12 κόλπα καθαρισμού αυτοκινήτων από ειδικούς

12 κόλπα καθαρισμού αυτοκινήτων από ειδικούς

Το να διατηρείτε το αυτοκίνητό σας καθαρό μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με τα σωστά εργαλεία και τεχνικές, μπορεί να είναι μια εύκολη και ικανοποιητική εργασία. Ο τακτικός και σωστός καθαρισμός όχι μόνο βοηθάει στην καλή εμφάνιση του αυτοκινήτου σας, αλλά και στη διατήρηση της αξίας του και στην παράταση της διάρκειας ζωής του. Ακολουθούν μερικά hacks για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου για επαγγελματικό καθαρισμό.

1. Ατσάλινο μαλλί για καθαρισμό γυαλιών & γυάλισμα μετάλλων

Το ατσάλινο μαλλί είναι ένα ευέλικτο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον καθαρισμό αυτοκινήτων τόσο για γυάλινες όσο και για μεταλλικές επιφάνειες. Το λεπτό αυτό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων και κηλίδων νερού που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Όταν χρησιμοποιείτε τσάλινο μαλλί για γυαλί, είναι σημαντικό να βρέξετε καλά την επιφάνεια καθώς και αυτό για να αποφύγετε γρατζουνιές. Για το γυάλισμα μετάλλων, το ατσάλινο μαλλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της οξείδωσης, της σκουριάς και άλλων ατελειών στις μεταλλικές επιφάνειες.

2. DIY αρωματικό χώρου αυτοκινήτου

Το να φτιάξετε ένα DIY αποσμητικό χώρου αυτοκινήτου είναι απλό και ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας να μυρίζει φρεσκάδα. Απλά αναμείξτε μαγειρική σόδα και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια σε ένα μικρό δοχείο. Τοποθετήστε το δοχείο στο αυτοκίνητό σας και η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις κακές οσμές, ενώ τα αιθέρια έλαια θα προσφέρουν ένα ευχάριστο άρωμα.

3. Ελαιόλαδο για δερμάτινη ταπετσαρία

Οι δερμάτινες ταπετσαρίες μπορούν να περιποιηθούν και να προστατευτούν με μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου. Απλά απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε ένα πανί μικροϊνών και τρίψτε το απαλά στο δέρμα. Το λάδι θα βοηθήσει στην περιποίηση του δέρματος και θα το προστατεύσει από το ράγισμα και το ξεθώριασμα.

4. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό για τρίχες κατοικίδιων ζώων

Ένα ρολό χνουδιών είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να μαζέψετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων και άλλα υπολείμματα από την ταπετσαρία του αυτοκινήτου. Απλά κυλήστε το ρολό χνουδιών πάνω στις πληγείσες περιοχές για να αφαιρέσετε τις τρίχες και άλλα υπολείμματα.

5. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για τις δυσπρόσιτες περιοχές

Μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε δυσπρόσιτες ρωγμές και αεραγωγούς στο αυτοκίνητό σας. Αυτός είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα που μπορεί να συσσωρευτούν σε αυτές τις περιοχές με την πάροδο του χρόνου.

6. Φορητή ηλεκτρική σκούπα

Μια φορητή ηλεκτρική σκούπα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την απομάκρυνση των ψίχτων και της βρωμιάς από τα χαλιά και τις ταπετσαρίες των αυτοκινήτων. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τα χαλιά, τα καθίσματα και τα πατάκια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές όπου τείνουν να συσσωρεύονται υπολείμματα.

7. Καθαρίστε τους προβολείς με οδοντόκρεμα

Για να αποκαταστήσετε τη διαύγεια και τη φωτεινότητα των προβολέων του αυτοκινήτου σας, καθαρίστε τους με οδοντόκρεμα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε ένα πανί και τρίψτε το στους προβολείς. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τους προβολείς με νερό και στεγνώστε τους με ένα καθαρό πανί.

8. Μαύρο τσάι για απορρόφηση οσμών

Η διατήρηση ενός μικρού δοχείου μαύρου τσαγιού στο αυτοκίνητό σας μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των κακών οσμών. Τα φύλλα τσαγιού θα απορροφήσουν τις οσμές και θα αφήσουν το αυτοκίνητό σας να μυρίζει φρεσκάδα.

9. Καθαρίστε τις ζάντες και τις ζάντες με σαπούνι πιάτων και νερό

Ο καθαρισμός των τροχών και των ζαντών του αυτοκινήτου σας είναι εύκολος με ένα διάλυμα ζεστού νερού και σαπουνιού πιάτων. Απλά αναμείξτε το νερό και το σαπούνι σε έναν κουβά και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να τρίψετε τις ζάντες και τις ζάντες. Ξεπλύνετε τις ζάντες και τις ζάντες με νερό και στεγνώστε τις με ένα καθαρό πανί.

10. Χρήση ατμοκαθαριστή για βαθύ καθαρισμό

Ένας ατμοκαθαριστής είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον βαθύ καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας. Ο ατμός υψηλής πίεσης μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τη βρωμιά και τη βρωμιά από τα χαλιά, τα καθίσματα και άλλες επιφάνειες, χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν μια πιο φυσική και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στον καθαρισμό.

11. Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα αυτοκινήτου για να προστατέψετε το όχημά σας

Η χρήση καλύμματος αυτοκινήτου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του οχήματός σας από τα στοιχεία της φύσης, τη σκόνη και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές. Ένα κάλυμμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της εμφάνισης του αυτοκινήτου σας και να το διατηρήσει σαν καινούργιο για τα επόμενα χρόνια.

12. Καθαρίστε τα παράθυρα με ξύδι και εφημερίδα

Ο καθαρισμός των παραθύρων του αυτοκινήτου σας μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά η χρήση ξιδιού και εφημερίδας είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να έχετε αποτελέσματα χωρίς ραβδώσεις. Απλά αναμείξτε ίσα μέρη ξύδι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και εφαρμόστε το στα παράθυρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τσαλακωμένη εφημερίδα για να σκουπίσετε τα παράθυρα.

Δείτε επίσης

Αυτό είναι το ακριβές έτος που το Tesla που εκτόξευσε ο Elon Musk στο διάστημα θα έρθει πιο κοντά στη Γη

Αυτό είναι το ακριβές έτος που το Tesla που εκτόξευσε ο Elon Musk στο διάστημα θα έρθει πιο κοντά στη Γη

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με ομάδα-έκπληξη της F1 και εν μέσω φημών για αποχώρηση από την RB

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με ομάδα-έκπληξη της F1 και εν μέσω φημών για αποχώρηση από την RB

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ09

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ09

Γιατί οι τροχοί του Kia EV9 φαίνονται τόσο παράξενοι;

Γιατί οι τροχοί του Kia EV9 φαίνονται τόσο παράξενοι;

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Πρόστιμο σε οδηγό για έλλειψη ή μη καλή λειτουργία του ταχόμεντρου στο αυτοκίνητο

Πρόστιμο σε οδηγό για έλλειψη ή μη καλή λειτουργία του ταχόμεντρου στο αυτοκίνητο