Θεαματικό test drive μίας μηχανής "monster" [Βίντεο]

Θεαματικό test drive μίας μηχανής "monster" [Βίντεο]

Η Grind Hard Plumbing Co κέρδισε διασημότητα στο YouTube τα τελευταία χρόνια, αφού το 2018 στριμώξανε έναν κινητήρα Honda CRF 230 σε ένα χαριτωμένο, ροζ, ηλεκτρικό αυτοκινητάκι της Barbie. Αυτοί οι τρελοί νεαροί, συγκέντρωσαν αρκετές προβολές ώστε να μην χρειάζεται να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δουλειές, οπότε τώρα είναι ελεύθεροι να κατασκευάζουν τρελά, μοναδικά αριστουργήματα για τους θεατές του YouTube όλη μέρα από το κατάστημά τους στo βόρειo Αϊντάχο.

Air is air, right? The Monster Chopper airborn over a sweet jump

Αν ρίξετε μια ματιά στη φωτογραφία πιο πάνω, θα δείτε αυτό που μοιάζει με Speeder – να αιωρείται πάνω από το έδαφος σαν αυτά του Star Wars – με μερικές στριφογυριστές γραμμές που συνδέονται με μεγάλα λάστιχα. Αυτό θα ήταν ένας πλήρως προσαρμοσμένος (και ελαφρώς σκουριασμένος) χαλύβδινος μονόπλευρος διπλός ψαλιδωτός σκελετός.

Σχεδιάστηκε, κόπηκε και συγκολλήθηκε από τους τύπους της Grind Hard. Ένα απόλυτο αριστούργημα. Και αυτά τα μεγάλα στρογγυλά πράγματα είναι γνήσια ελαστικά εκτός δρόμου Mickey Thompson Baja Claw σαράντα έξι ιντσών με πίεση μόλις 5 psi για “καλύτερο χειρισμό“. Είναι μεγαλύτερα από αυτά που χρησιμοποιεί ένα πραγματικό trophy truck.

Για να μπορέσει να στρίψει με αυτό το τεράστιο λάστιχο πάνω του, τα παιδιά έπρεπε να τοποθετήσουν υδραυλικό τιμόνι για να χειριστούν αυτό το τεράστιο βάρος. Το βάρος του ελαστικού ήταν μια προειδοποίηση από τον πωλητή ελαστικών που έλεγε “Μεγάλα/βαριά λάστιχα θα χρεωθούν με τέλη διαχείρισης.” Δίκαιο.

Όσο για την ισχύ, ο κινητήρας KTM Adventure 1190cc που χρησιμοποιούν αποδίδει περίπου 150 ίππους και περίπου 136 Nm ροπής, αλλά με τη δική τους προσαρμοσμένη ρύθμιση μείωσης γραναζιών άξονα, η Grind Hard υπολογίζει ότι αποδίδει περίπου 4.067 Nm ροπής. Βλέποντας τι συμβαίνει στον άξονα μετάδοσης κίνησης από συμπαγή χάλυβα 3,2 εκατοστών, αυτό είναι κάπως αξιόπιστο. Ακόμα κι αν ήταν μόνο τα μισά από τις τιμές ροπής που ισχυρίζονται, αυτό θα ήταν απολύτως τρελό για οποιοδήποτε μηχάνημα, πόσο μάλλον για ένα τέρας δύο τροχών.

Οι τύποι της Grind Hard ζύγισαν τον κόφτη σε κάποιο σημείο του βίντεο… 369 κιλά. Αυτό είναι ελάχιστα λιγότερο από μια πλήρως εξοπλισμένη Harley-Davidson – με λίγη παραπάνω ροπή.

