Site icon TheCars.gr

6 αστεία πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις σε όλο τον κόσμο

surprized couple

Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφαλή μετακίνηση σε κάθε δρόμο.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες τροχαίες παραβάσεις που, πέρα από το πρόστιμο, φέρνουν μαζί τους και μια δόση χιούμορ. Ας δούμε 6 αστεία παραδείγματα από διάφορες γωνιές του πλανήτη:

  1. Φαγητό στο τιμόνι στην Καλιφόρνια
  2. Χτύπημα κολώνας φωτισμού στο Σιγκαπούρη
  3. Οδήγηση χωρίς εσώρουχα στη Νότια Αφρική
  4. Υπερβολική ταχύτητα… με άλογο στην Ισπανία:
  5. Οδήγηση με γυμνά πόδια στην Κύπρο
  6. “Μεθυσμένη” οδήγηση… ποδηλάτου στην Ολλανδία

1. Φαγητό στο τιμόνι στην Καλιφόρνια:

Στην Καλιφόρνια, απαγορεύεται η κατανάλωση τροφής κατά την οδήγηση, εκτός εάν χρησιμοποιείτε πιρούνι. Ναι, καλά διαβάσατε! Ο νόμος, που ισχύει και τιμωρείται με πρόστιμο έως 187 δολάρια, αφήνει άνοιχτο το παράθυρο για… δημιουργικές ερμηνείες.

2. Χτύπημα κολώνας φωτισμού στο Σιγκαπούρη:

Στο Σιγκαπούρη, η πρόσκρουση σε κολώνα φωτισμού θεωρείται σοβαρό αδίκημα και μπορεί να σας κοστίσει έως και 1.000 δολάρια Σιγκαπούρης. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να καλύψετε και το κόστος αντικατάστασης της κολόνας.

3. Οδήγηση χωρίς εσώρουχα στη Νότια Αφρική:

Στη Νότια Αφρική, η οδήγηση χωρίς εσώρουχα θεωρείται «προσβλητική συμπεριφορά» και μπορεί να επιφέρει πρόστιμο. Φυσικά, μένει αναπάντητο το ερώτημα: πώς θα αποδειχθεί η έλλειψη εσωρούχων;

4. Υπερβολική ταχύτητα… με άλογο στην Ισπανία:

Στην Ισπανία, απαγορεύεται η υπερβολική ταχύτητα… ακόμα και αν οδηγείτε άλογο! Το ύψος του προστίμου εξαρτάται από την ταχύτητα και την περιοχή.

5. Οδήγηση με γυμνά πόδια στην Κύπρο:

Στην Κύπρο, η οδήγηση με γυμνά πόδια απαγορεύεται, καθώς θεωρείται επικίνδυνη. Το πρόστιμο αγγίζει τα 85 ευρώ.

6. “Μεθυσμένη” οδήγηση… ποδηλάτου στην Ολλανδία:

Στην Ολλανδία, απαγορεύεται η ποδηλασία υπό την επήρεια αλκοόλ. Σε περίπτωση που σας σταματήσουν και μετρηθεί η περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα σας πάνω από το επιτρεπτό όριο, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Εκτός από το γέλιο που προκαλούν, τα παραπάνω παραδείγματα μας υπενθυμίζουν τη σοβαρότητα της τήρησης του ΚΟΚ. Ας οδηγούμε πάντα υπεύθυνα και με σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου!

Exit mobile version