Site icon TheCars.gr

Fiat 500e: Ήρθε στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Fiat 500e: Ήρθε στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει

Real.gr

Ακόμη και τώρα που έχουν κυκλοφορήσει πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το Fiat 500e εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο όμορφα και πρακτικά αυτοκίνητα πόλης.

Οδήγησα για μία ακόμη φορά το ιταλικό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Το λιλιπούτειο αυτοκίνητο ξεκινά εύκολα και δεν επιβαρύνει τον οδηγό και τους επιβάτες με θορύβους και κραδασμούς.

Η οδική συμπεριφορά του είναι πολύ καλή και εκτίμησα ιδιαιτέρα το στιβαρό τιμόνι καθώς και τα αποδοτικά φρένα. Η ισχύς των 118 ίππων από τον αθόρυβο ηλεκτροκινητήρα είναι υπεραρκετή για την κίνηση στην πόλη και στα προάστια. Με προσεκτική διαχείριση του κινητήρα κατάφερα να διανύσω 250 χλμ. στην πόλη με συνεχή χρήση του αποδοτικού κλιματισμού.

Η περιορισμένη αυτονομία είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματά του. Η βασική έκδοση του 500e Hatchback κοστίζει 23.000 ευρώ (περιλαμβάνει προωθητική ενέργεια και κρατική επιδότηση 9.000 ευρώ από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά – Γ’ Κύκλος»). Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: 25% προκαταβολή, επιτόκιο 8,95% για 36 ή 48 μήνες δόσεων που ξεκινούν από 1/1/2025, ενώ μέχρι τότε δεν υπάρχει τοκισμός στο χρηματοδοτούμενο κεφάλαιο.

Η γκάμα περιλαμβάνει τρία αμαξώματα: Hatchback 3+1 με επιπλέον πόρτα που ανοίγει ανάποδα στη δεξιά πλευρά και Cabrio. Πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (έως 200.000 χλμ.), οκτώ χρόνια εγγύηση για την μπαταρία (έως 160.000 χλμ.). Εκτιμώ ότι είναι μια καλή επιλογή για το αυτοκίνητο πόλης, αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα της εύκολης και ασφαλούς φόρτισης στο σπίτι είτε στο γραφείο.

Υποδειγματική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από τον επίσημο διανομέα Spicar (λεωφόρος Βουλιαγμένης 114, Γλυφάδα) που έχει αναλάβει την προετοιμασία των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων της Fiat.

Exit mobile version