Site icon TheCars.gr

Aston Martin Valhalla 998 PS: Υβριδική Απειλή!

Aston Martin Valhalla

Η Aston Martin εξακολουθεί να χρησιμοποιεί εκτενώς τεχνολογία απο την F1 ενώ κυκλοφόρησε νέες φωτογραφίες απο την πίστα του Silverstone του επερχόμενου υπεραυτοκίνητου της που  θα ονομάζεται Valhalla.

Το είδαμε για πρώτη φορά στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, αλλά φαίνεται ότι το 2024 θα είναι τελικά η χρονιά του για παραγωγή.

Aston Martin Valhalla

Το Valhalla είναι χτισμένο γύρω από μια ειδική κατασκευή αμαξώματος από ανθρακονήματα και προφανώς αναπτύσσει μια θέση καθίσματος που είναι εμπνευσμένη από το μονοθέσιο AMR23F1. Υπάρχει επίσης «φανταχτερό» αμάξωμα, με σήραγγες βεντούρι και έναν τεράστιο πίσω διαχύτη, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κάθετη δύναμη 600 κιλών στα 240 χλμ/ώρα. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε, ούτε το σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Aston Martin Valhalla

Το Valhalla θα χρησιμοποιεί τον κεντρικά τοποθετημένο V8 κινητήρα των  4,0 λίτρων με το διπλό turbo, που αποδίδει πάνω από 800 ίππους, αλλά θα συνδυάζεται επίσης με δύο ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό άξονα για τετρακίνηση και ακόμα έναν στο κιβώτιο ταχυτήτων και θα αποδίδει συνολικά 998 ίππους!

Aston Martin Valhalla

Η Aston λέει ότι τα 0-100 χλμ/ώρα, έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα! Η ισχύς του Valhalla θα μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου DCT οκτώ σχέσεων και θα υπάρχει ηλεκτρονική επέμβαση περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα, συν τα κεραμικά φρένα από άνθρακα και την ανάρτηση ράβδου ώθησης, με εσωτερικά τοποθετημένα ελατήρια και αμορτισέρ για μείωση της μη αναρτώμενης μάζας.

Aston Martin Valhalla

Η Aston Martin δημοσίευσε εικόνες του «καμουφλαρισμένου» V8 υβριδικού υπεραυτοκίνητου της στο Silverstone, στις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα, ώστε να διορθωθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες στο σεττάρισμα  του υπεραυτοκινήτου, σε ό,τι αφορά την οδηγική συμπεριφορά του! Ακριβώς όπως η Valkyrie πριν από αυτήν, η Valhalla θα κατασκευαστεί σε περιορισμένους αριθμούς.

Aston Martin Valhalla Aston Martin Valhalla Aston Martin Valhalla

Exit mobile version