Αυτοκόλλητα αυτοκινήτου: Πώς να τα αφαιρέσετε χωρίς να κάνετε ζημιά

Αυτοκόλλητα αυτοκινήτου: Πώς να τα αφαιρέσετε χωρίς να κάνετε ζημιά

Είτε προσπαθείτε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας είτε απλώς θέλετε να απαλλαγείτε από παλιά αυτοκόλλητα, υπάρχουν πολλές εύκολες επιλογές για την αφαίρεση τους. Χρησιμοποιήστε μια πηγή θερμότητας, όπως ένα πιστολάκι μαλλιών ή έναν ατμό, για να χαλαρώσετε την κόλλα, ή χρησιμοποιήστε ένα αφαιρετικό κόλλας που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα αυτοκόλλητα. Τα πλαστικά εργαλεία απόξεσης, όπως οι παλιές πιστωτικές κάρτες ή τα μαχαίρια στόκου, είναι εξαιρετικά για να σας βοηθήσουν να ξεκολλήσετε το αυτοκόλλητο μόλις είναι έτοιμο, αφήνοντάς σας έναν καθαρό προφυλακτήρα!

1 Μέθοδος: Εφαρμογή αφαίρεσης κόλλας

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-7-Version-3.jpg

1. Εφαρμόστε λευκό ξύδι στο αυτοκόλλητο για να το φτιάξετε στο σπίτι.

Μπορείτε να βουτήξετε μια χαρτοπετσέτα σε λευκό ξύδι και να εμποτίσετε το αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα με αυτό ή μπορείτε να ρίξετε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να ψεκάσετε το αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα με το υγρό. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκόλλητο έχει καλυφθεί επαρκώς με το ξύδι πριν το αφήσετε να δράσει.
Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το λευκό ξύδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-8-Version-3.jpg

2. Ψεκάστε το αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα με WD-40 για να αφαιρέσετε εύκολα τις άκρες του.

Αφού διαβάσετε τις οδηγίες στο δοχείο, στοχεύστε το σπρέι σε κάθε μία από τις άκρες του αυτοκόλλητου προφυλακτήρα, ψεκάζοντας τη συνιστώμενη ποσότητα. Αυτό θα χαλαρώσει τις άκρες αρκετά ώστε να γίνει πολύ πιο εύκολη η αφαίρεση του αυτοκόλλητου.
Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 εκτός από λευκό ξύδι, αν το ξύδι δεν λειτούργησε καλά, το WD-40 χρησιμοποιείται κυρίως ως εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα αφαιρετικά κόλλας.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-9-Version-3.jpg

3. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι αφαίρεσης κόλλας για πιο δύσκολες αυτοκόλλητες ετικέτες προφυλακτήρα.

Μπορείτε να βρείτε από το τοπικό σας εμπορικό κατάστημα ή κατάστημα με είδη σιδηρικών ένα σπρέι αφαίρεσης κόλλας που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα ενοχλητικά αυτοκόλλητα. Διαβάστε τις οδηγίες για να μάθετε πόση ποσότητα πρέπει να ψεκάσετε στο αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα και μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι αρκετές φορές αν χρειαστεί.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-10-Version-2.jpg

4. Αφήστε το αφαιρετικό κόλλας να δράσει για περίπου πέντε λεπτά.

Μόλις το αυτοκόλλητο προφυλακτήρα διαποτιστεί με το αφαιρετικό κόλλας που επιλέξατε, ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για πέντε λεπτά ώστε το αφαιρετικό να εισχωρήσει στην κόλλα του αυτοκόλλητου. Εάν χρησιμοποιείτε έναν συγκεκριμένο τύπο αφαιρετικού κόλλας, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης για να βεβαιωθείτε ότι περιμένετε το κατάλληλο χρονικό διάστημα.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-11.jpg

5. Αφαιρέστε το αυτοκόλλητο χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μαχαίρι ή τα δάχτυλά σας.

