4 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι +1 κρυφό διαμάντι για μονοήμερο ταξίδι

4 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα με αμάξι +1 κρυφό διαμάντι για μονοήμερο ταξίδι

Το καλοκαίρι έφτασε! Αν και οι υποχρεώσεις τρέχουν και η ζέστη αυξάνεται, πάντα υπάρχει η ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις. Η Αθήνα, λόγω της θέσης της, αποτελεί μία “πύλη” για μία σειρά μαγευτικούς προορισμούς.

Χωριά, παραλίες, νησιά και βουνά, όλα σε απόσταση αναπνοής. Και ενώ οι τουρίστες έρχονται από όλο τον κόσμο για να τα επισκεφθούν, το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να βάλετε μπροστά το αυτοκίνητο! 

Για αυτό, καθίστε αναπαυτικά, και γνωρίστε 5 εκπληκτικούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε με το αμάξι. Αφήστε στην άκρη το υψηλό κόστος των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, και δείτε πανέμορφα μέρη στα οποία θα φτάσετε οδικώς.

Ανακαλύψτε την Αντίκυρα: Μια παράκτια απόδραση κοντά στην Αθήνα

antikira

Φωλιασμένη στις όχθες του Κορινθιακού Κόλπου, η Αντίκυρα ή Αντικύρα, προσφέρει μια γαλήνια απόδραση, σε μικρή απόσταση από την πολυσύχναστη Αθήνα. Αυτό το γοητευτικό παραθαλάσσιο χωριό, σας προσκαλεί να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε, ανάμεσα σε γραφικά τοπία και κρυστάλλινα νερά.

Εξερευνήστε τη γοητεία της Αντίκυρας, όπου παραδοσιακές ταβέρνες σερβίρουν φρέσκες θαλασσινές λιχουδιές και δελεαστικές παραλίες σας καλούν για χαλάρωση. Περιπλανηθείτε στη γραφική προκυμαία, περνώντας δίπλα από πολύχρωμα ψαροκάικα.

Με τέσσερις εκπληκτικές παραλίες για να διαλέξετε, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, το ψάρεμα ή απλά να χορτάσετε τον ήλιο πάνω στην ξαπλώστρα ή την πετσέτα σας, απολαμβάνοντας έναν καφέ, ένα κοκτέιλ ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Απολαύστε την απόλυτη ηρεμία της παραλίας στην Αντίκυρα και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις. 

Απόσταση: 174 χιλιόμετρα

Χρόνος: Περίπου 2 ώρες 5 λεπτά

Εύβοια: Ένας ιδανικός προορισμός

evia

Ανακαλύψτε τη γοητεία της Εύβοιας, του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας. Ιδανική για οικογένειες και ζευγάρια που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση, η Εύβοια προσφέρει μια ποικιλία εμπειριών.

Εξερευνήστε τη γραφική πόλη της Χαλκίδας, γνωστή για τις οικογενειακές της ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμες τοπικές λιχουδιές. Κοντά, η Νέα Αρτάκη και η Ερέτρια προσελκύουν με τη θαλασσινή τους γοητεία και τις φρέσκα θαλασσινά. Για μια πιο περιπετειώδη εμπειρία, επισκεφθείτε τη Κάρυστο στη νότια Εύβοια, όπου σας περιμένουν μονοπάτια πεζοπορίας, γραφικές βόλτες στο λιμάνι και θαλάσσια σπορ.

Επισκεφθείτε τα Λιχαδονήσια, που συχνά αποκαλούνται “Σεϋχέλλες της Εύβοιας”, ή χαλαρώστε στις χρυσές αμμουδιές της Αγίας Άννας και του Πευκίου στη βόρεια Εύβοια.

Απόσταση μέχρι τη Χαλκίδα: 79 χιλιόμετρα

Χρόνος: Περίπου 1 ώρα

Γαλαξίδι: Ένα κρυφό διαμάντι

galaxidi

Αφήστε την πόλη και ξεκινήστε ένα ρομαντικό ταξίδι για το μαγευτικό Γαλαξίδι. Στεγασμένη στις όχθες του Κορινθιακού Κόλπου, αυτή η γραφική τοποθεσία προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού και παραθαλάσσιας γοητείας.

