Site icon TheCars.gr

Αποκάλυψη για τη νέα Porsche Panamera

Porsche Panamera

Το επιβλητικό τετράθυρο coupe sedan της Porsche αλλάζει σελίδα υποδεχόμενο την τρίτη κατά σειρά γενιά του.

Σχεδόν 15 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάη, η Porsche Panamera ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, υποδεχόμενη την τρίτη κατά σειρά γενιά της.

Το εντυπωσιακό τετράθυρο coupe υψηλών επιδόσεων, διατηρεί αναλλοίωτες τις εξωτικές αναλογίες του, ακολουθώντας ένα γνώριμο στους περισσότερους σχεδιαστικό μοτίβο.

Porsche Panamera

Το μακρύ ρύγχος και η κεκλιμένη οροφή πραγματοποιούν τις απαραίτητες συστάσεις, αφήνοντας τους νέους προβολείς LED και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες να δηλώσουν τη μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Στην κορυφαία εκδοχή της, η νέα Porsche Panamera φιλοξενεί κάτω από το μακρύ καπό της ένα υβριδικό σύνολο το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων και ε ο οποίος σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 190 ίππων αποδίδει 680 ίππους και 930 Nm ροπής.

Η πανίσχυρη Porsche Panamera Turbo E-Hybrid επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τα 315 χλμ./ώρα.

Porsche Panamera

Κρίσιμος είναι ο αριθμός των χιλιομέτρων που μπορεί να διανύσει με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 25,9 kWh με τις οποίες εφοδιάζεται.

Σύμφωνα με την Porsche, η νέα Panamera μπορεί να καλύψει ως και 91 χιλιόμετρα χωρίς να κάψει σταγόνα καυσίμου, ελαχιστοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο το κόστος κίνησης και τους εκλυόμενους ρύπους.

Φυσικά στην γκάμα του αυτοκινήτου έχουν διατηρηθεί και οι συμβατικές εκδόσεις, την κίνηση των οποίων αναλαμβάνει ένας V6 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, χωρητικότητας 2,9 λίτρων και απόδοσης 353 ίππων.

Porsche Panamera

Ανάμεσα σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που φέρνει η νέα γενιά της Panamera είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση, η οποία διαχωρίζει τη διαδικασία της απόσβεσης σε δύο φάσεις (συμπίεση, εκτίναξη) με δύο ξεχωριστές βαλβίδες στα αμορτισέρ.

Η νέα Porsche Panamera θα ξεκινήσει την πορεία της στην Ευρώπη τον προσεχή Μάρτιο, με την τιμή της στην ελληνική αγορά να ξεκινά από τα 153.270 ευρώ για τις εξακύλινδρες εκδόσεις βενζίνης και από τα 212.940 ευρώ για την plug-in υβριδική έκδοση των 680 ίππων.

Exit mobile version