Αφού το αφαιρετικό κόλλας εισχωρήσει στο αυτοκόλλητο, αρχίστε να αφαιρείτε το αυτοκόλλητο ανασηκώνοντας μια γωνία και τραβώντας το αργά. Αν διαπιστώσετε ότι το αυτοκόλλητο δεν βγαίνει εύκολα, εφαρμόστε περισσότερο από το αυτοκόλλητο αφαίρεσης κόλλας που επιλέξατε και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν προσπαθήσετε ξανά.
Χρησιμοποιήστε μια παλιά πιστωτική κάρτα αντί για ένα πλαστικό μαχαίρι για στόκους, εάν το επιθυμείτε.
Ψεκάστε συγκεκριμένα κολλημένα σημεία για να τα βοηθήσετε να χαλαρώσουν.

2 Μέθοδος: Χρήση θερμότητας για την αφαίρεση αυτοκόλλητων προφυλακτήρα

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-1-Version-2.jpg

1. Σκουπίστε το αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα με ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τους επιφανειακούς ρύπους.

Το πανί μπορεί να είναι στεγνό ή υγρό, ανάλογα με το πόση βρωμιά προσπαθείτε να αφαιρέσετε και πόσο καιρό έχει παραμείνει εκεί. Η αφαίρεση της βρωμιάς και της βρωμιάς από το αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα θα επιτρέψει στην πηγή θερμότητας να διεισδύσει γρηγορότερα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα υγρό πανί, βουτήξτε το σε χλιαρό νερό πριν το στύψετε για να απομακρύνετε την περίσσεια νερού.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-2-Version-2.jpg

2. Φυσήξτε ζεστό αέρα πάνω στο αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα για μια γρήγορη λύση.

Ένα πιστολάκι μαλλιών είναι το πιο εύκολο εργαλείο θερμότητας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι θερμότητας. Βάλτε το σεσουάρ στην πιο ζεστή ρύθμιση και κρατήστε το περίπου 15 εκατοστά (6 ίντσες) μακριά από το αυτοκόλλητο προφυλακτήρα, θερμαίνοντας το μεσαίο τμήμα του αυτοκόλλητου πριν από τις άκρες. Μετακινείτε το σεσουάρ μπρος-πίσω αντί να το κρατάτε σε ένα σημείο για να αποφύγετε την καταστροφή της επιφάνειας.
Κρατώντας το σεσουάρ πολύ κοντά στο αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα μπορεί να λιώσει το χρώμα.
Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμικό πιστόλι (το οποίο είναι πιο καυτό από το πιστολάκι μαλλιών), κρατήστε το περίπου 1 πόδι (0,30 m) μακριά από το αυτοκόλλητο για 1-3 δευτερόλεπτα μέχρι το αυτοκόλλητο να φουσκώσει ελαφρώς.
Θερμάνετε το αυτοκόλλητο προφυλακτήρα χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι μαλλιών για περίπου ένα λεπτό – αν δείτε τις άκρες του αυτοκόλλητου να αρχίζουν να ανασηκώνονται, είναι έτοιμο.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-3-Version-2.jpg

3. Εφαρμόστε ατμό στο αυτοκόλλητο για να χαλαρώσει απαλά η κόλλα.

Εάν έχετε ατμόπλοιο ρούχων, μπορείτε να ατμοποιήσετε το αυτοκόλλητο προφυλακτήρα για περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Κρατήστε τον ατμομάγειρα σε απόσταση 15 εκατοστών (6 ίντσες) από το αυτοκόλλητο για να αποφύγετε την καταστροφή της επιφάνειας. Μετακινήστε τον ατμοποιητή αργά πάνω από κάθε μέρος του αυτοκόλλητου, φροντίζοντας να χαλαρώσουν όλες οι άκρες.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-4-Version-2.jpg

4. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από το αυτοκόλλητο αν δεν έχετε θερμαντικό εργαλείο.