Εξερευνήστε την πλούσια ναυτική κληρονομιά της πόλης, με επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο και το Ιστορικό Ναυτικό Μουσείο. Αφεθείτε στη τοπική ατμόσφαιρα, καθώς περιπλανηθείτε στα γοητευτικά σοκάκια που κοσμούνται από νεοκλασική αρχιτεκτονική.

Μην παραλείψετε τη μαγευτική πανοραμική θέα από το Πέρα Πάντα.

Απολαύστε τοπικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες και χαλαρώστε στις εκπληκτικές παραλίες της περιοχής. Το Γαλαξίδι είναι μια όαση, για ζευγάρια που αναζητούν μια ήρεμη απόδραση.

Απόσταση: 210 χιλιόμετρα

Χρόνος: Περίπου 2-3 ώρες

Δελφοί: Ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο

Delphi

Μια ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς είναι μια αξέχαστη περιπέτεια. Στεγασμένο ανάμεσα σε μαγευτικά βουνά, αυτό το αρχαίο ιερό κρύβει τα μυστικά της ελληνικής μυθολογίας.

Κάποτε θεωρούνταν ότι ήταν το κέντρο του κόσμου, οι Δελφοί ήταν η έδρα του Μαντείου του Απόλλωνα, όπου οι επίδοξοι σοφοί και προφήτες έρχονταν από μακριά για να λάβουν τους χρησμούς της Πυθίας.

Εξερευνήστε τον αρχαιολογικό χώρο, με τον εμβληματικό Ναό του Απόλλωνα, το αρχαίο στάδιο και το Θόλο. Αφεθείτε στην πλούσια ιστορία και μυθολογία αυτού του ιερού τόπου.

Στη συνέχεια, χαλαρώστε στο γοητευτικό χωριό, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες. Απολαύστε νόστιμη τοπική κουζίνα στις παραδοσιακές ταβέρνες και περιηγηθείτε στα μικρά μαγαζάκια του χωριού.

Οι Δελφοί είναι ένας προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά. Αφήστε τον να σας μαγέψει.

Απόσταση: 170 χιλιόμετρα

Χρόνος: Περίπου 2 ώρες

Ναύπλιο: Ο ρομαντικός παράδεισος της Πελοποννήσου

Nafplio

Ανακαλύψτε τη μαγευτική γοητεία του Ναυπλίου, μιας γραφικής πόλης που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Αναγνωρισμένο για τον ρομαντικό του χαρακτήρα, αυτός ο συναρπαστικός προορισμός είναι από τους πιο αγαπημένους των Ελλήνων εκδρομέων.

Θαυμάστε την εκπληκτική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική που βάφει την πόλη με ζωντανά χρώματα. Η παραθαλάσσια τοποθεσία του προσθέτει στην αδιαμφισβήτητη γοητεία του, καθιστώντας το ιδανικό καταφύγιο για μια ημερήσια απόδραση.

Αφεθείτε στη πλούσια ιστορία του Ναυπλίου εξερευνώντας το εμβληματικό Κάστρο Παλαμήδι και το Μπούρτζι. Αυτά τα φρούρια από την εποχή των Βενετών, προσφέρουν πανοραμική θέα και μια ματιά στο παρελθόν της πόλης.

Περιπλανηθείτε στα μαγευτικά σοκάκια, απολαύσετε την νόστιμη τοπική κουζίνα και χαλαρώσετε στις δελεαστικές ακτές της Καραθώνας.

Η εγγύτητα του στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τα αξιοθέατα που προσφέρει, είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια αξέχαστη απόδραση. 

Απόσταση: 140 χιλιόμετρα

Χρόνος: Περίπου 1,5 ώρα

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε