για το Γκραν Πρι της Αυστρίας 2024

George Russell 8.5

Πρέπει να είσαι μέσα για να κερδίσεις, λένε και ο George Russell ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Αλλά το να πούμε ότι ήταν όλα θέμα τύχης δεν θα ήταν δίκαιο για τον Russell, που πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα από μόνος του, που θα του εξασφάλιζε ένα βάθρο, ανεξάρτητα από το τι συνέβη.

Το πιο δύσκολο του εγχείρημά φάνηκε να είναι η προσπαθεια του να αποκρούσει τον Hamilton, τα κατάφερε όμως και στη συνέχεια μπόρεσε να παραμείνει στο κυνήγι, αν και πολύ μακριά από τους δύο πρωτοπόρους.

Και τότε συνέβη. Οι P1 και P2 έπεσαν και αυτό σήμαινε ότι ο Russell κέρδισε τη δεύτερη νίκη του στην F1 με έναν τρόπο που κανείς δεν περίμενε.

Oscar Piastri 9

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, όπως είναι αναμενόμενο, στην άλλη πλευρά του γκαράζ της McLaren, αλλά ο Oscar Piastri είχε έναν εξαιρετικό αγώνα.

Ένα μικρό (αλλά δίκαιο) παράπτωμα των ορίων πίστας στα quali τον έστειλε στη P7 που σημαίνει ότι ο τερματισμός στο βάθρο αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική πορεία ανάκαμψης.

Θα μετανοιώσει για τη νίκη που έχασε αν είχε ξεκινήσει από την P3, αλλά δεν υπάρχει επίσης καμία εγγύηση ότι θα είχε γλιτώσει την εμπλοκή του σε μια παρόμοια σύγκρουση με τον Norris ή τον Verstappen.

Carlos Sainz 8

Ένα καλό αποτέλεσμα για τον Carlos Sainz, ο οποίος ήταν άλλος ένας ωφελημένος από τη σύγκρουση Verstappen/Norris.

Δεδομένου του ρυθμού της McLaren, η Ferrari δίνει πραγματική μάχη για τη P2 και αυτό το βάθρο μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας στο τέλος της σεζόν.

Lewis Hamilton 7,5

Καλός αγώνας για τον Hamilton, αλλά ο Russell τον κέρδισε.

Το να τερματίσει στην P4 δεν είναι ακριβώς το βάθρο της Ισπανίας την προηγούμενη φορά, αλλά ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τον ίδιο και την ομάδα.

Max Verstappen 6.5

Χαζός; Σκληρός αγώνας; Τυπικός Max Verstappen; Η γνώμη θα είναι διαφορετική όποιον κι αν ρωτήσετε, αλλά όπως αποφάσισαν οι κριτές, ήταν λάθος του Ολλανδού.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, είχε έναν γρήγορο οδηγό να τον κυνηγάει και η απογοήτευση από την κακή φθορά των ελαστικών και το αργό pit stop φάνηκε να ξεχειλίζει με κάποιες αμφιλεγόμενες τακτικές που δεν έχουμε δει από τον Verstappen από το 2021.

Ορισμένοι θα το δουν αυτό ως ένα τέλειο παράδειγμα για να κυνηγήσουν αυτό που θεωρούν τυπικό παραστράτημα του Verstappen, όμως ήταν μια άσχημη στιγμή και όχι κάτι που πρέπει να τον βάλουμε στο στόχαστρο.

Του στοίχισε μια νίκη στον αγώνα και κόστισε στον Norris την ευκαιρία για μια νίκη – αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρείς την ψυχραιμία σου όταν οδηγείς με 200 μίλια/ώρα.

Nico Hulkenberg 8.5

Οι καλές δοκιμές οδήγησαν τελικά σε ικανοποιητικούς βαθμούς για τον Hulkenberg, αν και ένα μονοθέσιο μπροστά του εγκατέλειψε.

