Site icon TheCars.gr

Ο Adrian Newey υπέγραψε στην Aston Martin

Adrian Newey: Φήμες οτι η μεταγραφή εκατομμυρίων θα κλείσει σύντομα

Μετά από μήνες φημών, είναι επίσημο. Ο Adrian Newey, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο με την Aston Martin.

Τα νέα έρχονται μετά την επιβεβαίωση του μάνατζερ του Newey, Eddie Jordan, ότι μια συμφωνία με τη Red Bull, έχει καθυστερήσει την ανακοίνωση για το μέλλον του πελάτη του έως τις 6 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο.

Η Aston Martin, είχε συνδεθεί έντονα με τη μεταγραφή του Newey ,από τότε που ο θρυλικός σχεδιαστής ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα αποχωρήσει από τη Red Bull στις αρχές του 2025, αφού συνέβαλε στην επιτυχία της ομάδας με οδηγούς όπως ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο 65χρονος, θεωρείται ο πιο πολυβραβευμένος άνθρωπος στην ιστορία της F1, έχοντας εξασφαλίσει πάνω από 200 νίκες σε αγώνες, καθώς και 12 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 13 Πρωταθλήματα Οδηγών για ομάδες όπως η Red Bull, η McLaren και η Williams.

Με τις φήμες να λένε ότι του προσφέρθηκε μια κρυφή ξενάγηση στο νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ομάδας αυτό το καλοκαίρι, οι φήμες τον περασμένο μήνα υποστήριζαν, ότι ο Newey αποφάσισε να ενταχθεί στην Aston Martin με τριετές συμβόλαιο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Aston Martin και Adrian Newey: Ένας νικηφόρος συνδυασμός?

Σύμφωνα με τους όρους της αποχώρησής του από τη Red Bull, στον Newey θα επιτραπεί να ξεκινήσει να εργάζεται με τη νέα του ομάδα το 2025 – αποφεύγοντας ουσιαστικά την περίοδο της άδειας άνευ αποδοχών που είναι συνηθισμένη στα συμβόλαια προσωπικού της Formula 1 – για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό του μονοθέσιου πριν τις σημαντικές αλλαγές κανονισμών της F1 το 2026.

Οι φήμες των τελευταίων μηνών έδειχναν ότι ο Newey εμποδίστηκε να ανακοινώσει την επόμενη κίνησή του έως τις 6 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τους όρους της αποχώρησής του από τη Red Bull.

Ο Jordan φάνηκε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast “Formula For Success” τον περασμένο μήνα, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει μια “συμφωνία” με τη Red Bull σχετικά με την “απελευθέρωση μελλοντικών ιδεών που ενδέχεται να έχουμε”.

Τόνισε ότι η συμφωνία “θα τηρηθεί στο 100%”.

Η υπογραφή του Newey, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Aston Martin Lawrence Stroll, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του να μετατρέψει την πρώην Jordan Grand Prix και Force India σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο.

Η άφιξη του Newey, θα ακολουθήσει τις προσλήψεις του τεχνικού διευθυντή της Ferrari Enrico Cardile και του πρώην guru της Mercedes Andy Cowell, με την Aston Martin να ξεκινά μια συνεργασία με τη Honda, τους τρέχοντες προμηθευτές κινητήρων της Red Bull, στην F1 του 2026.

Ο Croft πιστεύει ότι ο κ. Stroll αξίζει συγχαρητήρια για το «τοποθέτησε τα χρήματά του εκεί που μιλάει το στόμα του» στις προσπάθειές του να μετατρέψει την Aston Martin σε μια κορυφαία ομάδα.

Πρόσθεσε: «Δώστε στον Lawrence Stroll τα εύσημα του.

«Έχει πει από την αρχή: ‘Θα πάρω αυτή την ομάδα, θα τη μετατρέψω σε διεκδικητή του τίτλου και θα κερδίσουμε τελικά πρωταθλήματα’.

«Έχει επενδύσει πολύ τα τελευταία χρόνια.

«Και ο [διάσημος θαυμαστής της F1 και πρώην συμμαθητής του Newey] Jeremy Clarkson λέει ότι ο Adrian Newey ψάχνει σπίτι στο Oxfordshire».

Exit mobile version