Site icon TheCars.gr

Aston Martin DB12 Volante: καλύτερη από την κουπέ

Η DB12 Volante έχει υφασμάτινη οροφή με ειδικά σχεδιασμένο μηχανισμό αναδίπλωσης δύο σταδίων που μεγιστοποιεί τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών. Χρησιμοποιεί την ίδια αναθεωρημένη έκδοση του twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων της AMG-Mercedes με την κουπέ έκδοση της DB12, που αποδίδει ισχύ 670 ίππων.

Η Volante ολοκληρώνει το σπριντ από στάση έως τα πρώτα 97 km/h σε χρόνο 3,6 δευτερόλεπτα, με το επιπλέον βάρος της οροφής να ευθύνεται για τη μικρή υστέρηση σε σχέση με το χρόνο των 3,4 δευτερολέπτων που προσφέρει η κουπέ εκδοχή. Ωστόσο η Aston Martin δεν προσδιορίζει το βάρος της DB12 Volante.

Η οροφή αναδιπλώνεται σε 14 δευτερόλεπτα, όπως και στην απερχόμενη DB11 Volante, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Aston Martin.

Η DB12 είναι μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση της DB11, με αισθητά ανανεωμένο εσωτερικό. Η Aston Martin έχει αυξήσει την ακαμψία της DB12 σε σχέση με την DB11 κατά 5% για να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά.

«Η Volante διατηρεί τον καθαρόαιμο χαρακτήρα και τις εξαιρετικές σπορ δυνατότητες της κουπέ αδελφής της» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Amedeo Felisa.

Η Aston Martin απέφυγε να δώσει κάποια πληροφορία για τις μερίδιο της ανοιχτής παραλλαγής επί των συνολικών πωλήσεων της DB12, αν και είχε δηλώσει παλιότερα ότι η κατανομή σε παγκόσμιο επίπεδο για το βασικό GT μοντέλο της είναι 50/50.

Η τιμή της DB12 Volante δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη των 215.000 ευρώ που υπολογίζεται ότι θα πωλείται στην εγχώρια αγορά της Aston Martin στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι παραδόσεις της DB12 Volante θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Για το δημόσιο ντεμπούτο της DB12 Volante, η Aston Martin επέλεξε το Monterey Car Week στην Καλιφόρνια  (11 – 20 Αυγούστου).

 

Πηγή: Automotive News

Exit mobile version