Πέρασε τον συμπαίκτη του σε μια από τις πιο σκληρές μάχες της αγωνιστικής περιόδου και στη συνέχεια κατάφερε να τερματίσει μπροστά και από τον Sergio Perez λόγω της ποινής του Μεξικανού.

Sergio Perez 5

Σπάνια, ο Μαξ Φερστάπεν δεν θα είναι σε θέση να “κουβαλήσει” τη Red Bull και τότε ακριβώς χρειάζονται τον Σέρχιο Πέρεζ – αλλά πού ήταν ο Μεξικανός; Στην έβδομη θέση.

Το να τερματίζεις πίσω από μια Haas είναι μια αρκετά μεγάλη υπόθεση και αυτό το αποτέλεσμα απλά δεν είναι αρκετά καλό από τον Perez. Με ή χωρίς βλάβη στο μονοθέσιο.

Kevin Magnussen 8

Εκνευρίστηκε ελαφρώς όταν του είπαν να κάνει οικονομία στα ελαστικά του καθώς τον προσπερνούσε ο Χούλκενμπεργκ, αλλά ο Δανός θα ήταν λιγότερο εκνευρισμένος αν του έλεγαν ότι η υπομονή θα του έδινε P8.

Η Haas φάνηκε γρήγορη αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε η κατάκτηση περισσότερων βαθμών από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του midfield είναι μια δίκαιη ανταμοιβή.

Daniel Ricciardo 8

Αισθητή βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη φορά στην Ισπανία με τον Daniel Ricciardo να βρίσκεται και πάλι στους νικητές.

Είναι η τέταρτη φορά που κερδίζει τον Tsunoda φέτος και η κόντρα των team-mate στην RB μοιάζει τώρα να είναι πιο κοντά από ό,τι ήταν πριν από καιρό.

Pierre Gasly 7.5

«Ciao!»
Ο Gasly αναφώνησε χαρούμενος αφού έβαλε τον συμπαίκτη του σταθερά στον καθρέφτη του, αλλά ήταν μια μάχη που θα έκανε κάποιους στο γκαράζ της Alpine να «κρυφοκοιτάζουν μέσα από τα δάχτυλά τους».

Ωστόσο, ο Gasly, όπως το έχει καταφέρει αρκετές φορές φέτος, απέδειξε τις ικανότητές του έναντι του Esteban Ocon και κέρδισε έναν ακόμη βαθμό για τη συγκομιδή του.

Charles Leclerc 7,5

O αγώνας του ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, όταν μπήκε σε μία «σάντουιτς κατάσταση», μπαίνοντας στη στροφή 1 και αυτό του προκάλεσε ζημιά, με αποτέλεσμα να σταματήσει πολύ νωρίς στα πιτ.

Παρά το γεγονός αυτό, ο μηχανικός του ήταν σίγουρος ότι ένας καλός τερματισμός στους αγώνες ήταν στα σκαριά και ακόμα και αν αυτό δεν συνέβη ακριβώς, η P11 ήταν μια καλή ανάκαμψη.

Esteban Ocon 6,5

Ο Ocon σίγουρα δεν φοβάται να «κάψει μερικές γέφυρες» στην Alpine, καθώς οδεύει προς την πόρτα της εξόδου. Έχοντας τον συμπαίκτη του πιο γρήγορο πίσω του, θα ήταν σκόπιμο να τον αφήσει να φύγει και να επικεντρωθεί στον δικό του αγώνα, αλλά ο Ocon επέμενε να τρέχει κοντά στον Gasly.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Gasly να βρεθεί στη 10η θέση και ο Ocon εκτός βαθμών.

Lance Stroll 6

Νίκησε τον συμπαίκτη του, αλλά αυτό ήταν όλο. Είναι εύκολο να κατηγορούμε τον Stroll μερικές φορές, αλλά δεν είναι πραγματικά δικό του λάθος αυτή τη φορά, καθώς το μονοθέσιο της Aston δεν είναι αρκετά γρήγορο.

