3 τρόποι για να καθαρίσετε τον ουρανό του αυτοκινήτου

3 τρόποι για να καθαρίσετε τον ουρανό του αυτοκινήτου

Η οροφή του αυτοκινήτου, γνωστή ως ουρανός, συχνά παραβλέπεται κατά τον καθαρισμό του εσωτερικού, αλλά μπορεί να λερωθεί. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες και βρωμιά με ειδικές βούρτσες και καθαριστικά.

Για πιο επίμονους λεκέδες, χρησιμοποιήστε ατμοκαθαριστή για βαθύ καθαρισμό. Όποια μέθοδο καθαρισμού κι αν επιλέξετε, μπορείτε να κάνετε τον ουρανό του αυτοκινήτου να μοιάζει σαν καινούριος.

1ος Τρόπος – Πώς να βγάλετε ένα συγκεκριμένο λεκέ

cleaner

1. Εφαρμόστε ένα καθαριστικό ταπετσαρίας σε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για εσωτερική χρήση. Βρέξτε την άκρη της βούρτσας με το διάλυμα καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στο σημείο που θέλετε.

Κρατήστε τις πόρτες του αυτοκινήτου ανοιχτές και φροντίστε να είστε σε χώρο που αερίζεται καλά. Φορέστε γάντια για να αποφύγετε ερεθισμούς στο δέρμα.

brush
2. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με την βούρτσα στην περιοχή, ώστε το καθαριστικό να αρχίσει να σχηματίζει αφρό. Πιέστε τη βούρτσα έτσι ώστε ο αφρός να εισχωρήσει πιο βαθιά στους λεκέδες.

Προσοχή όμως. Εάν πιέσετε πολύ, μπορεί να καταστρέψετε την κόλλα κάτω από το ύφασμα. Αυτή η μέθοδος, αφαιρεί εύκολα λεκέδες που προκαλούνται από βρωμιά ή την καθημερινή φθορά.

car ceiling
3. Σκουπίστε το σημείο με μια στεγνή πετσέτα. Κρατήστε την πετσέτα πάνω στην περιοχή που καθαρίσατε, για να απορροφήσει το καθαριστικό. Τρίψτε με την πετσέτα γύρω από τον λεκέ για να τον απομακρύνετε. Εάν ο λεκές είναι εμφανής, επαναλάβετε τον καθαρισμό.

2ος Τρόπος – Πώς να καθαρίσετε επίμονους λεκέδες

car ceiling clean

1. Για πιο επίμονους λεκέδες, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες και καθαριστικό ταπετσαρίας. Ψεκάστε το καθαριστικό στις τρίχες της βούρτσας μέχρι να βραχούν. Δημιουργήστε αφρό πάνω στον λεκέ με τη βούρτσα.

Σκουπίστε το καθαριστικό με μια πετσέτα και καθαρίστε όσο περισσότερο μπορείτε τον λεκέ. Για να αποφύγετε ερεθισμούς στο δέρμα, φορέστε ένα ζευγάρι λεπτά γάντια νιτριλίου.

steam device

2. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατμοκαθαριστή. Οι ατμοκαθαριστές χρησιμοποιούν ατμό υπό πίεση για να διαλύσουν τη βρωμιά και να εισχωρήσουν στους λεκέδες.

steam clean

3. Ψεκάστε με το ακροφύσιο κρατώντας το 5 εκατοστά μακριά από τον λεκέ. Ψεκάστε ολόκληρο τον λεκέ έτσι ώστε η θερμότητα και το νερό να τον απομακρύνουν από την ταπετσαρία οροφής σας.

Προσοχή! Μην γεμίσετε υπερβολικά τον λεκέ με νερό, διαφορετικά μπορεί να καταστρέψετε την κόλλα κάτω από το ύφασμα.

ceiling

4. Όσο ο λεκές είναι ακόμα υγρός από τον ατμό, σκουπίστε τον απαλά με την πετσέτα. Εάν παρατηρήσετε ότι ο λεκές είναι ακόμα εκεί, ψεκάστε τον άλλη μία φορά και τρίψτε ξανά με την πετσέτα.

3ος Τρόπος – Πώς να καθαρίσετε σε βάθος τον ουρανό του αυτοκινήτου

brush clean

1. Για τον ουρανό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε καθαριστικό ταπετσαριών είτε καθαριστικό γενικής χρήσης. Βρέξτε τις τρίχες μιας μεγάλης βούρτσας με το διάλυμα καθαρισμού. Αποφύγετε να ψεκάσετε το καθαριστικό απευθείας στον ουρανό του οχήματος, καθώς αυτό μπορεί να χαλαρώσει την κόλλα κάτω από το ύφασμα.

Φορέστε ένα λεπτό ζευγάρι γάντια εάν το δέρμα σας ερεθίζεται από χημικά καθαριστικά.

brush clean car

2. Τρίψτε την οροφή με τη βούρτσα μέχρι να αφρίσει το καθαριστικό. Κάντε μακριές κινήσεις μπρος-πίσω ώστε το καθαριστικό να αρχίσει να αφρίζει. Πιέστε απαλά τη βούρτσα ενώ τρίβετε τον ουρανό του οχήματος. Εάν δεν υπάρχει άλλος αφρός, βάλτε περισσότερο καθαριστικό στη βούρτσα.

vacuum

3. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε το διάλυμα καθαρισμού. Τοποθετήστε μια ειδική βούρτσα στην άκρη του σωλήνα και ακουμπήστε το ακροφύσιο στον ουρανό του αυτοκινήτου. Ξεκινήστε από μπροστά προς τα πίσω.

Αυτή η διαδικασία λειτουργεί καλύτερα για την απομάκρυνση υπολειμμάτων νικοτίνης και καπνού από το εσωτερικό του οχήματος.

car clean time

4. Αφήστε τον ουρανό να στεγνώσει στον αέρα για 24 ώρες. Περάστε το χέρι σας πάνω από το ύφασμα για να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και για να αφαιρέσετε τυχόν γραμμές που άφησε η σκούπα στο ύφασμα. Αφήστε τα παράθυρά σας ανοιχτά εάν το αυτοκίνητο σας βρίσκεται σε ασφαλή, κλιματιζόμενο χώρο για να αεριστεί.

brush and vacuum

5. Αφού στεγνώσει το αυτοκίνητο, ψάξτε για τυχόν λεκέδες ή αποχρωματισμούς που παραμένουν στον ουρανό. Ορισμένοι λεκέδες δεν θα φύγουν εντελώς, ωστόσο προσπαθήστε να τους καθαρίσετε όσο καλύτερα μπορείτε με μία από τις παραπάνω μεθόδους.

Δείτε επίσης

Γιατί το ρεζερβουάρ μου έχει κίτρινο καπάκι; Τί σημαίνει για το καύσιμο

Γιατί το ρεζερβουάρ μου έχει κίτρινο καπάκι; Τί σημαίνει για το καύσιμο

Etihad Airways: Πλέον μεταφέρει supercars

Etihad Airways: Πλέον μεταφέρει supercars

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

Η «φθηνή» βενζίνη βλάπτει το αυτοκίνητο;

Η «φθηνή» βενζίνη βλάπτει το αυτοκίνητο;

Το Νο.1 υλικό για να εξαφανίσετε τη σκόνη από το ταμπλό του αυτοκινήτου

Το Νο.1 υλικό για να εξαφανίσετε τη σκόνη από το ταμπλό του αυτοκινήτου

F1: Τί δήλωσε ο Πέρεζ μετά τη «ντροπή» στο Μπακού

F1: Τί δήλωσε ο Πέρεζ μετά τη «ντροπή» στο Μπακού