Χάμιλτον: Ποια κίνηση θα «τερμάτιζε» την καριέρα του;

Χάμιλτον: Ποια κίνηση θα «τερμάτιζε» την καριέρα του;

Ο Λούις Χάμιλτον αποκάλυψε, πώς βρήκε ικανοποίηση από την επιτυχία του στη F1 με τη Mercedes μετά την προειδοποίηση ότι η «καριέρα του τελείωσε» μετά την αποχώρηση από τη McLaren.

Ο Χάμιλτον, κέρδισε το πρώτο από τα επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τη McLaren το 2008, αλλά αποφάσισε να φύγει τέσσερα χρόνια αργότερα για τη Mercedes, η οποία είχε μόλις μία νίκη σε τρεις σεζόν.

Χάμιλτον: Πώς η «χειρότερη απόφαση» να πάω στη Mercedes, έγινε η καλύτερη

Η κίνηση αυτή ήταν ένα μεγάλο σοκ, καθώς πολλοί έλεγαν ότι ο Χάμιλτον τζόγαρε με την καριέρα του, πηγαίνοντας σε μία τέτοια ομάδα.

Η απόφαση του Χάμιλτον αποδείχθηκε σωστή, όταν η Mercedes αναδύθηκε ως η κυρίαρχη δύναμη της F1 το 2014, με τον Βρετανό οδηγό να κερδίζει έξι τίτλους σε επτά χρόνια για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ των επτά Πρωταθλημάτων.

Στη συνέχεια, ο Χάμιλτον έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που ξεπέρασε τις 100 νίκες σε αγώνες και pole positions την επόμενη χρονιά, όταν εκθρονίστηκε από τον Μαξ Φερστάπεν, στον αμφιλεγόμενο τελικό στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά από δύο σεζόν χωρίς νίκη σε όλο το 2022/23, ο Χάμιλτον – ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα τερματίσει τη συνεργασία του με τη Mercedes για να ενταχθεί στη Ferrari το επόμενο έτος – έχει επιστρέψει στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου στη F1 2024 κερδίζοντας στο Silverstone και στο Spa.

Ο Χάμιλτον, περιέγραψε στο podcast Performance People, την απόφασή του να ενταχθεί στη Mercedes, ως τη πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας του στη F1.

Και αποκάλυψε πώς οι απόψεις σχετικά με την απόφαση του του να φύγει από τη McLaren, η οποία έχει κερδίσει μόλις τέσσερις αγώνες μετά την αποχώρηση του Χάμιλτον, άλλαξαν όταν άρχισε να έχει επιτυχίες με τη Mercedes.

Είπε: «Πιθανότατα θα ήταν όταν αποφάσισα να ενταχθώ στη Mercedes.

«Ήμουν στην Ταϊλάνδη εκείνη την εποχή, μεταξύ αγώνων μετά τη Σιγκαπούρη, και εκεί πήρα την απόφαση.

«Και ήμουν σαν: ‘Θέλω να κάνω το άλμα της πίστης και θα πάω μαζί του, ανεξάρτητα από το τι λέει ο κόσμος.’

«Σχεδόν όλοι μου είπαν να μείνω, αλλά πήγα με το ένστικτό μου και ήταν το καλύτερο για μένα.

«Ήμουν με μια ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα. Ήμουν με τη McLaren, η οποία είχε μια τόσο μεγάλη ιστορία.

«Προφανώς η Mercedes κατείχε το μισό της McLaren και ήταν εν μέρει η ομάδα τους, αλλά μετά αποσχίστηκαν και αγόρασαν τη δική τους ομάδα και καθώς προσπαθούσαν να εντατικοποιηθούν, δεν είχαν μεγάλη επιτυχία.

«Νομίζω ότι ήταν η πέμπτη ή η έκτη καλύτερη ομάδα εκείνη την εποχή, οπότε συχνά τερμάτιζαν εκτός της πρώτης δεκάδας, αγωνιζόμενοι να μπουν στην πρώτη δεκάδα.

«Ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής, οι άνθρωποι έλεγαν: ‘Αυτή είναι η χειρότερη απόφαση που μπορείς να πάρεις, αυτή δεν είναι μεγάλη ομάδα και η καριέρα σου έχει τελειώσει.’

«Όλοι οι ειδικοί, όλα τα μέσα ενημέρωσης, όλοι οι οπαδοί, όλοι έλεγαν: ‘Η καριέρα σου τελείωσε.’

«Και μετά πήγε καλά και όλοι: ‘Ω, είναι η καλύτερη απόφαση που πήρες ποτέ’».

Η απόφαση του Χάμιλτον να φύγει από τη McLaren ήρθε μετά την αποφοίτησή του από την ακαδημία οδηγών της ομάδας, με τον οδηγό που γεννήθηκε στο Stevenage, να δημιουργεί μια στενή σχέση με τον μακροχρόνιο επικεφαλής της ομάδας Ron Dennis.

Ο 39χρονος έχει αποκαλύψει ότι δεν ένιωθε ότι «προκαλούνταν αρκετά» στη McLaren, περιγράφοντάς το ως «το μεγαλύτερο συναίσθημα» όταν βοήθησε να μετατραπεί η Mercedes σε μια νικηφόρα δύναμη.

Ερωτηθείς τι τον έκανε να αγνοήσει τη συμβουλή να παραμείνει με τη McLaren, εξήγησε: «Νομίζω ότι ήταν απλώς ότι ήθελα μια πρόκληση εκείνη την εποχή και μου αρέσει να παίρνω ρίσκα. Πάντα το κάνω.

«Και επίσης ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω αυτό που περιμένουν όλοι από μένα, γι’ αυτό δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο.

«Το σκέφτηκα, προσευχήθηκα, προσπαθώντας να σκεφτώ τι ήθελα να κάνω και απλώς μου άρεσε η πρόκληση.

«Σκέφτηκα ότι,  εκεί που ήμουν, δεν ένιωθα την πρόκληση

«Και μπαίνοντας σε μια πραγματικά άβολη θέση, βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσης, είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω, γιατί είναι νευρικό, αλλά μου αρέσει αυτό το συναίσθημα. Αυτό είναι το συναίσθημα που έχεις όταν μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο της Formula 1.

«Αλλά μετακινούμενος σε μια νέα ομάδα, σε  ανθρώπους που δεν ήξερα, πρέπει να ενσωματωθώ, όλες τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις και στη συνέχεια τη διαδικασία ανάπτυξης της οικοδόμησης και της εξέλιξής της και της ανάπτυξης προς έναν κοινό στόχο.

«Το να φτάσεις εκεί είναι το καλύτερο συναίσθημα».

Δείτε επίσης

Γιατί το ρεζερβουάρ μου έχει κίτρινο καπάκι; Τί σημαίνει για το καύσιμο

Γιατί το ρεζερβουάρ μου έχει κίτρινο καπάκι; Τί σημαίνει για το καύσιμο

Etihad Airways: Πλέον μεταφέρει supercars

Etihad Airways: Πλέον μεταφέρει supercars

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

Η «φθηνή» βενζίνη βλάπτει το αυτοκίνητο;

Η «φθηνή» βενζίνη βλάπτει το αυτοκίνητο;

Το Νο.1 υλικό για να εξαφανίσετε τη σκόνη από το ταμπλό του αυτοκινήτου

Το Νο.1 υλικό για να εξαφανίσετε τη σκόνη από το ταμπλό του αυτοκινήτου

F1: Τί δήλωσε ο Πέρεζ μετά τη «ντροπή» στο Μπακού

F1: Τί δήλωσε ο Πέρεζ μετά τη «ντροπή» στο Μπακού