Site icon TheCars.gr

Mazda 2 Hybrid: Το αντίγραφο του Yaris – Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Mazda 2 Hybrid: Το αντίγραφο του Yaris - Πόσο κοστίζει

Real.gr

Η καλύτερη κίνηση που έχει κάνει η καινοτόμος ιαπωνική μάρκα Mazda τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι η στενή συνεργασία της με την κορυφαία ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota.

Η Mazda, στην προσπάθειά της να αποκτήσει ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας Β, αποφάσισε να λανσάρει μια παραλλαγή του best seller της αγοράς Toyota Yaris.

Το ανανεωμένο Mazda 2 Hybrid 1.5 116 AT FWD κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota στη Γαλλία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Toyota Yaris. Μάλιστα, για να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των δύο ιαπωνικών μοντέλων, στην εξωτερική εμφάνιση του ανανεωμένου Mazda 2 Hybrid έγιναν μερικές αισθητικές αλλαγές.

Πλέον οι συνεργασίες είναι η μοναδική επιλογή των αυτοκινητοβιομηχανιών και η Toyota, η πρώτη μάρκα σε πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά και σε κέρδη, ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της με πλειοψηφικά πακέτα μετοχών άλλων ιαπωνικών μαρκών.

Το ανανεωμένο Mazda 2 Hybrid παίρνει ενέργεια από το εγνωσμένης αξίας ήπιο υβριδικό σύστημα που εξοπλίζει και το Toyota Yaris. Η υβριδική αυτοφορτιζόμενη μονάδα απαρτίζεται από έναν τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.5, ισχύος 92 ίππων και από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων.

Η συνδυασμένη απόδοσή τους ανέρχεται στους 116 ίππους. Επίσης, περιλαμβάνονται μπαταρία ιόντων λιθίου και τα περιφερειακά τμήματα. Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ηλεκτρικό ρεύμα από την μπαταρία. Οι δυο μονάδες λειτουργούν παράλληλα αλλά και μεμονωμένα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Όπως διαπίστωσα στη δοκιμή, έχει περιοριστεί ως έναν βαθμό ο ενοχλητικός θόρυβος που προέρχεται από το αυτόματο κιβώτιο e-CVT, όταν ζητηθεί από τον οδηγό αύξηση της ισχύος. Οι νέες ρυθμίσεις των μηχανικών της Mazda και οι ενισχύσεις στην ηχομόνωση έχουν περιορίσει ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας.

Να τονίσω τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στη δοκιμή η μέση κατανάλωση ήταν μόλις 4,8 λίτρα/100 χλμ. με συνεχή χρήση του κλιματισμού. Καλή και ασφαλής οδική συμπεριφορά. Υψηλή βαθμολογία στην ποιότητα, στη συναρμογή και στην εργονομία. Από 20.923 ευρώ (Prine Line). Θα ήθελα καλύτερες τιμές πώλησης, για να ενισχυθεί η παρουσία της Mazda στην ελληνική αγορά.

Exit mobile version