Βράστε νερό στην εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το προσεκτικά απευθείας πάνω στο αυτοκόλλητο προφυλακτήρα για να χαλαρώσει η κόλλα. Βεβαιωθείτε ότι το ρίχνετε στις άκρες του αυτοκόλλητου προφυλακτήρα καθώς και στη μέση για να είναι πιο εύκολο το ξεκολλήσιμό του.
Αν και εξαρτάται από το μέγεθος του αυτοκόλλητου προφυλακτήρα σας, 2-3 φλιτζάνια (470-710 ml) νερό θα πρέπει να λειτουργούν καλά.
Μπορείτε επίσης να βουτήξετε ένα πανί σε βραστό νερό και να κρατήσετε το πανί πάνω στο αυτοκόλλητο για λίγα λεπτά, αν και είναι σημαντικό να φοράτε γάντια ή γάντι φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καείτε.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-5-Version-2.jpg

5. Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα ή μια πλαστική ξύστρα για να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο.

Είτε χρησιμοποιήσατε πιστολάκι μαλλιών, ατμό ή βραστό νερό για να χαλαρώσετε την κόλλα του αυτοκόλλητου προφυλακτήρα, το επόμενο βήμα είναι να περάσετε ένα εργαλείο πλαστικής ξύστρας κάτω από μια άκρη του αυτοκόλλητου και να το ξύσετε απαλά. Ξεκολλήστε το αυτοκόλλητο αργά για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσετε ζημιά στην επιφάνεια και εφαρμόστε περισσότερη θερμότητα αν χρειαστεί.
Τα πλαστικά μαχαίρια στόκου λειτουργούν καλά και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα με είδη σπιτιού, ειδών σπιτιού ή τέχνης.
Μην ανησυχείτε αν το αυτοκόλλητο σκιστεί ενώ το ξεκολλάτε – απλώς συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο της θερμότητας και να ξύνετε αργά από τις άκρες πρώτα.
Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε την ξύστρα για να ξεκολλήσετε το αυτοκόλλητο μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς.
Αποφύγετε να τραβήξετε το αυτοκόλλητο του προφυλακτήρα απευθείας προς τα πάνω καθώς το αφαιρείτε για να αποφύγετε την καταστροφή της επιφάνειας.

aid30231-v4-728px-Remove-Bumper-Stickers-Step-6-Version-3.jpg

6. Καθαρίστε τυχόν υπολείμματα χρησιμοποιώντας οινόπνευμα.

Εάν το αυτοκόλλητο άφησε πίσω του κάποια κολλώδη ουσία, βρέξτε μια πετσέτα μικροϊνών με οινόπνευμα και σκουπίστε το σημείο με την πετσέτα. Αυτό θα πρέπει να αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα του αυτοκόλλητου προφυλακτήρα, αφήνοντας την επιφάνεια να φαίνεται φρέσκια και καθαρή!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι καθαρισμού λεπτομερειών ή άλλο καθαριστικό αυτοκινήτου αντί για οινόπνευμα για τρίψιμο, εάν το επιθυμείτε.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις τα δύο ίδια αυτοκίνητα σε 15″;

Τεστ: Μπορείς να βρεις τα δύο ίδια αυτοκίνητα σε 15″;

Μπορεί ένα βρώμικο αμάξι να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου;

Μπορεί ένα βρώμικο αμάξι να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου;

Είναι τα μεγάλα αυτοκίνητα πιο ασφαλή από τα μικρά; Ποιο είναι το πιο θανατηφόρο;

Είναι τα μεγάλα αυτοκίνητα πιο ασφαλή από τα μικρά; Ποιο είναι το πιο θανατηφόρο;

Γιατί τα υβριδικά σημειώνουν αύξηση στις πωλήσεις;

Γιατί τα υβριδικά σημειώνουν αύξηση στις πωλήσεις;

YouTuber ανακάλυψε εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα μέσα σε ορυχείο

YouTuber ανακάλυψε εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα μέσα σε ορυχείο

F1 – GP Σιγκαπούρης 2024: Πού και πότε θα το δούμε

F1 – GP Σιγκαπούρης 2024: Πού και πότε θα το δούμε