F1 σκούτερ που δημιουργήθηκε από τη RedBull Racing - "Μόνο για αγώνες" γράφει στα ελαστικά

F1 σκούτερ που δημιουργήθηκε από τη RedBull Racing - "Μόνο για αγώνες" γράφει στα ελαστικά

Αν θέλετε ένα ειδικό όχημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, βάλτε τους ανθρώπους που σχεδιάζουν αγωνιστικά αυτοκίνητα να το κατασκευάσουν. Αυτό συνέβη με το Oracle Red Bull Racing RBS#01, μια συλλογή από ανθρακονήματα, καουτσούκ και τεχνολογία περιορισμένης έκδοσης αξίας 6.500 δολαρίων, η οποία φτάνει στην τελική της ταχύτητα τα 20 μίλια την ώρα. Ναι, είκοσι μίλια την ώρα, όχι 220 μίλια την ώρα.

The Oracle Red Bull Racing 0

Σαφώς ένα προϊόν που απευθύνεται σε όσους έχουν αρκετό διαθέσιμο εισόδημα για να παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως τον Max Verstappen της Oracle Red Bull Racing να κυριαρχεί στις πίστες της F1, το εκπληκτικό RBS#01 είναι περισσότερο μηχανικό έργο τέχνης παρά καθημερινή μεταφορά, αν και με μέγιστη εμβέλεια 40 μιλίων με μια φόρτιση, θα μπορούσε σίγουρα να εκπληρώσει και αυτόν τον ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το RBS#01 είναι ένα project για μπύρες και πούρα μετά το πέρας του ωραρίου από τους μηχανικούς της Oracle Red Bull Racing, οι οποίοι αφιέρωσαν συνολικά περίπου 2.500 ώρες για τη δημιουργία του, και είναι το κοινότυπο που αναδεικνύεται σε τέχνη, όπως ένα αυγό Fabregé ή ένα «γκράφιτι» του Banksy. Παρόλη την αρκετά πεζή τελική ταχύτητα, σίγουρα δεν είναι βαρετό.

The Oracle Red Bull Racing 00

Γεμίστε τα φαρδιά ελαστικά τύπου go-kart, φορτίστε την μπαταρία 50.4V 15ah/760Wh και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί στην κορυφή που φωτίζει έναν πίνακα οργάνων που μοιάζει με αγωνιστικό αυτοκίνητο. Δώστε του ώθηση κρατώντας πατημένο το μοχλό του γκαζιού όπως ακριβώς σε αυτά τα ενοικιαζόμενα σκούτερ και ξεκινήστε.

Αμφότερες οι φαρδιές ρόδες περιστρέφονται σε μονόπλευρες πλήμνες που σφραγίζονται με κομψά κόκκινα καπάκια αξόνων. Πράγματι, δεν τους ξέφυγε κανένα τέχνασμα.

Ο κινητήρας των 750 Watt που είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό παράγει επίσης ροπή 80 Nm, οπότε υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά το σκούτερ περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 20 μίλια/ώρα. Και πέρα από την πλάκα σχετικά με την τελική ταχύτητα (η οποία είναι Red Bull Racing απλά ακολουθεί το νόμο στα περισσότερα μέρη) και την ευρεία διαθεσιμότητα των σκούτερ που μπορούν να πάνε πολύ πιο γρήγορα, τα 20 mph σε ένα σκούτερ είναι αρκετά γρήγορα.

The Oracle Red Bull Racing 01

Παρακαλούμε να φοράτε κράνος όταν οδηγείτε οποιοδήποτε σκούτερ, αλλά κατά προτίμηση ένα κράνος από ανθρακονήματα όταν οδηγείτε το RBS#01.

Το RBS#01 φτάνει γρήγορα στη μέγιστη νόμιμη ταχύτητα και το μονό υδραυλικό δισκόφρενο που είναι τοποθετημένο πίσω έχει μεγάλη δύναμη πέδησης. Ένας φωτεινός προβολέας LED και ένα κόκκινο πίσω φως LED σε ένα μίνι-πτέρυγο/προστατευτικό κάλυμμα από άνθρακα πάνω από τον πίσω τροχό, υποδεικνύουν στην κυκλοφορία ότι περνάτε.

Τα φαρδιά και καλά διαστασιολογημένα ελαστικά θα μπορούσαν να κάνουν τις στροφές σούπερ πρόχειρες, αλλά έχουν αρκετά στρογγυλεμένο προφίλ για να διασχίζουν τις στροφές με απροσδόκητη ταχύτητα και χάρη. Η πρόσφυση δεν ήταν ποτέ, μα ποτέ πρόβλημα, ακόμα και στη βροχή του Όρεγκον. Να σημειωθεί ότι στα πλαϊνά των ελαστικών αναγράφεται «Μόνο για αγώνες».

The Oracle Red Bull Racing 02

Το RBS #01 δεν έχει καμία ανάρτηση, επιτρέποντας ακριβή ανατροφοδότηση μέσω των οργάνων χειρισμού από ανθρακονήματα, ακριβώς όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ευτυχώς, είναι πολύ πιο αθόρυβο από τον V6 1,5 λίτρων Honda των 900 ίππων που ουρλιάζει πίσω από το κεφάλι του Max, ενώ οδηγεί τη νικητήρια μηχανή F1 RB20 της Red Bull Racing, αλλά εκπέμπει έναν ευχάριστο θόρυβο καθώς ανεβάζει στροφές.

Πιέστε το φρένο και η ενεργοποίηση είναι προοδευτική και ελεγχόμενη. Αν όντως συμπεριφέρεστε σωστά κατά την οδήγηση, ένα κουδούνι ποδηλάτου στην αριστερή λαβή προειδοποιεί τους πεζούς να απομακρυνθούν.

The Oracle Red Bull Racing 03

Όσοι το αγοράσουν, θα έχουν στην κατοχή τους ένα από τα πιο ασυνήθιστα αναμνηστικά, εμπνευσμένα από την F1 που έχουν παραχθεί ποτέ, και που είναι και πολύ ωραίο για οδήγηση. Απλά απολαύστε το. Οι προμήθειες είναι περιορισμένες.

Δείτε επίσης

Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέρος μιας συνωμοσίας;

Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέρος μιας συνωμοσίας;

Πότε πρέπει να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες; 3 προειδοποιητικά σημάδια

Πότε πρέπει να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες; 3 προειδοποιητικά σημάδια

Πόσο ζυγίζει ένα αυτοκίνητο; Το μέσο βάρος οχημάτων ανά κατηγορία

Πόσο ζυγίζει ένα αυτοκίνητο; Το μέσο βάρος οχημάτων ανά κατηγορία

Ο απίστευτος λόγος που η Tesla δεν φτιάχνει μοτοσικλέτες

Ο απίστευτος λόγος που η Tesla δεν φτιάχνει μοτοσικλέτες

Μπορώ να αλλάζω κατασκευαστές λαδιών για τον κινητήρα;

Μπορώ να αλλάζω κατασκευαστές λαδιών για τον κινητήρα;

Κουίζ: Πόσο σου αρέσουν οι 4 τροχοί; Μόνο το 5% κάνει το 3/3

Κουίζ: Πόσο σου αρέσουν οι 4 τροχοί; Μόνο το 5% κάνει το 3/3