The Monster Chopper poppin chains off like it's going out of style

Από την έναρξη του έργου πριν από περίπου εφτά μήνες, ο σκελετός έχει σκουριάσει ολοκληρωτικά, δίνοντάς του μια πραγματική αισθητική τύπου Mad Max. Τα παιδιά της Grind Hard λένε ότι θα το διαλύσουν ολοκληρωτικά και θα το βάψουν όλα – αλλά μόνο όταν είναι 100% σίγουροι ότι το έχουν φέρει ακριβώς στα μέτρα τους…

Προς το παρόν, οι τύποι της Grind Hard Plumbing Co εξακολουθούν να δοκιμάζουν και να τροποποιούν διάφορα εξαρτήματα. Έρχεται μια ιδέα για να βελτιώσουν το Monster Chopper, ανοίγουν το πρόγραμμα σχεδίασης με υπολογιστή (CAD) για να δημιουργήσουν ένα νέο κομμάτι και στη συνέχεια κόβουν με πλάσμα ένα νέο φορέα γρανάζι ή έναν οδηγό αλυσίδας. Το όριο τους είναι πραγματικά η φαντασία τους.

Need to change up a weld? Just cut it off and make a new one

Είναι ένα πράγμα να έχεις όλα τα εργαλεία που θα μπορούσε κάποιος να θέλει για να χτίσει κάτι από το μηδέν, αλλά είναι απολύτως μαγικό όταν ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις. Αυτά τα παιδιά ξέρουν πραγματικά τη δουλειά τους.

Τώρα που η μηχανή είναι σχεδόν ολοκληρωμένη λειτουργικά, η ομάδα την έχει βγάλει για μερικές σωστές δοκιμαστικές βόλτες. Ψηλές σούζες σε χώμα, λίγο παιχνίδι στη λάσπη, λίγη δράση με δύο τροχούς στον αέρα… Και ακόμη και μια βόλτα μέσα από ένα φράχτη – για δεύτερη φορά. Υπάρχουν επίσης διάσπαρτα στο βίντεο πολλά δελεαστικά πλάνα με εργαλεία που θα ζήλευαν πολλοί. Ακόμα κι αν δεν έχετε κατασκευάσει ποτέ τίποτα στη ζωή σας, πάλι θα σας μαγνητίσει.

Like a skilled oil painter; only steel and molten slag are Grind Hard Plumbing Co's medium. The battery box takes shape

Υπάρχουν συναρπαστικά βίντεο – από την υπέροχη σχεδίαση μέχρι την κομψή συγκόλληση μετάλλων, μέχρι τα οπτικά εφέ και το μοντάζ που τα συνδυάζουν όλα με ευχάριστο τρόπο. Την περίοδο που τραβούσαν τα πλάνα, έχουν σχεδόν 500 βίντεο στο YouTube με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο προβολές.

Απόλαυσε τα βίντεο της Grind Hard Plumbing Co για την πρώτη βόλτα του Monster Chopper, τις μετέπειτα τροποποιήσεις και την πρόσφατη απόπειρά του να ανεβεί έναν λόφο:

Δείτε επίσης

Κουίζ: Έχεις πάθος με τους 4 τροχούς; Κάνε το 3/3 και απέδειξε το

Κουίζ: Έχεις πάθος με τους 4 τροχούς; Κάνε το 3/3 και απέδειξε το

F1: Ο Χόρνερ προσφέρει νέο ρόλο στον Ρικιάρντο εντός της Red Bull

F1: Ο Χόρνερ προσφέρει νέο ρόλο στον Ρικιάρντο εντός της Red Bull

3 λόγοι για να μην αφήσετε πότε άδειο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου

3 λόγοι για να μην αφήσετε πότε άδειο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου

OceanGate Titan: Πώς ήταν τα τελευταία λεπτά για τα θύματα σύμφωνα με αγωγή

OceanGate Titan: Πώς ήταν τα τελευταία λεπτά για τα θύματα σύμφωνα με αγωγή

Πώς να φρενάρετε αν δεν πιάνουν τα φρένα

Πώς να φρενάρετε αν δεν πιάνουν τα φρένα

Κουίζ: Είσαι ειδικός στα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Είσαι ειδικός στα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;