Site icon TheCars.gr

Αγορά καινούριου αυτοκινήτου: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο όχημα – Τί δεν πρέπει να κάνετε

Αγορά καινούριου αυτοκινήτου: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο όχημα - Τί δεν πρέπει να κάνετε

Source: 123rf.com

Παρόλο που η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου μπορεί να είναι συναρπαστική, η διαδικασία μπορεί να είναι αγχωτική. Μπορεί ακόμη, να είναι πιο ακριβή από όσο περιμένετε, ειδικά εάν κάνετε λάθη κατά τη διαδικασία.

Η αγορά αυτοκινήτου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιχειρηματική συναλλαγή, με όσο το δυνατόν λιγότερα συναισθήματα. Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν κατά νου, ότι η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, είναι μία από τις ελάχιστες διαδικασίες στις οποίες το παζάρεμα για την τιμή είναι μέρος της διαδικασίας.

Όπως κάθε άλλη διαπραγμάτευση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε να είστε ευέλικτοι και πότε να είστε αυστηροί.

3 συμβουλές για αγορά καινούριου αυτοκινήτου

  1. Κάντε έρευνα αγοράς
  2. Μιλήστε με την ασφαλιστική σας
  3. Σκεφτείτε το budget και το πιστωτικό σας σκορ (credit score)

1. Κάντε έρευνα αγοράς

Με την ποσότητα των διαθέσιμων πληροφοριών, οι καταναλωτές είναι καλύτερα ενημερωμένοι από ποτέ. Ιστοσελίδες, παρέχουν στους καταναλωτές περισσότερες πληροφορίες από ό,τι είχαν ποτέ για τα χαρακτηριστικά και τις τιμές κάθε οχήματος που είναι διαθέσιμο.

Όχι μόνο μπορείτε να βρείτε δεδομένα που χρειάζεστε, αλλά μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για βαθμολογίες ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Το διαδίκτυο είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών, σχετικά με την τιμή που πλήρωσε ο αντιπρόσωπος για το αυτοκίνητο, τι πληρώνουν άλλοι πελάτες για τα οχήματά τους, καθώς και την αξία οποιουδήποτε ανταλλακτικού.

Πολύ πριν πατήσουν το πόδι τους σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, οι έξυπνοι αγοραστές γνωρίζουν το όχημα που θέλουν και την τιμή που πρέπει να πληρώσουν.

2. Μιλήστε με την ασφαλιστική σας

Το κόστος ασφάλισης, δεν είναι το ίδιο για όλα τα αυτοκίνητα, οπότε μπορεί να αξίζει να μιλήσετε σε έναν ασφαλιστικό πράκτορα πριν λάβετε οποιαδήποτε τελική απόφαση.

Μετά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, δεν θέλετε να διαπιστώσετε ότι η ασφάλιση του νέου αυτοκινήτου, κοστίζει πολύ περισσότερο από ότι περιμένατε.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πάνω κάτω τα ίδια που προσφέρει και η αντιπροσωπεία, όπως ασφάλιση κάλυψης και συμβόλαιο συντήρησης του αυτοκινήτου.

Συχνά, οι τιμές της ασφαλιστικής σας, θα είναι πολύ πιο προσιτές. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να συγκρίνετε τα συγκεκριμένα στοιχεία κάθε προϊόντος.

3. Σκεφτείτε το budget και το πιστωτικό σας σκορ (credit score)

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά κάθε μήνα και πόσα μπορείτε να πληρώσετε εκ των προτέρων. Χωρίς να γνωρίζετε αυτούς τους δύο αριθμούς, μπαίνετε στην αγορά τυφλά και μπορεί να καταλήξετε με ένα αυτοκίνητο πολύ πάνω από τις δυνατότητές σας.

Οι καταναλωτές, πρέπει να υπολογίσουν περισσότερα από την τιμή του αυτοκινήτου. Τα έξοδα ασφάλισης, καυσίμου και συντήρησης μπορούν να συσσωρευτούν, οπότε φροντίστε να ελέγξετε αυτούς τους παράγοντες ως μέρος της έρευνας για το νέο σας αυτοκίνητο.

Γνωρίζοντας το πιστωτικό σας σκορ, μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία χρηματοδότησης από την τράπεζα.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα στην έκθεση πίστωσης και να επανορθώσετε τυχόν ελαττώματα εάν θέλετε να λάβετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε νέο αυτοκίνητο

  1. Μην πηγαίνετε σε μια αντιπροσωπεία χωρίς να έχετε ήδη μια προσφορά χρηματοδότησης
  2. Μην ξεκινήστε τη συζήτηση λέγοντας ότι θα πληρώσετε μετρητά
  3. Μην υπογράψτε έγγραφα που δεν είναι αυτά που συμφωνήσατε

1. Μην πηγαίνετε σε μια αντιπροσωπεία χωρίς να έχετε ήδη μια προσφορά χρηματοδότησης

Οι σημερινοί αντιπρόσωποι βγάζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από τα δάνεια. Παίρνουν ένα μέρος από οποιοδήποτε δάνειο αυτοκινήτου και πείθουν τους αγοραστές να αποδεχτούν.

Οι προσφορές που παρουσιάζουν μπορεί να είναι μια μεγάλη συμφωνία, αλλά δεν είναι πάντα οι καλύτερες για τους πελάτες – είναι αυτές που κάνουν το αντιπρόσωπο να κερδίζει τα περισσότερα χρήματα.

2. Μην ξεκινήστε τη συζήτηση λέγοντας ότι θα πληρώσετε μετρητά

Η πληρωμή σε μετρητά για ένα αυτοκίνητο είναι μία πολύ καλή ιδέα. Ωστόσο, το να πείτε στον αντιπρόσωπο ότι σκοπεύετε να το κάνετε αυτό είναι μια κακή ιδέα.

Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των εσόδων του αντιπροσώπου γίνεται μέσω χρηματοδότησης, θα έχουν λιγότερο κίνητρο να σας κάνουν μια συμφωνία εάν γνωρίζουν ότι δεν θα κερδίσουν χρήματα από το δάνειο του αυτοκινήτου.

Αντίθετα, διαπραγματευτείτε πρώτα την τιμή αγοράς του οχήματος και πείτε ότι δεν έχετε αποφασίσει για τη χρηματοδότηση. Επιπλέον, εάν σας βρουν μια ωφέλιμη συμφωνία χρηματοδότησης, μπορεί να έχει νόημα να εξοικονομήσετε τα μετρητά σας.

3. Μην υπογράψτε έγγραφα που δεν είναι αυτά που συμφωνήσατε

Εάν δείτε κάτι που είναι λάθος ή που δεν καταλαβαίνετε, μην υπογράφετε τα έγγραφα. Είναι πολύ πιο εύκολο να διορθώσετε ένα σφάλμα ή μια παρεξήγηση πριν υπογραφεί το έγγραφο παρά να ανατρέψετε μια συμφωνία που έχει την έγκρισή σας.

Exit mobile version