Site icon TheCars.gr

Απίστευτο αυτοκίνητο φτιαγμένο σε 3D εκτυπωτή

Street Bandito’s car

Μια ομάδα YouTubers ανέλαβε το έργο να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο από ανθρακονήματα, χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτές.

Είναι γνωστό, ότι οι 3D εκτυπωτές μπορούν να παράγουν πραγματικά εντυπωσιακά πράγματα. Όμως, ένα ολόκληρο αυτοκίνητο είναι ένα αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα.

Ένα Datsun 240Z με κινητήρα Tesla

Οι δημιουργοί πίσω από το κανάλι του YouTube Street Bandito, αφιερώθηκαν για αρκετούς μήνες, στη μετατροπή ενός Datsun 240Z του 1970. Ο Tim και ο Xavier, οι παρουσιαστές του καναλιού, ήδη ασχολούνταν με τη δημιουργία εντυπωσιακών custom αυτοκινήτων. Όμως, αυτό το εγχείρημα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Street Bandito’s car

Εκτός από το να κατασκευάσουν απλά ένα αυτοκίνητο, ήθελαν να διασφαλίσουν ότι θα ήταν αρκετά ανθεκτικό για τους αγώνες World Time Attack και Global Time Attack Series.

Αυτό σήμαινε ότι ο Tim έπρεπε να αντικαταστήσει τα βαριά πάνελ του αμαξώματος με ελαφριά υποκατάστατα, φτιαγμένα από ανθρακονήματα. Αλλά κάνοντάς το αυτό, ουσιαστικά ξεκινούσε από το μηδέν.

Προκειμένου να αναδημιουργήσει το εξωτερικό, έπρεπε να τρίψει, να καθαρίσει και να προετοιμάσει το καθένα από τα υπάρχοντα πάνελ για να διασφαλίσει ότι θα ήταν όσο πιο λεία γίνεται.

Αφού γινόταν αυτό, επικάλυπτε κάθε πάνελ με εποξείδιο ρητίνης και ξεκινούσε να εφαρμόζει τις στρώσεις από ανθρακονήματα. Με 4 3D εκτυπωτές σε λειτουργία, χρειάστηκαν συνολικά 4 ημέρες, μόνο για να ολοκληρωθούν τα φτερά.

Street Bandito’s car

Τελικά, μετά από πολύ ιδρώτα, κόπο και εκτύπωση, το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε – και ήταν έτοιμο να παρουσιαστεί στο συνέδριο SEMA (Speciality Equipment Market Association) 2023.

Το ταξίδι από τη Βαλτιμόρη στο Λας Βέγκας, διήρκεσε 36 ώρες οδικώς. Οι θαυμαστές ενθουσιάστηκαν με τις προσπάθειες του καναλιού και μοιράστηκαν την εκτίμησή τους στα σχόλια.

Κάποιος έγραψε: «Αυτό το αυτοκίνητο είναι πραγματικά έργο τέχνης! Σίγουρα ένα από τα πιο κουλ αυτοκίνητα στη SEMA!»

Άλλος ενθουσιάστηκε: «Το αξίζετε παιδιά! Μια απίστευτη κατασκευή από την αρχή μέχρι το τέλος, είμαι σίγουρος ότι ήδη δουλεύετε για το επόμενο project, αλλά αυτό θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.»

Για να παρακολουθήσετε λεπτομερέστερα τη διαδικασία δημιουργίας του αυτοκινήτου των Street Bandito, επισκεφτείτε το κανάλι τους στο YouTube.

Εμείς από την πλευρά μας, ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνουν στη συνέχεια!

Exit mobile version