Yuki Tsunoda 6

Ο Tsunoda, νικήθηκε από τον συμπαίκτη του αρκετά άνετα στον αγώνα.

Το μονοθέσιο της RB είχε περισσότερο ρυθμό στην Αυστρία απ’ ό,τι στην Ισπανία, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετός για να παλέψει για βαθμούς σε μια πολύ ανταγωνιστική μεσαία κατηγορία.

Alex Albon 6

Για τη Williams αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν μια περίπτωση περιορισμού της ζημιάς με την ομάδα να παραδέχεται ότι το μονοθέσιο ήταν αργό σε αυτή την πίστα.

Οι αλλαγές που έγιναν πριν από το σπριντ βοήθησαν κάπως, αλλά δεν ήταν αρκετές για να επιτρέψουν στον Alex Albon να προβληματιστεί για τους βαθμούς.

Valtteri Bottas 6

Νίκησε τον συμπαίκτη του αλλά μέχρι εκεί για τον Valtteri Bottas, ο οποίος δεν έχει τα εργαλεία από κάτω του για να τα πάει πολύ καλύτερα.

Zhou Guanyu 6

Τον έσπρωξε ο Alonso από πίσω, έχοντας ανακάμψει κάπως από την εκκίνηση του pit lane. Παρόλα αυτά, το μονοθέσιο της Stake είναι ένα από τα πιο αργά μονοθέσια του αγώνα, αν όχι το πιο αργό.

Φερνάντο Αλόνσο 4,5

Ένα άσχημο Σαββατοκύριακο για τον Alonso, το οποίο συνοψίστηκε με τη σύγκρουσή του με το πίσω μέρος του Zhou Gunayu στη στροφή 4.

Του επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων από τον παλιό του φίλο Johnny Herbert, αλλά ακόμα και αν δεν είχε αυτή την τιμωρία, δεν υπάρχουν πολλά που να δείχνουν ότι αυτό το μονοθέσιο της Aston θα μπορούσε να διεκδικήσει τους βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο.

Logan Sargeant 3,5

Καμία ταχύτητα. Τον προσπέρασε δύο φορές ο πρωτοπόρος και τερμάτισε τελευταίος.

Δεν τερμάτισε.

Lando Norris 7,5

Θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να αποφύγει την επαφή; Ίσως. Αλλά είχε κάθε δικαίωμα να προσπαθήσει. Οι μάχες για την πρωτιά συχνά καταλήγουν σε τέτοιες στιγμές. Η ανταμοιβή είναι τόσο υψηλή που οι οδηγοί ίσως αισθάνονται πιο τολμηροί να το ρισκάρουν.

O εκνευρισμός και η απογοήτευση του Norris θα μεγάλωνε για μερικούς γύρους με κάποιες αμφιλεγόμενες κινήσεις από τον Verstappen, αλλά η προσπέραση του ήταν καθαρή και θα έπρεπε να τον οδηγήσει στην πρώτη θέση.

Εν τέλει, η ελάχιστη επαφή είχε σημαντικό αντίκτυπο, με τον Norris να μένει εκτός αγώνα και τον βασικό του αντίπαλο να προχωράει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.

Δείτε επίσης

Η νέα μπαταρία μειώνει το χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 λεπτά

Η νέα μπαταρία μειώνει το χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε 5 λεπτά

Το Starr Bumble Bee II κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να αποκτήσει τον τίτλο του «μικρότερου αεροπλάνου στον κόσμο».

Το Starr Bumble Bee II κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να αποκτήσει τον τίτλο του «μικρότερου αεροπλάνου στον κόσμο».

Η BMW προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την πώληση 300 αυτοκινήτων της

Η BMW προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την πώληση 300 αυτοκινήτων της

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ10

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ10

Βρέθηκε μισή Ferrari σε γκαράζ στο Λος Άντζελες: ποιά η ιστορία της

Βρέθηκε μισή Ferrari σε γκαράζ στο Λος Άντζελες: ποιά η ιστορία της

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;