Καύσωνας: 3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στο αμάξι σας - 2 που πρέπει πάντα να έχετε

Καύσωνας: 3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στο αμάξι σας - 2 που πρέπει πάντα να έχετε

Οι οδηγοί έχουν προειδοποιηθεί για τρία αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν στο αυτοκίνητό κατά τη διάρκεια καύσωνα – καθώς και για δύο που πρέπει πάντα να κρατούν.

Οι θερμοκρασίες θα ανέβουν στα ύψη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ωστόσο, ο ζεστός καιρός συνοδεύεται από κίτρινο υγειονομικό συναγερμό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας, με την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου να καλεί τους λάτρεις του ήλιου να είναι προσεκτικοί στη ζέστη.

Και με την άφθονη κυκλοφορία που αναμένεται, καθώς 200.000 οπαδοί κατεβαίνουν στο Glastonbury και γιαυτό το λόγο ζητείται από τους οδηγούς να λάβουν παρόμοιες προφυλάξεις.

Αυτό περιλαμβάνει την απομάκρυνση ορισμένων κοινών αντικειμένων από το αυτοκίνητό σας για λόγους ασφαλείας.

Αφαιρέστε: Φάρμακα

Πολλοί οδηγοί μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι τα περισσότερα κοινά φάρμακα έχουν στην πραγματικότητα ένα όριο θερμότητας.

«Τα κοινά μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, όπως η παρακεταμόλη, έχουν συνήθως μέγιστη θερμοκρασία γύρω στους 25 C,» αναφέρει η Express.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ, μέσα σε μια ώρα ο υδράργυρος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μπορεί να ξεπεράσει τους 50C, αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το φάρμακο άχρηστο.

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε την ετικέτα για να δείτε αν το φάρμακό σας είναι σχεδιασμένο για υψηλότερη θερμοκρασία ή ρωτήστε το γιατρό σας αν σας το έχει συνταγογραφήσει, ειδικά αν το χρειάζεστε για θεραπεία.

Κρατήστε: Προστατευτικά ήλιου

Τα αντανακλαστικά σκίαστρα μπορούν να σας σώσουν τη ζωή όταν πρόκειται να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας δροσερό ενώ είναι σταθμευμένο.

Δεν είναι όλοι σε θέση να βρουν μια θέση στη σκιά και το να σταματήσετε κάτω από ένα δέντρο μπορεί να φέρει τα δικά του προβλήματα με τους πιτσιλιές που στάζουν και τα περιστέρια που πετούν.

Ένα ασημένιο σκίαστρο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να αποκλείσετε τη χειρότερη ζέστη, αν χρειαστεί να παρκάρετε στον ήλιο.

Απομακρύνετε: Νερό σε μπουκάλια

Βεβαίως, θα πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας εμφιαλωμένο νερό μια ζεστή μέρα.

Η αφυδάτωση μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας και μπορεί επίσης να προκαλέσει υπνηλία και απώλεια συγκέντρωσης πίσω από το τιμόνι.

Ωστόσο, αν έχετε αγοράσει ένα πλαστικό μπουκάλι νερού μίας χρήσης, είναι καλύτερο να το πάρετε μαζί σας όταν βγαίνετε από το όχημα.

Η έντονη ζέστη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όχι μόνο μπορεί να κάνει το νερό σας δυσάρεστα ζεστό, αλλά μπορεί να προκαλέσει τη διαρροή των χημικών ουσιών που περιέχονται στο πλαστικό, κυρίως μιας ένωσης που ονομάζεται τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET).

Οι επιπτώσεις αυτού του γεγονότος στην υγεία δεν είναι πλήρως γνωστές, αλλά μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση και το χρώμα του νερού, σύμφωνα με το Food Safety News.

Κρατήστε: Έναν ανεμιστήρα

Όταν μπαίνετε στη θέση του οδηγού μια ηλιόλουστη μέρα, μπορεί να ζεσταίνεστε για τα πρώτα λεπτά πριν αρχίσει να λειτουργεί ο κλιματισμός.

Ένας φορητός, μηχανοκίνητος ανεμιστήρας είναι ιδανικός για να νικήσετε τη ζέστη, αν δεν έχετε κλιματισμό ή όσο τον αφήνετε να πιάσει δουλειά.

Μπορεί επίσης να τον έχετε για τους επιβάτες για να τους κρατάτε δροσερούς σε μεγάλες ζεστές διαδρομές.

Φροντίστε μόνο να χρησιμοποιείτε τον ανεμιστήρα ως οδηγός μόνο όταν είστε ακίνητοι και να έχετε πάντα δύο χέρια στο τιμόνι και τα μάτια σας στο δρόμο όταν κινείστε.

Αφαιρέστε: Αντηλιακή κρέμα

Όπως και με το νερό, είναι σίγουρα καλή ιδέα να έχετε κάποιο αντηλιακό στο χέρι, αλλά φροντίστε να μην το αφήσετε στο αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακριβώς όπως και τα φάρμακα, η υπερθέρμανση μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της κρέμας.

Και μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση πίεσης στο εσωτερικό του μπουκαλιού, η οποία μπορεί ακόμη και να το κάνει να σκάσει, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το καθάρισμα.

Αν αφήσετε την αντηλιακή σας κρέμα στη ζέστη, τότε θα πρέπει να την αντικαταστήσετε όπως θα κάνατε αν ήταν ληγμένη.

Δείτε επίσης

Γιατί το ρεζερβουάρ μου έχει κίτρινο καπάκι; Τί σημαίνει για το καύσιμο

Γιατί το ρεζερβουάρ μου έχει κίτρινο καπάκι; Τί σημαίνει για το καύσιμο

Etihad Airways: Πλέον μεταφέρει supercars

Etihad Airways: Πλέον μεταφέρει supercars

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

BYD: Πλήρης εξαγορά της Mercedes-Benz στην Κίνα

Η «φθηνή» βενζίνη βλάπτει το αυτοκίνητο;

Η «φθηνή» βενζίνη βλάπτει το αυτοκίνητο;

Το Νο.1 υλικό για να εξαφανίσετε τη σκόνη από το ταμπλό του αυτοκινήτου

Το Νο.1 υλικό για να εξαφανίσετε τη σκόνη από το ταμπλό του αυτοκινήτου

F1: Τί δήλωσε ο Πέρεζ μετά τη «ντροπή» στο Μπακού

F1: Τί δήλωσε ο Πέρεζ μετά τη «ντροπή» στο Μπακού